192 Radio   Word nu lid!  
zoek binnen Norderney192.nl


Tip voor de Top - LP van de week

Week 27 - 1972Just fancy

Ro-d-ys

(Philips, 1967) Deze groep uit de buurt van het Groningse Oude-Pekela begon als coverband in 1964. Toen nog Popular Pipers Boys Band geheten. Als de groep in 1966 beroeps wordt, verandert de naam in the Rowdies. Omdat er al meerdere groepen met die naam bestaan, wordt het uiteindelijk Ro-d-ys. In september van dat jaar komt de groep onder contract bij Phonogram. De dan al bekende producer Hans van Hemert neemt de eerste single met ze op: “You better take care of yourself”. Het nummer slaagt er niet in de Top 40 te halen. Dat lukt wel met de opvolger “Take her home”, en met deze derde single. Uiteindelijk bereikt hij de 8e plaats en staat 8 weken genoteerd. Daarna blijven de grote successen uit, en in 1969 valt de band uiteen.


Wind of change

Peter Frampton

(A&M, 1972) Peter is pas 16 als hij in 1966 als zanger/gitarist lid word van de Britse band the Herd. Met deze groep scoort hij een drietal hits, maar vertrekt in 1968 als het succes afneemt. Samen met Steve Marriott die afkomstig was uit de Small Faces, richtte hij een jaar later Humble Pie op. Toen deze groep in "71 in Amerika op doorbreken stond stapte Frampton echter op. Hij was het niet eens met de hard-rock koers die de andere groepsleden voorstond. Ondertussen had Peter wel een eigen gitaarstijl ontwikkeld. Zo speelde hij op een jazzy manier, en had hij een ruimtelijke gitaarsound. In 1972 formeerde hij een eigen band: Frampton"s Camel. Ook nam hij dat jaar deze debuutelpee op. Daaraan werd meegewerkt door onder andere Ringo Starr, Klaus Voorman en Billy Preston. De langspeler haalde de LP Top 20 niet. Kant A: Fig tree bay, Wind of change, Lady Lieright, Jumping Jack flash, It"s a plain shame, Oh for another day. Kant B: All I want to be (Is by your side), The lodger, Hard, Alright.


Pagina 175 van 304 pagina's: ‹ First  < 173 174 175 176 177 >  Last ›


STICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney.nl | sitemap |
login donateurs
| login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.

Telco Radio Toppers