192 Radio     192 Video
zoek binnen Norderney192.nl


Tip voor de Top - LP van de week

week 49 - 1972The Lion sleeps tonight

The Tokens

(RCA, 1962) Deze groep uit Brooklyn New York ontstond eind 1959. De naam kwam van een bandje dat al vier jaar eerder bestond, en waar onder andere Neil Sedaka in had gezeten. De eerste hit had het gezelschap in 1961 met “Tonight I fell in love”, dat het bracht tot een 15e plaats in de Billboard Top 100. Na dit succes wilde de groep een contract tekenen bij RCA Records. Op de auditie zongen ze een oud Zuid Afrikaans folkliedje. Dit nummer heette in het Zulu “Mbube” (lion), maar was zo"n tien jaar eerder als “Wimoweh” in Amerika terecht gekomen. Besloten werd om het nummer met een nieuwe tekst op te nemen. Al gauw stond de single op nummer 1 in Amerika. In Engeland was het nummer goed voor een 11e plek, in in ons land een 24e. In 1982 was een cover van “the Lion sleeps tonight” een nummer 1 hit voor Tight Fit in zowel ons land als bij onze westerburen.


Florida

Bolland & Bolland

(Negram, 1972) Zowel Rob als Ferdi Bolland werden geboren in Zuid Afrika. Van hun oudere broer Ton leerden ze gitaar spelen maar door zelfstudie al gauw ook piano, banjo, bas en drums. In 1969 begon het trio een rockband, the Swingkickers, maar twee jaar later gingen Rob en Ferdi verder als duo. Een demo gestuurd aan platenmaatschappij Negram leverde het eerste contract op. Na een optreden in Voor de vuist weg van Willem Duys werd de eerste single "Summer of "71" een hit. Rob is dan net 17 en Ferdi bijna 16. Twee maanden later volgde een tweede succes met "Wait for the sun", terwijl de opvolger daarvan "Florida" niet verder kwam dan de Tipparade. Het gelijknamige album weet de LP Top 20 niet te halen. Tot aan het begin van de jaren "90 bleven de twee platen uitbrengen met wisselend succes. Als liedjesschrijvers en producers voor anderen waren ze toen al zeer succesvol. Kant A: Nasty weather, Florida, Rock "n" roll queen, Serenade for a broken tea cup, Answer for a lifetime, Small town citizen, Summer of "71. Kant B: Wait for the sun, Saturday morning news, Summer"s gone too long, Somethin" to dream about, Ballad of Goldylocks and Jellycakes, Good old times.


Pagina 175 van 326 pagina's: ‹ First  < 173 174 175 176 177 >  Last ›


 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers