192 Radio     192 Video
zoek binnen Norderney192.nl


Tip voor de Top - LP van de week

week 16 - 2012Soul and inspiration

The Righteous Brothers

(Verve, 1966) Bill Medley en Bobby Hatfield begonnen hun carrière in de de band the Paramours in 1962. Als de Righteous Brothers gingen ze een jaar later platen maken voor een klein platenlabel. Ze scoorden een paar kleine hits en maakten een tweetal albums. De doorbraak kwam eind 1964 met “You"ve lost that lovin” feelin”, het meest gedraaide nummer op radio en tv in Amerika de vorige eeuw. Het was hun eerste samenwerking met Phil Spector met wie ze in 1965 nog een aantal Top 10 hits zouden scoren. Het duo kon echter niet opschieten met hem. Daarom werd hun contract, voor veel geld, doorverkocht aan MGM (Verve) Records. De schrijvers van hun eerste hit met Spector waren Barry Mann en Cynthia Weil. Zij waren een jaar eerder in opdracht van Spector begonnen aan een opvolger voor deze hit. Omdat ze vonden dat ze zichzelf aan het kopieëren waren, waren ze daar halverwege mee gestopt. Medley had een stuk van de compositie gehoord, en vroeg het tweetal om deze af te maken. Hij deed zelf de productie, en bleek in staat het geluid van Spector perfect te imiteren. Het werd de tweede nummer 1 van de Righteous Brothers in Amerika, en bereikte de 15e plaats in Engeland. In de Veronica Top 40 was het nummer minder succesvol. Na één week op 39 op 30 april 1966 verdween de single de week erop uit de Hitparade. Weer een week later kwam hij voor de tweede keer binnen. Nu stond hij twee weken genoteerd en bereikte de 33e plaats. Bill en Bobby bleven platen maken tot halverwege de jaren “70. Daarna bleven ze optreden tot aan het overlijden van Hatfield in 2003. Hij werd een half uur voor een optreden dood aangetroffen in zijn hotelkamer.


Stone wall

Sandy Coast

(Polydor, 1973) Voorburgse band in 1961 opgericht als de Sandy Coast Skiffle Group door Hans Vermeulen. Ook heeft de groep nog de Sandy Coast Rockers geheten. Belangrijke andere bandleden waren Hans" broer Jan Vermeulen (bas/gitaar), Onno Bevoort (drums) en Ron Westerbeek (toetsen). In 1965 tekende de groep het eerste platencontract. In de jaren erna wisselde de groep een paar keer van platenlabel en scoorde een aantal hits. "I see your face again" en "Capital punishment" waren de grootsten. Uiteindelijk komt Sandy Coast in 1971 terecht bij Polydor, en breekt begin jaren "70 een succesvolle periode aan. Bijna alle nummers op deze door Jaap Eggermont geproduceerde elpee werden geschreven door Hans Vermeulen. Met de van het album afkomstige single "Blackboard jungle lady" had de groep nog een klein hitje (nummer 31) in het voorjaar van 1973. De langspeler zelf haalde de LP Top 20 van Veronica niet. Het jaar daarop viel Sandy Coast uit elkaar. Hans en zijn broer Jan gingen samen verder, en formeerden de Rainbow Train. Ook is de eerste succesvol als componist, producer en ontdekker van onder andere Anita Meyer. Na een korte comeback begin jaren tachtig, speelt de groep tot aan het eind van de jaren negentig in het gouwe ouwe circuit. Als Jan Vermeulen in 1999 overlijdt, is het definitief gedaan met de Sandy Coast. Hans woont al sinds 1995 in Thailand. Twee keer per jaar komt hij naar Nederland voor een aantal optredens. Kant A: Blackboard jungle lady, That"ll be the day, Don"t get me wrong, Chava, I"m the believer. Kant B: Stone wall, Wonderland, Dewdrop, Tangerine, Wind. 


Pagina 175 van 344 pagina's: ‹ First  < 173 174 175 176 177 >  Last ›


 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers