192 Radio   Word nu lid!  
zoek binnen Norderney192.nl


Tip voor de Top - LP van de week

Week 19 - 1972Peace and privacy

The Shoes

(Polydor, 1972) Deze band uit Zoeterwoude (Shoesterwoude volgens Jan van Veen) krijgt in 1962 zijn definitieve bezetting als zanger Theo van Es zich aansluit bij de White Shoes van Wim van Huis en de tweeling Jan en Henk Versteegen. Na twee in Duitsland opgenomen en uitgebrachte singles word de groepsnaam ingekort. In 1966 krijgt de band een contract bij Polydor, en is het eerste succes “Standing and staring” een feit. Vijf maanden later, in het voorjaar van 1967, is dit de derde hit. Volgens Theo is dit nummer “de beste van the Shoes ooit”. Het popblad Hitweek schreef er over: “van Es koketteert weer lekker met zijn brallend geluid, maar dat verhoogt slechts de feestvreugde”. De single bereikte de 14e plaats in de Veronica Top 40. The Shoes treden nog steeds op in de originele bezetting. Jongstleden maart gaven ze een speciaal jubileumconcert in Zoeterwoude vanwege het 50-jarig bestaan.


Procol Harum live in concert with the Edmonton Symphony

Procol Harum

(Chrysalis, 1972) In april 1967 formeerde Gary Brooker Procol Harum. Deze groep was min of meer het vervolg op the Paramounts, waarmee hij drie jaar eerder een kleine hit had gehad. De eerste single "A whiter shade of pale" was meteen een doorslaand succes. Er volgde nog een paar singles, die in ons land grotere hits werden dan in thuisland Engeland. In november "71 werden de opnamen voor deze elpee gemaakt in de Jubilee Auditorium in Edmonton, Alberta, Canada. Naast het orkest werd ook meegewerkt door de Da Camera Singers. Het werd de best verkochte langspeler van de groep. In totaal stond hij 13 weken in de Veronica LP Top 20, en was 3 de hoogste notering. Ook de single "Conquistador" deed het goed in ons land en bereikte de Top 10. Kant A: Conquistador, Whaling stories, A salty dog, All this and more. Kant B: "In held "twas in I" bestaande uit: Glimpses of nirvana, "Twas teatime at the circus, In the autumn of my madness, I know if i"d been wiser, Grand final.


Pagina 175 van 296 pagina's: ‹ First  < 173 174 175 176 177 >  Last ›


STICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney.nl | sitemap |
login donateurs
| login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.

Telco Radio Toppers