192 Radio     192 Video
zoek binnen Norderney192.nl


Tip voor de Top - LP van de week

Week 2 - 1974The most beautiful girl

Charlie Rich

(Epic, 1973) Charles Rich werd in 1932 geboren in Arkansas. Zijn muzikale carrière begon terwijl hij diende bij de Amerikaanse luchtmacht begin jaren "50. Met zijn eerste groep, the Velvetones, speelde hij voornamelijk jazz- en bluesmuziek. Na zijn diensttijd probeerde hij het als boer, maar bleef zingen en ging liedjes schrijven. Ook was hij sessiemuzikant voor Judd Records en later ook het fameuze Sun Records. Daar schreef hij liedjes voor onder meer Jerry Lee Lewis en Johnny Cash. In 1960 kwam zijn eerste single uit "Lonely weekends" die meteen een hit werd. Charlie maakte toen nog op rock "n roll geënte popliedjes, die echter meestal geen hits werden. De overschakeling naar de countrymuziek kwam aan het eind van de jaren "60. In dat genre bleek hij succesvoller. "The most beautiful girl" bereikte in december 1973 zelfs de eerste plaats van de Billboard Hot 100. In ons land stond het nummer elf weken in de Top 40 en bereikte de 4e plaats. In Engeland was plek 2 de hoogste. Alleen de opvolger "Behind closed doors" zou in ons land nog een bescheiden hit worden. In Amerika bleef hij succesvol tot het eind van de jaren "70. Daarna trok hij zich grotendeels terug uit de muziekwereld. Charlie Rich overleed in 1995.


Dick Bakker Dirigeert

Dick Bakker

(Elf Provincien, 1974) Dick Bakker werd in 1947 in Blaricum geboren. Naast een studie aan het Hilversums conservatorium werkte hij vanaf 1965 ook in de Soundpush Studio"s in Blaricum als opnametechnicus en arrangeur. In 1972 werd hij manager van de nieuw te bouwen opnamestudio van Dureco. Daarnaast schreef hij ook nummers en ging hij dirigeren. "Dick Bakker dirigeert" was zijn eerste elpee met instrumentale bewerkingen van bekende Nederlandse nummers. Zelf speelde hij piano en andere toetseninstrumenten. Ook deed hij de arrangementen, productie en mixage. Ondanks het feit dat de langspeler niet de LP Top 20 haalde, bereikte hij wel de gouden status. Dick Bakker was van 1991 tot 2005 dirigent van het Metropole Orkest. Kant A:  Michael, De laatste dans, Slavin van de nacht, Bedankt lieve ouders, Ik heb een vraag, Pappie loop toch niet zo snel. Kant B: Margrietje, Mandolinen in Nicosia, Verboden dromen, Jij en ik blijven bestaan, Hoog daar aan de hemel, Waarheen, waarvoor.


Pagina 175 van 381 pagina's: ‹ First  < 173 174 175 176 177 >  Last ›


 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers

 

Norderney192 op Facebook Norderney192 op Twitter