192 Radio     192 Video
zoek binnen Norderney192.nl


Tip voor de Top - LP van de week

Week 41 - 1972Mr. Spaceman

The Byrds

(CBS, 1966) Deze band uit Los Angeles werd in 1964 opgericht door Roger McGuinn, Gene Clark, Chris Hillman, Michael Clarke en David Crosby, en heette eerst the Jet Set. Na een single op het Elektra label als the Beefeaters, tekenden ze bij Columbia Records (CBS in Nederland) en veranderden de bandnaam in the Byrds. In januari “65 namen ze het nog niet uitgebrachte Dylan nummer “Mr. Tambourine man” op, waarmee ze meteen het genre “folk rock” introduceerden. Overigens was McGuinn het enige bandlid dat ook speelde (12-snarige, electrische gitaar) op de plaat. Opvallend was het succes van the Byrds in de Nederlandse Top 40. Tussen “65 en “72 scoorden ze 13 hits in ons land, tegen 6 in Engeland en 7 in thuisland Amerika. “Mr.Spaceman” komt van de elpee “Fifth dimension” en heeft een science fiction thema. Daarom noemde de pers de single al gauw “space-rock”. Het nummer bereikte de 22e plaats in de Veronica Top 40. In Amerika was plek 36 de hoogste, en in Engeland was de single geen hit. De band ging in 1973 uit elkaar. Roger McGuinn was toen na talloze bandwisselingen de enige die alle jaren had volgemaakt


To whom it may concern

The Bee Gees

(Polydor, 1972) Barry (1946) en de tweeling Maurice en Robin (1949) Gibb werden geboren in Manchester, Engeland. In 1958 verhuizen ze naar Australië, waar ze een jaar later een eigen tv-show hebben. Vier jaar later tekenen ze hun eerste platencontract. Begin 1967 keren ze in het spoor van the Seekers en the Easybeats terug naar Engeland. Daar komt de groep, inclusief Colin Peterson en Vince Melouny, onder contract bij manager Robert Stigwood. In april van dat jaar volgt de eerste hit in ons land: "Spicks and specks". In dat eerste jaar heeft de groep zes hits in de Top 40, waarvan er twee op de eerste plaats terecht kwamen. Dit was hun 10e studioalbum, en een afscheid van de Bee Gees “oude” stijl. Sommige liedjes lagen nog op de plank, en werden voor deze elpee afgemaakt. Het album bereikte de LP Top 20 van Veronica niet. Maurice Gibb overleed in 2003. Kant A: Run to me, We lost the road, Never been alone, Paper mache, I can bring love, I held a party, Please don’t turn out the lights. Kant B: Sea of smiling faces, Bad bad dreams, You know it’s for you, Alive, Road to Alaska, Sweet song of summer.


Pagina 175 van 318 pagina's: ‹ First  < 173 174 175 176 177 >  Last ›


 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers