192 Radio     192 Video
zoek binnen Norderney192.nl


Tip voor de Top - LP van de week

Week 49 - 1973Paroles..Paroles

Dalida & Alain Delon

(Philips, 1973) Dalida werd in 1933 als Yolanda Christina Gigliotti geboren in Caïro uit Italiaanse ouders. Op haar zeventiende won ze een schoonheidswedstrijd, waarna ze als model ging werken voor een modehuis. Drie jaar later werd ze Miss Egypt en werd ze ontdekt door een Franse regiseur. Ze verhuisde naar Parijs met de bedoeling actrice te worden en nam de naam Dalila aan, die al gauw veranderde in Dalida. Toen de acteercarrière niet van de grond kwam nam ze zanglessen. Al gauw werd ze geboekt in een cabaret aan de Champs-Élysées, mocht een liedje zingen in het net geopende Olympia theater, en werd daardoor ontdekt door het platenlabel Barclay. In 1956 kwam haar eerste single "Madona" uit, en later dat jaar kwam de doorbraak met "Bambino". Begin jaren "60 had Dalida ook een drietal hits in ons land. De originele versie van de Alarmschijf van deze week komt uit 1972, en werd opgenomen door de Italiaanse zangeres Mina met Alberto Lupo als "Parole parole". Voor Dalida"s versie werd de populaire acteur Alain Delon opgetrommeld om de "woorden" in te spreken. Na binnen te zijn gekomen op de eerste plaats van de Tipparade, zakte de single de week daarna naar de tweede plaats. Hij bleef daar nog een week staan, en verdween toen uit de tiplijst. Het was hiermee de derde Alarmschijf die de Top 40 niet haalde. Dalida pleegde in 1997 zelfmoord.


Full sail

Loggins & Messina

(CBS, 1973) Kenneth "Kenny" Loggins werd in 1948 geboren in de Amerikaanse staat Washington. Na zijn middelbare schooltijd vormde hij in 1966 een bandje waarmee hij drie folk/popsingles maakte. In 1969 was hij korte tijd gitarist in the Electric Prunes, en schreef hij een aantal nummers voor the Nitty Gritty Dirt Band. James "Jim" Messina werd in 1947 geboren in California. Vanaf 1967 was hij betrokken bij Buffalo Springfield. Eerst als opnametechnicus, maar op het laatste album van de groep ook als producer en basgitarist. Toen deze band halverwege 1968 uiteen ging, ging hij met gitarist Richie Furay verder in Poco. Twee jaar later ging hij aan de slag als producer bij Columbia Records. Voor dat label zou hij de eerste elpee van Kenny produceren. Uiteindlijk werd dat het debuutalbum "Sittin" in" van het duo. Twee jaar later kwam de derde langspeler, "Full sail", uit. Het werd een van de best verkochte albums van het duo in Amerika. In ons land haalde de langspeler de LP Top 20 van Radio Veronica niet. In 1976 ging het duo uit elkaar. Zowel Kenny als Jim maken nog steeds muziek en treden, soms ook samen, nog steeds op. Kant A: Lahaina, Travelin" blues, My music, A love song, You need a man/Coming to you. Kant B: Watching the river run, Pathway to glory, Didn"t I know you when, Sailin" the wind.


Pagina 175 van 376 pagina's: ‹ First  < 173 174 175 176 177 >  Last ›


 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers

 

Norderney192 op Facebook Norderney192 op Twitter