192 Radio     192 Video
zoek binnen Norderney192.nl


Tip voor de Top - LP van de week

Week 04 - 1965


I feel fine

The Beatles

(Parlophone. 1964) “I feel fine” was de eerste plaat waarop feedback was te horen. Tijdens de opname van het nummer zette John Lennon zijn gitaar tegen een versterker aan. Verbaasd over het geluid wat er vervolgens uitkwam vroegen ze aan producer George Martin of het op de plaat gebruikt kon worden. Die vond dat het wel aan het begin geplakt kon worden, en zo geschiedde. John Lennon schreef het nummer en deed ook de leadvocal. De opnamen vonden plaats tijdens de sessies voor de elpee “Beatles for sale” op 18 oktober 1964. De single werd op 23 november in Amerika uitgebracht, en vier dagen later in Europa. Op tijd om de belangrijke Christmas number one dat jaar in Engeland te zijn. Dat was ook het geval in Amerika. De b-kant “She’s a woman” kreeg daar een aparte hitparade-notering. Dit nummer bereikte de 4e plaats, de hoogste notering voor een Beatles flipside. Ook in diverse Nederlandse hitparades stond “I feel fine” de laatste week van 1964 op de toppositie. Op 2 januari 1965 was het de eerste nummer 1 van de Top 40. Uiteindelijk zou het nummer 16 weken in de Veronica hitparade staan.The Zombies

The Zombies

(Decca, 1964) the Zombies is een Britse band opgericht 1961 in St.Albans. Vanaf het begin onder leiding van toetsenist Rod Argent en zanger Colin Blunstone. Bij de oprichting zaten de bandleden nog op school. Na het winnen van een talentenjacht in 1964 tekende de band een platencontract bij Decca. In juli kwam de eerste single uit: “She’s not there”. Het nummer bereikt de 12e plaats in de Britse Hitparade, en nummer 2 in de Billboard Top 100. In januari ‘65 werd de debuutelpee van de groep dan ook in Amerika het eerst uitgebracht. In de Billboard albumlijst was de langspeler goed voor de 39e plaats. Twee maanden later kwam de elpee ook uit in Engeland. Daar heette hij “Begin here” en had een afwijkende samenstelling. Eind 1967 ging the Zombies uit elkaar. In 1991 was er een gedeeltelijke reunie, en in 1997 kwam de band in de originele bezetting kortstondig weer bijeen. In 2001 gingen Argent en Blunstone weer samen optreden. Sinds 2004 weer als the Zombies. Kant A: She’s not there, Summertime, It’s alright with me, You’ve really got a hold on me/Bring it on home to me, Sometimes, Woman. Kant B: Tell her no, I don’t want to know, Work ‘n’ play, Can’t nobody love you, What more can I do, I got my mojo working.


Pagina 175 van 434 pagina's: ‹ First  < 173 174 175 176 177 >  Last ›


 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers

 

Norderney192 op Facebook Norderney192 op Twitter