192 Radio     192 Video
zoek binnen Norderney192.nl


Tip voor de Top - LP van de week

Week 34 - 1973



Ay no digas

Chris Montez and Raza

(CBS, 1973) Ezekiel Christopher Montez groeide op in Hawthorne, California. De stad waar ook de Beach Boys vandaan kwamen. Geïnspireerd door het succes van Richie Valens, die eveneens van Mexicaanse afkomst was, wilde hij doorbreken als zanger. Dat lukte met "Let’s dance": het nummer bereikte de 4e plaats in de Amerikaanse Billboard Top 100. Ook in Engeland (2) en Nederland (3) was het nummer een grote hit. Hierna volgde een aantal jaren waarin Chris voornamelijk optredens deed. Nadat hij in 1965 tekende bij A & M records, kwam mede-eigenaar Herb Alpert van deze platenmaatschappij met de suggestie om wat rustiger nummers op te nemen. Dit betekende hernieuwd hitsucces met nummers als "Call me" en "the More I see you". Na deze tweede periode met succesvolle singles verliet Chris zijn platenlabel in 1968. Begin jaren "70 had hij onderdak gevonden bij CBS International. En in Europa had hij weer hits als "Loco por ti" en de Alarmschijf van deze week: "Ay no digas". Deze single bereikte de 3e plaats in de Top 40, en stond daar 13 weken in. "Raza" was de band La Raza waarmee hij toerde. Chris Montez doet nog steeds optredens. Meestal op avonden met andere artiesten die begin jaren "60 succes hadden.


Moontan

Golden Earring

(Polydor, 1973) Deze Haagse band werd opgericht in 1961 door onder meer bassist Rinus Gerritsen en zanger/gitarist George Kooymans als the Tornado"s. Toen bleek dat er al een Engelse groep was met die naam, werd het the Golden Earrings (naar een nummer uit hun repertoire). Barry Hay werd in 1967 de zanger, en Cesar Zuiderwijk in 1970 drummer. In deze samenstelling bestaat de groep nog steeds. In "72/"73 was de band constant onderweg. Ondermeer voor een uitgebreide Europese tour in het voorprogramma van the Who. Tussendoor werden in Blaricum demo"s gemaakt voor het nieuwe album. Grenzend aan de achtertuin van George was de Soundpush studio waar later ook de basistracks werden opgenomen. Deze werden later afgemaakt en gemixed in London. Er volgde nog een discussie over de keuze voor een single. Het ging tussen "the Vanilla queen" en "Radar love". Vanwege de "discotheekvriendelijkheid" werd het de laatste, met als resultaat de grootste Earring hit ooit. Het album stond 12 weken in de LP Top 20 en bereikte de 2e plaats. In de Britse albumlijst werd de 24e plek bereikt, en in Amerika de 12e. Op de hoes van de elpee stond een naakte vrouw. Deze werd in Amerika al snel vervangen door een zwart/wit foto van een oor met ingekleurde gouden oorring. Kant A: Candy"s going bad, Are you receiving me, Suzy lunacy. Kant B: Radar love, Just like Vince Taylor, the Vanilla queen.


Pagina 175 van 361 pagina's: ‹ First  < 173 174 175 176 177 >  Last ›


 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers

 

Norderney192 op Facebook Norderney192 op Twitter