192 Radio     192 Video
zoek binnen Norderney192.nl


Tip voor de Top - LP van de week

Week 46 - 1973Harlem song

The Sweepers

(Warner Brothers, 1973) the Sweepers was een studiogroep uit Frankrijk. Leadzanger van "Harlem song" was Gilbert Courtois, die tussen 1969 en 1973 gitarist en zanger was geweest van de hardrockgroep Lover"s Love. Het was de enige hit voor dit ensemble. In de Top 40 van Veronica stond de single negen weken genoteerd, en hij bereikte de 14e plaats. In Frankrijk was het nummer een hit in de landstaal voor Esther Galil. The Sweepers brachten nog twee singles uit, waarvan alleen "Bye baby love" in mei 1974 nog de Tipparade haalde.


Quadrophenia

The Who

(Polydor, 1973) Deze tweede rockopera van the Who gaat over de belevingswereld van Britse tieners midden jaren "60 in Londen en de badplaats Brighton. De titel was een samentrekking van "quadrophonic", naar het in die tijd populaire quadrophonische geluid, en "schizophrenia". In de hoofdpersoon Jimmy waren karaktereigenschappen van alle vier de bandleden verenigd. Het dubbelalbum stond vijf weken in de LP Top 20 van Veronica, en bereikte slechts de 17e plaats. In 1979 was de elpee de basis voor de film "Quadrophenia". Tien van de zeventien nummers van het originele album werden hierin gebruikt, en waren speciaal geremixed door Pete Townsend. Kant A: I am the sea, the Real me, Quadrophenia, Cut my hair, the Punk and the godfather. Kant B: I"m one, the Dirty jobs, Helpless dancer (Roger"s theme), Is it in my head, I"ve had enough. Kant C: 5.15, Sea and sand, Drowned, Bell boy (Keith"s theme). Kant D: Doctor Jimmy (John"s theme), the Rock, Love reign o"er me (Pete"s theme).


Pagina 175 van 373 pagina's: ‹ First  < 173 174 175 176 177 >  Last ›


 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers

 

Norderney192 op Facebook Norderney192 op Twitter