192 Radio     192 Video
zoek binnen Norderney192.nl


Tip voor de Top - LP van de week

Week 32 - 1965


Help!

The Beatles

(Parlophone, 1965) The Beatles namen het nummer “Help!” 13 april 1965 op in de Abbey Road studios in London. Eén dag later was de laatste draaidag voor de gelijknamige film. Het nummer werd geschreven door John Lennon, maar zoals gebruikelijk werden Lennon en McCartney als schrijvers vermeld. John schreef de tekst om zijn stress te verwoorden die hij had na de snelle opkomst van the Beatles. In een interview uit 1970 verklaarde hij dat het een van zijn favoriete liedjes van de groep was. Volgens Paul werd hij gevraagd te helpen bij het afmaken van het liedje. Dat gebeurde op 4 april. In totaal waren er twaalf takes nodig om het nummer op te nemen. Daarna werden er een aparte mix voor de film, de mono single, en de (stereo) albumversie gemaakt. Op 19 juli werd de single in Amerika uitgebracht, vier dagen later in Europa. Zes dagen later was de première van de film, en op 6 augustus kwam de elpee “Help!” uit. Alleen in Amerika weer een week later gevolgd door een soundtrackversie met alleen de liedjes uit de film, en een aantal instrumentale stukken. De single bereikte wereldwijd de 1e plaats in de hitparades. In de Veronica Top 40 stond hij 24 weken genoteerd, waarvan zes op nummer 1.Music from Mary Poppins, the Sound of Music, My Fair Lady and other Great Movie Themes.

Ray Conniff and the Singers

(Columbia, 1965) Joseph Raymond “Ray” Conniff werd in 1916 geboren in Attleboro, Massachusetts. Van zijn vader leerde hij trombone spelen, en uit een cursusboek arrangeren. Na gediend te hebben in het leger gedurende de tweede wereldoorlog, ging hij werken voor de Artie Shaw Big Band als arrangeur. Daarna ging hij ditzelfde doen voor Columbia Records. Ook begeleide hij met zijn orkest talloze bekende artiesten. Voor Columbia’s Epic label produceerde hij coverversies onder het pseudoniem Jay Raye (Joseph Raymond). Tijdens de opname van een album met Mitch Miller ontstond het idee voor wat Ray’s handelsmerk zou worden. Hij liet het koor woordloze teksten meezingen met het orkest. In 1956 kwam het eerste album van Ray Conniff, His Orchestra and Chorus uit: ” ‘S Wonderful”. In 1959 startte hij met the Ray Conniff Singers. In de jaren ‘60 nam Conniff gemiddeld twee instrumentale en een vocaal album per jaar op. Hij bleef platen maken tot zijn dood in 2002 en verkocht wereldwijd zo’n zeventig miljoen elpees. Kant A: A spoonful of sugar, Chim chim cher-ee, Supercalifragilisticexpialidocious, Feed the birds, Jolly holiday, Pass me by. Kant B: The sound of music, My favorite thing, Climb ev’ry mountain, On the street where you live, I’ve grown accustomed to her face, Dear heart.


Pagina 175 van 463 pagina's: ‹ First  < 173 174 175 176 177 >  Last › 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers
Norderney192 op Facebook Norderney192 op Twitter