192 Radio   Word nu lid!  
zoek binnen Norderney192.nl


Tip voor de Top - LP van de week

Week 24 - 1972Camp

Sir Henry & His Butlers

(Columbia, 1968) “Sir Henry” was eigenlijk de Deense bassist Ole Bredahl. Eerder had hij al platen gemaakt als Sir Henry"s Orchestra. “Camp” was een enorme hit in ons land. Uiteindelijk kwam het op de 2e plaats van de Veronica Top 40 terecht, en stond de single 14 weken genoteerd. Hoewel er nog snel een elpee werd uitgebracht, bleef het bij deze ene hit. Die in de jaren erna een haast niet te vermijden tune was op de vele illegale radiozenders in het land.


Pudding en Gisteren

Super Sister

(Polydor, 1972) De Haagse groep Supersister bestond uit bassist Ron van Eck, drummer Marco Vrolijk, fluitist en zanger Sacha van Geest en zanger/toetsenist Robert Jan Stips. Ze maakten inventieve muziek die varieerde van balletmuziek tot hits. Op dit album bijvoorbeeld de single "Radio", die reeds in de Top 40 stond. Maar ook het titelstuk van 21 minuten, dat speciaal werd geschreven voor een uitvoering van het eveneens uit de Hofstad afkomstige Nederlands Danstheater. Kant A: Radio, Supersisterretsisrepus, Psychopath, Judy goes on holiday. Kant B: Pudding en gisteren Music for ballet.


Pagina 175 van 301 pagina's: ‹ First  < 173 174 175 176 177 >  Last ›


STICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney.nl | sitemap |
login donateurs
| login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.

Telco Radio Toppers