192 Radio     192 Video
zoek binnen Norderney192.nl


Tip voor de Top - LP van de week

week 01 - 1973Take me for what i’m worth

The Searchers

(Pye, 1965) The Searchers werd opgericht in 1959 en waren eerst de begeleidingsband van Johnny Sandon. Nadat deze vertrok om te gaan spelen in the Remo Four, ging de groep als kwartet verder. Net als stadsgenoten the Beatles vertrokken ze in 1962 naar Hamburg om in de Star Club te gaan spelen. Bij terugkomst in Engeland tekende de band een contract bij Pye records en maakte hun eerste single. Deze Drifters cover “Sweets for my sweet” werd in de zomer van “63 nummer 1 in Engeland en scoorde redelijk in ons land. De drie jaar erna zouden de Searchers aan beide kanten van de Noordzee een flink aantal hits scoren. In “64 braken ze ook door in Amerika, weer in het spoor van de Beatles. De Tip voor de Top van deze week was één van de laatste hits van de groep. Goed voor de 20e plaats in Engeland, en 25e in de Veronica Top 40. De groep treedt nog steeds veel op met zanger John McNally als enige bandlid dat het al die jaren heeft uitgehouden.


360 Degrees of Billy Paul

Billy Paul

(Philadelphia International Records, 1972) Billy Paul werd in 1934 geboren als Paul Williams. Slechts 12 jaar oud begon zijn zangcarrière met optredens in lokale radioshows. Vanaf de jaren "50 trad hij veel op in clubs. Hij was zelfs korte tijd lid van de Harold Melvin"s Blue Notes. Na een ontmoeting met producer Kenny Gamble maakte hij in 1968 zijn eerste elpee voor diens platenlabel. Zijn echte doorbraak kwam met dit album. Billy werd daarmee één van de meest bekende Philadelphia soul artiesten. Voor de van deze langspeler afkomstige single "Me and mrs. Jones" ontving hij een Grammy award. De elpee bereikte de LP Top 20 van Veronica niet. Kant A: Brown baby, I"m just a prisoner, It"s too late, Me and mrs. Jones. Kant B: Am I black enough for you?, Let"s stay together, Your song, I"m gonna make it this time. 


Pagina 175 van 329 pagina's: ‹ First  < 173 174 175 176 177 >  Last ›


 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers