192 Radio     192 Video
zoek binnen Norderney192.nl


Tip voor de Top - LP van de week

Week 06 - 2012Love is here and now you’re gone

The Supremes

(Tamla Motown, 1967) Uit de tijd dat “the Supremes” nog gewoon “the Supremes” waren, zonder “Diana Ross &” ervoor dus. In 1959 opgericht als the Primettes door Florence Ballard, Mary Wilson, Diana Ross en Betty McGlown. Deze laatste werd in 1960 vervangen door Barbara Martin. The Primettes was een zusteract van the Primes, de groep die later bekend zou worden als the Temptations. In 1961 tekende de groep bij Motown en veranderde de naam in the Supremes, waarna Martin de groep verliet. Ook dit nummer werd geschreven door het schrijvers/producers trio Holland, Dozier en Holland. Het was Eddie Holland die bedacht om delen van de tekst door Diana te laten spreken in plaats van zingen. Dit “talk singing” zou ze nog vaak doen op latere hits. In Amerika was de single goed voor de eerste plaats. Bij onze westerburen was nummer 17 de hoogste, en in de Veronica Top 40 plek 35. Niet lang hierna werd Florence Ballard ontslagen en vervangen door Cindy Birdsong. Ze overleed in 1976, slechts 32 jaar jong. Stond op nummer 1 in de allereerste ABTT van 6 februari 1967 in het programma “Muziek bij de Lunch” van Jan van Veen.


Don’t shoot me i’m only the piano player

Elton John

(DJM, 1973) Elton John werd geboren als Reginald (Reggie) Dwight in 1947. Op zijn vijftiende werd hij pianist in een pub. Twee jaar later vormde hij met vrienden de band Bluesology. Ze traden veel op met Amerikaanse acts die in Engeland toerden zoals: the Isley Brothers en Patti Labelle and the Bluebelles. Later werden ze de vaste begeleidingsgroep van Long John Baldry. Ook deed hij mislukte audities voor de bands King Crimson en Gentle Giant. Nadat Reggie reageerde op een oproep van Liberty Records, kreeg hij een stapel teksten van Bernie Taupin waar hij muziek bij schreef. Samen gingen ze werken als songwriters voor Dick James Music (DJM). Inmiddels had Elton zijn artiestennaam aangenomen, en speelde en zong hij ook als sessiemuzikant. Na een paar weinig succesvolle singles en een elpee, kwam de doorbraak in 1970 met het album "Elton John". De langspeelplaat van deze week werd in juni 1972 opgenomen in Hérouville, Frankrijk. Net als de voorgaande albums werden alle nummers geschreven door Elton en Bernie. Gus Dudgeon deed weer de productie. Wereldwijd werden er meer dan 14 miljoen stuks van het album verkocht. Het stond 15 weken in de Veronica LP Top 20, en bracht het tot de 4e plaats. Kant A: Daniel, Teacher I need you, Elderberry wine, Blues for my baby and me, Midnight creeper. Kant B: Have mercy on the criminal, I"m going to be a teenage idol, Texan love song, Crocodile rock, High flying bird.


Pagina 175 van 334 pagina's: ‹ First  < 173 174 175 176 177 >  Last ›


 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers