192 Radio   Word nu lid!  
zoek binnen Norderney192.nl


Tip voor de Top - LP van de week

Week 09 - 2011Anyone who had a heart

Cilla Black

(Parlophone, 1964) Cilla Black werd in 1943 geboren als Priscilla Maria Veronica White in Liverpool. Omdat ze graag wilde doorbreken als zangeres, nam ze een baantje in de garderobe van de beroemde Cavern club. Daar deed ze al gauw gastoptredens bij diverse lokale bands. Toen ze in de lokale muziekkrant “Mersey beat” per ongeluk Black werd genoemd, besloot ze deze artiestennaam aan te nemen. John Lennon stelde haar voor aan Beatlesmanager Brian Epstein, en deze nam haar als enige zangeres op in zijn stal. Al gauw nam ze haar debuutsingle “Love of the loved” op, een nummer geschreven door Lennon en McCartney. De opvolger was de Burt Bacharach en Hal David compositie “Anyone Who Had a Heart”. Een nummer dat geschreven was voor Dionne Warwick. De single bereikte de eerste plaats in Engeland, terwijl de versie van Dionne strandde op de 42e plek. In Nederland stond de versie van Cilla twee maanden in de Muziek Parade hitlijst, en was nummer 6 de hoogste notering. Dionne"s versie bereikte dezelfde plek, maar hield het twee maanden langer uit. Onderzoek van BBC Radio 2 wees in 2010 uit dat Cilla"s versie de grootste Britse hit van een zangeres in de jaren “60 was geweest. Er werden ruim 800.000 exemplaren van de single verkocht.


Starportrait

Johnny Cash

(CBS, 1972) John R. Cash werd geboren op 26 february 1932. Hij overleed op 12 september 2003. Hoewel hij het meest bekend werd als countryzanger, speelde hij ook andere genres waaronder gospel en rock and roll. Zijn carriëre begon in 1955 toen zijn eerste plaat op het befaamde Sun-label uitkwam. Al gauw volgden hits als "Folsom Prison Blues" en "I walk the line". In 1968 trouwde Cash met June Carter, een befaamd countryzangeres. De 35 jaar daarna zouden ze getweeën blijven optreden en platen maken. Ook zijn dochter (uit een eerder huwelijk) Rosanne Cash werd bekend in met name Amerika. De langspeelplaat van deze week was een dubbel verzamelalbum voor de Europese markt. Zes weken stond hij in de LP Top 20 met nummer 13 als hoogste notering. Kant A: A boy named Sue, Orange blossom special, Wildwood flower, Understand your man, Daddy sang bass, Wreck of the Old "97. Kant B: Ring of fire, Bonanza, In them old cottonfields back home, If I were a carpenter, Long black veil, Forty shades of green. Kant C: Folsom Prison Blues, Long legged guitar pickin" man, Five feet high and rising, Big river, Don"t take your guns to town, Sunday morning coming down. Kant D: I walk the line, Wabash cannonball, Tennessee flat-top box, What is truth, Man in black, Singing in Vietnam talking blues


Pagina 175 van 286 pagina's: ‹ First  < 173 174 175 176 177 >  Last ›


STICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney.nl | sitemap |
login donateurs
| login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.

Telco Radio Toppers