192 Radio     192 Video
zoek binnen Norderney192.nl


Tip voor de Top - LP van de week

Week 13 - 1973In my house

Golden Earrings

(Polydor, 1967) Deze Haagse band werd opgericht in 1961 door onder meer bassist Rinus Gerritsen en zanger/gitarist George Kooymans als the Tornado"s. Toen bleek dat er al een Engelse groep was met die naam, werd het the Golden Ear-rings (naar een nummer uit hun repertoire). In de winter van “66/“67 werd de elpee “Winter Harvest” door de groep opgenomen. Slaggitarist Peter de Ronde had de groep net verlaten. Deze bestond nu naast Rinus en George verder uit drummer Jaap Eggermont en zanger Frans Krassenburg. Op “In my house” (nummer 4 in de Top 40) is ook Cees Schrama prominent te horen op zowel piano als orgel. Kort na het verschijnen van de single namen Jaap, Rinus en George samen met Cees diens eerste elpee (als “Crazy Casey”) “the Beast and I” op. Hierop ook de bekende Radio Veronica tune “Coming home baby”.


Byrds

The Byrds

(1973, CBS) Deze band uit Los Angeles werd in 1964 opgericht door Roger McGuinn, Gene Clark, Chris Hillman, Michael Clarke en David Crosby, en heette eerst the Jet Set. Na een single op het Elektra label als the Beefeaters, tekenden ze bij Columbia Records en veranderde de bandnaam in the Byrds. In januari "65 namen ze het nog niet uitgebrachte Dylan nummer "Mr. Tambourine man" op, waarmee ze meteen het genre "folk rock" introduceerden. Na een aantal bandwisselingen was McGuinn in 1972 het enige bandlid van het eerste uur. Midden in dat jaar kwam er een financieel aantrekkelijk aanbod van David Geffen aan de vijf originele bandleden om een reuniealbum op te nemen voor zijn Asylum label. De opnamen vonden plaats in oktober en november van dat jaar. Ondertussen deed Roger ook nog optredens met de meest recente formatie van de band. Deze viel uiteen vlak voor de release van "Byrds". Een geplande reunietoernee van de originele band ging uiteindelijk niet door. In de LP Top 20 stond het album acht weken genoteerd en bereikte de 6e plaats. Kant A: Full circle, Sweet Mary, Changing heart, For free, Born to rock "n roll. Kant B: Things will be better, Cowgirl in the sand, Long live the king, Borrowing time, Laughing, (See the sky) About to rain.


Pagina 175 van 341 pagina's: ‹ First  < 173 174 175 176 177 >  Last ›


 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers