192 Radio   Word nu lid!  
zoek binnen Norderney192.nl


Tip voor de Top - LP van de week

Week 31There goes my heart again

Fats Domino

(ABC Paramount, 1963) Antoine Dominique “Fats” Domino jr. werd geboren op 26 februari 1926 in New Orleans. Op zijn zevende leerde hij piano spelen van zijn zwager. Zijn spel werd met name beïnvloed door boogie-woogie pianisten. Vanaf zijn tienerjaren gaat hij spelen in jazz orkesten. In 1949 komt zijn eerste single uit: “Detroit city blues”. De b-kant hiervan “the Fat man” bereikte in 1950 uiteindelijk de tweede plaats in de R&B hitlijst. Het was één van de eerste rock and roll platen. In 1955 breekt Fats door als het door hem geschreven “Ain"t that a shame” in de versie van Pat Boone een nummer 1 hit wordt. Zijn eigen versie bereikt de 10e plek. Daarna blijft hij hits scoren, en speelt in films. Toen het succes in Amerika begin jaren “60 afnam, ging hij zich meer op Europa richten. Met name in ons land was hij erg populair. “There goes my heart again” was alleen in Nederland een hit. De single bereikte de 5e plaats, en stond 14 weken in de Hitparade. In augustus 2005 was Fats plotseling weer in het nieuws. Nadat de orkaan Katrina New Orleans had getroffen was hij enige tijd vermist.


The Slider

T. Rex

(Ariola, 1972) Zanger en gitarist Marc Bolan werd in 1947 geboren als Marc Feld. Op zijn 9e kreeg hij zijn eerste gitaar, en begon hij een skifflegroep. Tijdens zijn schooltijd zat hij vervolgens in Susie and the Hoops. Zangeres hiervan was de 12 jarige Helen Shapiro. Na op zijn 15e school te hebben verlaten was hij enige tijd model. In "65/"66 maakte hij zonder succes een paar solosingles, om vervolgens een paar maanden lid te worden van John"s Children. Daarna richtte hij in "67 Tyrannosaurus Rex op. Na slechts één optreden ging deze viermans formatie alweer uit elkaar. Wel nam Marc samen met de drummer van deze band, Steve Peregrine Took, drie elpees op tussen 1968 en 1969. En in 1970 nog een met percussionist Mickey Finn, alle vier als Tyrannosaurus Rex. In dat jaar werd ook de bandnaam verkort naar T.Rex. Vanaf dat moment was de band een regelrechte sensatie in Engeland. In nog geen drie jaar zouden elf singles in de Top 10 terecht komen, waarvan vier op nummer 1. "the Slider" was het 3e album van T.Rex. Het werd opgenomen in een landhuis vlakbij Parijs, en in Kopenhagen. Het album haalde de Veronica LP Top 20 niet. Marc Bolan overleed na een auto ongeluk in 1977. Kant A: Metal guru, Mystic lady, Rock on, the Slider, Baby boomerang, Spaceball ricochet, Buick Mackane. Kant B: Telegram Sam, Rabbit fighter, Baby strange, Ballrooms of Mars, Chariot choogle, Main man.


Pagina 175 van 308 pagina's: ‹ First  < 173 174 175 176 177 >  Last ›


STICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney.nl | sitemap |
login donateurs
| login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.

Telco Radio Toppers