192 Radio     192 Video
zoek binnen Norderney192.nl


Tip voor de Top - LP van de week

Week 23 - 1973The life I live

Q65

(Decca, 1966) Deze Haagse band werd in 1965 opgericht door onder meer zanger Wim Bieler. Al gauw had de groep een grote reputatie opgebouwd in de Hofstad met Amerikaanse rhythm and blues, maar ook covers van bijvoorbeeld the Kinks en the Rolling Stones. Met name het optreden van Bieler was spectaculair. Peter Koelewijn werkte als talentscout en producer voor platenmaatschappij Philips, en maakte met de de band hun eerste single “You"re the victor”. Daarna nam Hans van Hemert de rol van producer over. Hij maakte met de Kjoe de tweede single “the Life I live”. Een nummer dat grotendeels gaat over het huwelijksfeest van gitarist Joop Roelofs. Ter promotie van de single maakt de groep een overtocht naar Engeland in een rubberboot. Slechts de afvaart en aankomst werden overigens op die manier afgelegd. Wel zijn ze met de dinghy nog aanwezig bij de zeezender Radio City. Het nummer was de grootste hit van de groep. 14 weken in de Top 40, met nummer 5 als hoogste notering. Wim Bieler overleed in 2000


Daltrey

Roger Daltrey

(Track, 1973) Roger Daltrey werd in 1944 geboren in Londen. Twintig jaar later was hij mede oprichter van the Who. Deze groep groeide in de jaren "60 uit tot een van de succesvolste Britse bands. In de eerste twee maanden van 1973 nam Roger zijn eerste solo elpee op. Dit gebeurde in zijn eigen studio, en in de Apple studios van the Beatles in Londen. De zangpartij van "One man band (reprise)" werd opgenomen op het dak waar the Beatles hun beroemde laatste optreden deden. Op een nummer na, werden alle nummers van het album mede geschreven door Leo Sayer. De productie werd gedaan door de in de jaren "60 succesvolle zanger Adam Faith. Het album bereikte de Veronica LP Top 20 niet. Kant A: One man band, The way of the world, You are yourself, Thinking, You and me. Kant B: It"s a hard life, Giving it all away, The story so far, When the music stops, Reasons, One man band (reprise).


Pagina 175 van 351 pagina's: ‹ First  < 173 174 175 176 177 >  Last ›


 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers

 

Norderney192 op Facebook Norderney192 op Twitter