192 Radio   Word nu lid!  
zoek binnen Norderney192.nl


Tip voor de Top - LP van de week

Week 18 - 2011I will

Billy Fury

(Decca, 1964) Ronald Wicherley werd geboren in 1940 te Liverpool. Op zijn 14e kocht hij zijn eerste gitaar. Een jaar later formeerde hij zijn eerste bandje. Hiermee trad hij op naast zijn werk als dokwerker. Vanaf 1958 ging hij zijn eigen liedjes schrijven. Tijdens een concert wilde hij de bekende zanger Marty Wilde daarvoor interesseren. In plaats daarvan stond hij even later zelf op het podium. Na een succesvol optreden werd hij meteen geboekt voor de rest van de tour, en kreeg hij zijn artiestennaam Billy Fury aangemeten. In 1959 brak hij door in Engeland met zijn eerste hit “Maybe tomorrow”. Zijn begeleidingsband was in die tijd the Blue Flames, met onder andere Georgie Fame in de gelederen. “I will” kwam uit in 1964. Het origineel komt uit 1962 en was in dat jaar een hit in Amerika voor Vic Dana. Billy"s versie bereikte de 14e plaats in de Britse hitparade. In zowel Amerika, als in ons land had hij nooit een hit. Billy Fury overleed in 1983 aan de gevolgen van reumatische koorts.


Flashback 1

Verzamel LP

(Polydor,  1972) Verzamel LP met; Bee Gees - I.O.I.O, Booker T. & MG"s - Time is tight, Bruce Channel - Keep on, Cream - Sunshine of your love, Earth & Fire - Song of the marching children, Golden Earring - It"s allright but I admit it, James Brown - Hot pants prt. 1, Joe Cocker - Feeling allright, Taste - Eat my words, Mixtures - The pushbike song, Osmonds - One bad apple, The Who - Won"t get fooled again.


Pagina 175 van 295 pagina's: ‹ First  < 173 174 175 176 177 >  Last ›


STICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney.nl | sitemap |
login donateurs
| login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.

Telco Radio Toppers