192 Radio   Word nu lid!  
zoek binnen Norderney192.nl


Tip voor de Top - LP van de week

Week 13 - 2011Pinball wizzard

The Who

(Polydor, 1969) Legendarische Britse band opgericht in 1964 en bestaande uit gitarist Pete Townshend, zanger Roger Daltrey, bassist John Entwistle en drummer Keith Moon. Vanaf 1965 zeer succesvol in het vaderland maar ook in Nederland. In Amerika brak de groep pas twee jaar later door. “Pinball wizzard” komt van de elpee “Tommy” uit 1969. Het idee voor dit conceptalbum ontstond in 1966. Pete Townshend liet een nogal melige demo horen aan onder andere de manager van de band. Toen iemand opmerkte dat het wel een rockopera leek, was het idee geboren voor wat uiteindelijk “Tommy” zou worden. Toen het album uitkwam waren de meningen nogal verdeeld. Bij de BBC ging het zelfs in de ban. In eerste instantie maakte “Pinball wizzard” er geen deel van uit. Pas toen het album bijna klaar was, besloot Pete na een gesprek met een muziekrecensent dat de hoofdpersoon “ergens goed in moest zijn” voor een positieve noot. Deze criticus was liefhebber van flipperen, en zo geschiedde. De single bereikte in de lente van “69 de 4e plaats in de Britse hitparade en de 15e in de Amerikaanse Cashbox Top 100. In ons land was nummer 12 de hoogste Top 40 notering. Keith Moon overleed in 1978 (in dezelfde flat waar Mama Cass stierf in 1974), John Entwistle in 2002.


Stories we could tell

The Everly Brothers

(RCA, 1972) Don en Phil Everly doen al jong hun eerste muzikale ervaringen op samen met hun ouders als the Everly Family. De eerste single als duo werd geen succes. Vervolgens krijgen ze een contract als liedjesschrijvers aangeboden. Nadat "Bye bye love" door vele anderen was afgewezen, namen het zelf op. Het werd een grote internationale hit in 1957. In de vijf jaar erna zouden er nog velen volgen. Hierna nam het succes af. In 1971 gingen ze weer optreden, en tekenden een nieuw platencontract. "Stories we could tell" was het eerste resultaat. Een country-rock album waarmee ze weer teruggingen naar hun roots. Een keur aan collega"s werkten eraan mee waaronder: John Sebastian, Graham Nash, David Crosby en Ry Cooder. In de Veronica LP Top 20 stond de langspeler slechts één week genoteerd als hekkensluiter. Na nog een album gingen de Everly Brothers in 1973 voor een periode van tien jaar uit elkaar. Kant A: All we really want to do, Breakdown, Green river, Mandolin wind, Up in Mabel"s room, Del Rio Dan. Kant B: Ridin" high, Christmas eve can kill you, Three-armed poker-playin" river rat, I"m tired of singing my song in Las Vegas, The brand new Tennessee waltz, Stories we could tell.


Pagina 175 van 290 pagina's: ‹ First  < 173 174 175 176 177 >  Last ›


STICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney.nl | sitemap |
login donateurs
| login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.

Telco Radio Toppers