192 Radio   Word nu lid!  
zoek binnen Norderney192.nl


Tip voor de Top - LP van de week

Week 10 - 2011Exodus

Ferrante and Teicher

(London/His Masters Voice, 1961) Amerikaans pianoduo dat bestond uit Arthur Ferrante en Louis Teicher. Respectievelijk geboren in 1921 en 1924. Ze ontmoetten elkaar op een muziekschool in New York en gingen tijdens hun opleiding al samen optreden. Vanaf 1947 gebeurde dat professioneel. Eerst in nachtclubs, al snel gevolgd door klassiek repertoire met een compleet orkest. In de jaren “50 en “60 was het tweetal een belangrijke easy-listening act in Amerika. “Exodus” was het titelnummer uit de soundtrack van de gelijknamige film uit 1960. Deze muziek werd geschreven door Ernest Gold, de vader van Andrew Gold. Origineel uitgevoerd door het sessie-orkest Sinfonia of London. Gold won er ondermeer een Oscar en een Grammy mee. De versie van Ferrante & Teicher kwam eind november 1960 de Amerikaanse Top 100 binnen en bereikte de tweede plaats. Voorjaar “61 was de 6e plaats de hoogste in Engeland. Iets later stond in ons land de single tweemaal in de maandelijkse Muziek Expres Top 20. Eerst in juli en augustus, en nogmaals in november. Ook bij ons was plek 2 de hoogste notering. In 1989 stopte het duo met optreden. Louis overleed in 2008, Arthur een jaar later.


I don’t know how to love him

Helen Reddy

(Capitol, 1972) Helen werd in 1941 te Melbourne, Australie. in 1966 won ze daar een talentenjacht. De hoofdprijs was ondermeer een trip naar New York, waar ze vervolgens bleef wonen. Geld verdiende Helen met optreden waar dat maar mogelijk was. Op haar 25e verjaardagsfeest ontmoette Helen Jeff Wald, een talentscout en kort daarna haar echtgenoot. Hij was het die het in 1971 voor elkaar kreeg dat ze een single mocht opnemen: "I don"t know how to love him" uit "Jesus Christ, superstar". Dit overigens pas nadat Linda Ronstadt het nummer afwees. Die haatte het nummer. Kort daarop kwam ook deze elpee uit. Met onder andere de eerste versie van haar latere Amerikaanse nummer 1 hit "I am woman". Het album bereikte de Veronica"s LP Top 20 niet. Kant A: Crazy love, How can I be sure, Our house, I am a woman, L.A.breakdown. Kant B: A song for you, Don"t make promises, I believe in music, Best friend, I don"t know how to love him.


Pagina 175 van 287 pagina's: ‹ First  < 173 174 175 176 177 >  Last ›


STICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney.nl | sitemap |
login donateurs
| login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.

Telco Radio Toppers