zoek binnen Norderney192.nl


NORDERNEY192 NIEUWS:

​2 SPECIALS VAN EEN UUR
Geplaatst op 18 mei 2020

A.s. dinsdag 19 mei is er op www.192radio.nl tussen 20 en 22.00 uur een terugblik van een half uur op de zenders Hilversum 1 en 2 in de jaren ‘50. Met o.a. muziek die toen op de radio te horen was. Aansluitend hierop een half uur over de vroege Radio Veronica Met o.a. platen die je toen veel op de zender hoorde.

Het uur daarna is van heel andere garnituur. Dat staat in het teken van de platenkeuze van de bekende Amerikaanse d.j. Jim Pewter. Met veel 50’s, early 60’s, doowop en surf.

De Amerikaanse dj Jim Pewter stond bekend om zijn legendarische oldies-shows die, vooral in de ‘70’s, veel op de American Forces Network (AFN) te horen waren.

Frank van Heerde heeft destijds veel naar die uitzendingen geluisterd en uit de platenkeuze van Jim Pewter een serie programma’s samengesteld. Nogal wat doo-wop en surf uit begin jaren ‘60 en veel platen die in die tijd in Europa nagenoeg onbekend waren. Verder de nodige info over Jim Pewter, de AFN en de Amerikaanse muziekscene in de jaren ‘50.

Eerder werd hier al een special van 2 uur aan besteed. Dit wordt het 3e uur.

Zoals altijd geeft Frank korte en bondige informatie en draait hij vooral veel muziek!

Veel luisterplezier toegewenst.

productie en presentatie: Frank van Heerde

techniek: Jaap Lensen


Terug in de tijd 18 april 1973
Geplaatst op 18 april 2020

​En toen werd het 18 april, in de Veronica geschiedenis een gedenkwaardige dag. Eerst werd de Norderney in alle vroegte vlotgetrokken en door de bergers naar z’n vertrouwde plek gebracht. De directie had voor die methode gekozen omdat dat toch in overleg met de bergers het beste was. Wel bleef er nog een sleepboot van Wijsmuller standy.

En ondertussen vulde Den Haag zich met veel demonstranten die hun eisen tijdens de hoorzitting in de Tweede kamer kracht wilden bij zetten. En onder die demonstranten Ronald Plasterk. Hij zou later minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap worden.


Stichting Norderney: ‘Onderbrengen Veronica archief bij Beeld en Geluid is soort erkenning’
Geplaatst op 16 april 2020

​Zie voor het gehele bericht deze link:

https://www.spreekbuis.nl/juul-geleick-stichting-norderney-het-onderbrengen-van-het-veronica-archief-bij-het-instituut-voor-beeld-en-geluid-is-eigenlijk-ook-een-soort-erkenning/


Terug in de tijd 11 april 1973
Geplaatst op 15 april 2020

​Het zag er naar uit dat de Norderney niet snel zou kunnen worden vlotgetrokken. Ondertussen waren er gesprekken gaande met Ronan O’Rahilly van Radio Caroline om gebruik te kunnen maken van zijn zender a/b van de Mi Amigo.

En dat lukte getuige de telex die vanuit de Veronica burelen werd verstuurd.


Terug in de tijd 13 april 1973
Geplaatst op 13 april 2020

​Gedurende een aantal dagen trachtte bergingsbedrijf Smit-Tak de Norderney vlot te trekken. Geen eenvoudige klus bleek. Ondanks de inzet bij hoogwater van soms twee sleepboten.In dit geval zien we links op de achtergrond de Smithbank. En ook het bergingsvaartuig de Bever was in de buurt.

Dat kunnen we op deze foto mooi zien.

foto: ©Paul Krooshof/Offshore Radio Archive


Pagina 1 van 90 pagina's:  1 2 3 >  Last ›

Nieuwsarchief
 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers
Norderney192 op Facebook 192 Radio op Twitter