192 Radio     192 Video
zoek binnen Norderney192.nl


Tip voor de Top - LP van de week

Week 9 - 1973Why

The Cats

(Imperial, 1969) In 1965 gingen de Volendamse Cats onder die naam van start. Daarvoor hadden de afzonderlijke bandleden al in diverse andere groepjes gespeeld. Na een eerste geflopte single in dat jaar “Jukebox”, doet de groep mee aan een door Radio Veronica georganiseerde talentenjacht. Dit levert ze een platencontract bij Imperial records op. Vanaf “66 scoren ze de eerste hits in de Top 40. Eerst nog bescheiden, maar vanaf juni “68 werd elke single een Top 3 hit. “Why” was de opvolger van de grootste hit en eerste nummer 1 van the Cats: “Lea”. Ook dit nummer werd geschreven door bassist Arnold Mühren. Daarnaast bestond the Cats op dat moment uit zanger Piet Veerman, zanger/gitarist Cees Veerman (die ook wel eens programma"s presenteerde op Radio Veronica), gitarist/pianist Jaap Schilder en drummer Theo Klouwer. De bedoeling was dat “Why” als duet zou worden gezongen door Piet en Cees. Toen de laatste zijn bijdrage opnieuw moest inzingen was hij echter ziek. Omdat de studio geboekt stond, werd dit deel uiteindelijk gedaan door Arnold zelf. Ook dit nummer werd een gigantisch succes. Op 15 maart 1969 kwam het binnen in de Top 40 op nummer 8. Eén week later steeg het door naar de eerste plaats. Op die plek bleef de single 5 weken genoteerd, en uiteindelijk stond de plaat 13 weken genoteerd.


Grand Hotel

Procol Harum

(Chrysalis, 1972) In april 1967 formeerde Gary Brooker Procol Harum. Deze groep was min of meer het vervolg op the Paramounts, waarmee hij drie jaar eerder een kleine hit had gehad. De eerste single "A whiter shade of pale" was meteen een doorslaand succes. Er volgde nog een paar singles, die in ons land grotere hits werden dan in thuisland Engeland. De groep ging zich vervolgens richten op het maken van elpees en, met name in Amerika, een reputatie als live-act. In 1972 kwam de elpee "Procol Harum live in concert with the Edmonton Symphony Orchestra" uit. Het beste verkochte album van de groep tot dan toe. De muzikale lijn van deze langspeler werd min of meer doorgezet op "Grand hotel", het laatste muzikale hoogtepunt van de groep. Wagneriaanse invloeden met groot orkest en koor, maar ook eenvoudige zigeunerstrijkjes. Het titelnummer werd in een ingekorte versie, wederom alleen in ons land, een bescheiden hit (nummer 23). In 1977 ging Procol Harum uit elkaar. Kant A: Grand hotel, Toujours l"amour, A rum tale, T.V. Caesar. Kant B: A souvenir of London, Bringing home the bacon, For liquorice John, Fires (which burnt brightly), Robert"s box.


Pagina 175 van 337 pagina's: ‹ First  < 173 174 175 176 177 >  Last ›


 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers