192 Radio   Word nu lid!  
zoek binnen Norderney192.nl


Tip voor de Top - LP van de week

Week 37 - 1972My pledge of love

Joe Jeffrey Group

(Scepter, 1969) One-hit wonder van deze groep uit Cleveland, Ohio. Joe heet eigenlijk Joseph Stafford jr., maar veranderde zijn naam om verwarring met zangeres Jo Stafford te voorkomen. De band trad veel op in de clubs van Cleveland. Deze eerste single bereikte meteen de 14e plaats in de Billboard Top 100. In ons land stond de plaat zes weken in de Top 40 en plek 18 was de hoogste. Hoewel van origine een soulgroep, was deze single een echt sunshine-pop nummer. De opvolger “the Train” flopte, en het kwam daarna nooit meer goed. In 1970 bijvoorbeeld bracht de groep “My baby loves lovin” uit. De Britse groep White Plains nam dit nummer ook op, en scoorde er in zowel Engeland als Amerika een grote hit mee. Na de vijfde single nam de platenmaatschappij afscheid van de groep.


Bloesem

Herman van Veen

(Polydor, 1972) Hermannus Jantinus van Veen werd in 1945 geboren in Utrecht. Aan het Utrechtse conservatorium studeerde hij viool en zang. Als muzikale clown maakte Herman in 1965 zijn theaterdebuut met het programma "Harlekijn". In 1968 kwam zijn eerste elpee uit: "Herman van Veen I". "Bloesem" was alweer het 7e album, dat het bracht tot een 6e plaats in de LP Top 20. Daar stond het 10 weken in. Herman zou zich door de jaren heen ontwikkelen tot een veelzijdig artiest. Naast zanger en musicus is hij ook schrijver, cabaretier, acteur en presentator. Hij treedt wereldwijd op in diverse talen waaronder Engels, Frans, Duits en Zuid-Afrikaans. Kant A: Bloesem, Wat ik mis, Ze boog zover voorover, Ochtend in de stad, Arm, Terug naar de natuur. Kant B: Windstil, Kind, Zonder jou, Moeder de gans, Onder ons, Bloesem.


Pagina 175 van 314 pagina's: ‹ First  < 173 174 175 176 177 >  Last ›


STICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney.nl | sitemap |
login donateurs
| login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.

Telco Radio Toppers