192 Radio     192 Video
zoek binnen Norderney192.nl


Tip voor de Top - LP van de week

Week 24 - 1974Love of life

Earth & Fire

(Polydor, 1974) Earth & Fire was een band afkomstig uit de regio Den Haag. De belangrijkste leden waren de tweelingbroers Chris (gitaar) en Gerard (keyboards) Koerts en zangeres Jerney Kaagman. Opgericht in 1967 als Opus Gainfull, maar met de komst van zangeres Manuela Berloth werd een jaar later de naam veranderd. De naam Earth and Fire vond zijn oorsprong in feit dat de broers Koerts astrologisch gezien onder het element vuur, en de overige leden onder het element aarde vielen. In september 1969 werd Jerney de zangeres en het boegbeeld van de groep. George Kooymans van de Golden Earring ontdekte de groep toen ze in zijn voorprogramma speelden. Hij schreef ook de eerste hit, "Seasons", voor ze. Earth & Fire was een groep met twee gezichten. Aan de ene kant een reeks van hitsingles en de bijbehorende cultuur. Aan de andere kant legde de groep zich vanaf 1971 toe op het maken van conceptalbums. In juni 1974 was er veel te doen rond de groep. Bassist Hans Ziech verliet de groep en werd vervangen door Theo Hurts. Ook waren er geruchten dat Jerney de groep zou gaan verlaten en vervangen zou worden door Patricia Paay van de groep Heart. En na een jaar kwam er ook weer een single van de groep uit. "Love of life" zou tien weken in de Top 40 staan en de 2e plaats bereiken. Begin jaren tachtig nam het succes van de groep af, en in 1983 ging Earth & Fire uit elkaar. Jerney begon een weinig succesvolle solocarriëre, en tussen 1987 en 1990 was er een wederopstanding van de band.


Seven

Poco

(Epic, 1974) Toen in het voorjaar van 1968 Buffalo Springfield uiteen ging, richtten Richie Furay en Jim Messina samen met de road manager van de groep Rusty Young Poco op. Dit trio werd aangevuld met George Grantham en Randy Meisner (later lid van the Eagles). In eerste instantie zou de groep Pogo gaan heten, naar een stripfiguur, maar dat veranderde in Poco na bezwaren van de tekenaar. Al gauw kwam er een contract bij Epic Records, en in mei 1969 kwam de debuutelpee "Pickin" up the pieces" uit. Deze werd als baanbrekend beschouwd voor de country-rock. Vanaf het begin was Poco onderhevig aan groepswisselingen. Zo verliet Meisner de band al tijdens de opnamen van de eerste lp. Messina vertrok in 1970, en Furay in 1973. "Seven" was alweer het zevende album van de groep. Het werd geproduceerd door Jack Richardson, en ook oud-lid Messina speelde weer even mee op mandoline. In ons land lukte het niet de LP Top 20 te halen. Na vele formatiewisselingen, waarbij bandleden gingen maar ook terukwamen, bestaat Poco nog steeds. Rusty Young is er na 45 jaar nog steeds bij. Kant A: Drivin" wheel, Rocky mountain breakdown, Just call my name, Skatin". Kant B: Faith in the families, Krikkit"s song (Passing through), Angel, You"ve got your reasons.


Pagina 175 van 403 pagina's: ‹ First  < 173 174 175 176 177 >  Last ›


 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers

 

Norderney192 op Facebook Norderney192 op Twitter