192 Radio     192 Video
zoek binnen Norderney192.nl


Tip voor de Top - LP van de week

Week 20 - 1965


Ticket to ride

The Beatles

(Parlophone, 1965) In februari 1965 begonnen de sessies voor de elpee “Help”. Iets meer dan de helft van de veertien nummers werden van de 15e tot en met de 19e opgenomen. Daaronder ook “Ticket to ride”. Natuurlijk weer onder productionele leiding van George martin. John Lennon en Paul McCartney schreven het nummer. Over de betekenis van de titel liepen de meningen later nogal uiteen. Volgens Paul slaat die op een (train) ticket to Ryde (op het eiland Wight). Volgens John op de gezondheidsverklaring die Hamburgse prostituees bij zich hadden begin jaren ‘60 toen zij er verbleven. Een ticket to ride (ride is slang voor sex). Paul was voor het eerst te horen op leadgitaar. Op 9 april werd de single uitgebracht in Europa. Tien dagen later was Amerika aan de beurt. In Engeland stond de single drie weken op de eerste plaats van de hitparade. In de Veronica Top 40 kwam het nummer op 8 mei terecht op de hoogste positie. Daar bleef de plaat negen weken staan. In de Amerikaanse Billboard Hot 100 verbleef de plaat slechts een week op de eerste plaats.Knock me out

the Ventures

(Liberty, 1965) The Ventures is een Amerikaanse instrumentale popgroep. Opgericht in 1958 in Tacoma, Washington. In het begin speelden gitaristen Don Wilson en Bob Bogle in bars en kleine clubs als the Versatones. Een jaar later, inmiddels uitgebreid met een bassist en drummer, werd de naam veranderd in the Ventures. Bob had een elpee van Chet Atkins met daarop “Walk don’t run”. De groep nam het nummer ook op en liet een aantal singles persen. Deze werden aangeboden aan verschillende platenmaatschappijen. Het kleine label Dolton Records bracht de plaat officieel uit, en in de zomer van 1962 was het een nummer 2 hit in Amerika. Er volgden nog wat meer hits, maar de groep bracht voornamelijk erg veel elpees uit. “Knock me out” was al het zeventiende studioalbum in iets meer dan vier jaar tijd. Langspelers die meestal de Top 20 van de Cashbox albumlijst haalden. The Ventures bestaan nog steeds. Don Wilson is er al die jaren bij geweest. Kant A; I feel fine, Love potion number nine, Tomorrow’s love, Oh, pretty woman, Mariner no. 4, When you walk in the room. Kant B: Gone, gone, gone, Slaughter on tenth avenue, She’s not there, Lonely girl, Bird rockers, Sha la la.


Pagina 175 van 450 pagina's: ‹ First  < 173 174 175 176 177 >  Last ›


 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers

 

Norderney192 op Facebook Norderney192 op Twitter