192 Radio     192 Video
zoek binnen Norderney192.nl


Tip voor de Top - LP van de week

Week 48 - 1974I can’t help

Billy Swan

(Monument, 1974) Billy Swan werd in 1942 geboren in Cape Girardeau, Missouri. Als kind leerde hij piano, gitaar en drums spelen. Op zijn zestiende schreef hij voor de Engelse les een gedicht. Dat werd een liedje voor de band waarin Billy speelde: Mirt Mirly & the Rhythm Stoppers. In 1962 nam Bill Black (de bassist van Elvis) een versie van dat nummer op, en bracht het vervolgens onder de aandacht van Clyde McPhatter. Deze had er een Top 10 hit mee. Swan verhuisde naar Memphis om te gaan samenwerken met Black. Dit duurde niet lang vanwege diens dood in 1965. Vervolgens schreef Billy onder andere liedjes voor country artiesten. In 1969 ging hij ook produceren en tekende een platencontract bij Monument Records. “I can help” werd geschreven in maart 1974. Als huwelijkskado had Billy van Kris Kristofferson en Rita Coolidge een klein RMI orgel gekregen. Zijn vrouw had een drummachine. In twintig minuten componeerde hij het nummer dat vervolgens een maand later werd opgenomen. In juli werd de single uitgebracht. De laatste twee weken van november stond de plaat op de eerste plaats van de Billboard Hot 100. Van 11 januari 1975 was hij de lijstaanvoerder van de Nederlandse Top 40. In Engeland haalde “I can help” de Top 5 nèt niet.


5 Jaar Hits

George Baker Selection

(Negram, 1974) De George Baker Selection was een Nederlandse band afkomstig uit de Zaanstreek. Begonnen in 1967 als soul- en rhythm and blues groep Soul Invention. In 1968 sloot zanger Hans Bouwens zich aan bij de groep, die vervolgens in 1969 van muziekstijl en naam wisselde. Dit laatste gebeurde na de opname van de eerste single, “Little green bag”, die meteen een grote hit werd en zelfs op de 21e plaats in de Amerikaanse Billboard Hot 100 terecht kwam. Al gauw was de groep niet meer weg te denken uit de Veronica Top 40. Vanaf 1974 veranderde de groep enigszins van muziekstijl. Mede door het aantrekken van zangeres Lida Bond (Lydia Bont). De dubbelelpee “5 jaar hits” kwam uit om het eerste lustrum te vieren. Inmiddels had de groep al vijftien hits op zijn naam staan. Deze compilatie bevat verder een aantal albumtracks. De dubbelaar stond veertien weken in de LP Top 50 en bereikte de 3e plaats. In 1978 ging de Selection uit elkaar, om midden jaren tachtig in een nieuwe samenstelling weer verder te gaan. Hans Bouwens treedt nog steeds op onder het pseudoniem George Baker. Kant A: Sing a song of love, We’ll make it right someday, Little green bag, Hallelujah, Over and over, Mary, Dear Ann. Kant B: (Fly away) Little paraguayo, Jesus told us, Cindy, Midnight, Funny girl, Take me to the river, Drink drink drink. Kant C: I’m on my way, Melodie d’amour, Mama oh mama, Tonight, Sweetheart, Baby blue, Lady of the river. Kant D: Mary-Jeanne, Canta libre, Nathalie, the Road of peace, Morning light, Omaha, Holy day.


Pagina 175 van 427 pagina's: ‹ First  < 173 174 175 176 177 >  Last ›


 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers

 

Norderney192 op Facebook Norderney192 op Twitter