192 Radio   Word nu lid!  
zoek binnen Norderney192.nl


NORDERNEY192 NIEUWS:

19 april Leden/Donateur dag op het Veronica Schip!
Geplaatst op 31 maart 2014

Zaterdag ​19 april a.s. is er weer een leden/donateur dag van 12.00 tot 18.00 uur georganiseerd door de Stichting Norderney, met live uitzendingen van o.a. Goud van Oud, De Top 40, en de Tipparade.

De Veronicadag is dit jaar op het Veronicaschip, in Amsterdam, dat afgemeerd is aan de NDSM pier, tegenover de IJkantine en naast het Botel. Een aantal oud dj’s en technici zal ook aanwezig zijn. Voor een aantal zal dat voor het eerst in ruim 40 jaar zijn dat ze weer voet aan boord van de Norderney zetten! De toegang bedraagt 10 euro.


Update donateur-ledenspeler
Geplaatst op 13 april 2014

Help er zit een olifant in de tram - Henk van Dorp en Joost den Draaijer 27 januari 1968 01.00-02.00 uur techniek Ad Bouman.

Poster- Geschiedenis van de popradio - Tom Mulder 6 mei 1982 - Zeezenders. Behandeld worden o.a. de zenders Radio Mercur, Radio Nord, Radio Syd, Radio Caroline, Radio Atlanta, Radio Sutch.


UK Top 40 - 14 april 1973
Geplaatst op 12 april 2014

​Uitzending op de stream van 192 Radio, zaterdag 12 april 2014, 20-22 u. Productie: Ronny Harnie.

​Deze week de volledige UK Top 40 van 41 jaar geleden: 14 april 1973. Veronica zond toen tijdelijk uit op de 259m vanop de Mi Amigo en het was een paar dagen vóór de demonstratie in Den Haag. Vandaar in dit programma - naast de schitterende 1973-muziek - een aantal fragmenten uit het programma van Rob Out en Tineke van 11 april 1973 tussen 12u en 14u én een aantal 18 april-jingles.

Op nummer 1 vinden we Gilbert O’Sullivan met Get Down. Deze gezongen opdracht voor de hond van Gilbert stond twee weken aan de kop van de UK Top 40. In Nederland was een derde plaats het hoogst haalbare. Get Down was de achtste hit voor Gilbert in de UK én zijn tweede nummer 1-hit (na Clair in 1972). Het zou zijn laatste nummer 1-hit worden.

Zes nieuwelingen en één re-entry in deze lijst. Blockbuster van The Sweet komt opnieuw binnen op 38 nadat het wekenlang aan de top van de lijst stond. De zes echte nieuwbinnenkomers zijn van The New Seekers, Hot Chocolate, The Handly Family, Roger Daltrey, Wings en David Bowie.

Veel plezier met deze top 40.

Volgende week 1972

Ronny Harnie
Bekijk de UKTOP40 lijst >

Terugluisteren voor leden (code):

UK Top 40 - uitzending 12 april 2014 - UUR 1

UK Top 40 - uitzending 12 april 2014 - UUR 2


Top 40 en Tipparade -  10 april 1965
Geplaatst op 11 april 2014

3,95 voor een single, het is voor niets!

Dankzij de advertentie van deze week, het winnende songfestivalnummer van France Gall, weten we weer wat een single koste, toen in 1965. Drie hele guldens en 95 centen. Toch raar dat we ook bedragen van 3,25 horen langskomen op zoek in onze eigen herinnering. En de EP’s waren duurder, rond de 5 gulden. Als iemand nog een prijsstickertje op een hoesje heeft, het adres is bekend.

Volgende week LIVE!

Komende week onder andere de Top 40 en Tipparade live vanaf de Norderney. Voor de liefhebbers zijn er gedrukte exemplaren aanwezig, dus je kunt meelezen met de 40 van Nederland.

Drie singles met 15 weken!

Nog maar 3 singletjes uit de 1ste Top 40 zijn terug te vinden in de lijst der lijsten. Welke? Kom op, eerst zelf inschatten….Okay, 36, 31 en 30 is het juiste antwoord.

De Flipper van de Week!

Een paasei. Met een strik. En geen idee wat erin zit. De Flipper van de Week! Zo rond 13.30. Bij Thimon.

Top 40:

​Presentatie: Rob van Wezel. Uitzending op zaterdag 12 april 2014 van 14.00 - 16.00 uur op de stream van 192Radio. Deze uitzending wordt herhaald op de woensdagmiddag erna van 14.00 - 16.00 uur, zie programmering

Tipparade:

​​Presentatie: Bert van der Laan. Uitzending op zaterdag 12 april 2014 van 17.00 - 18.00 uur op de stream van 192Radio. Deze uitzending wordt herhaald op de woensdagmiddag erna van 17.00 - 18.00 uur, zie programmering.

De TOP40 en TIPPARADE lijsten staan hier voor je klaar! >


playback-13-april-1964
Geplaatst op 11 april 2014

​Uitzending op de stream

van 192 Radio, zondag 13 april 2014

20.00 - 22.00 uur en woensdag 16 april 2014, 21.00 - 23.00 u.

Presentatie: Dirk van Dijk en Frank van Heerde

​Laten we maar eens niet naar de Amerikaanse Top 10 kijken deze week, er is zoveel ander moois dat vandaag aan bod komt! Roy Orbison begint met de opmars van z’n klassieker It’s Over. Hoewel, opmars? In Europa wordt het een hele grote, in de VS komt hij niet hoger dan plaats 9. Prachtig is ook Ronnie van The Four Seasons met die drum-intro en het bijna extatische einde. Bij de meer traditionele muziek (maar toch leuk!) horen ook de Serendipity Singers met Don’t Let the Rain Come Down, en ook het Kingston Trio (zie foto rechts) hoort daarbij. Je zult misschien denken: Wat moeten die nou met Seasons in the Sun? Maar er zijn genoeg mensen die dit een betere versie vinden dan die van Terry Jacks of The Fortunes, dus luisteren maar.

Oorstreler van de week is He’s a Doll van The Honeys. Het is meteen te horen dat Brian Wilson hier wel heel veel mee te maken heeft gehad.

Het 2e (Europese) uur staat in het teken van het begin van Radio Caroline. Frank van Heerde is een expert op het gebied van wat je niet piratenstations mag noemen, hij zal ons aan de hand nemen en uitgebreid vertellen hoe dat allemaal ging bij Caroline. Muziek is er ook genoeg, waarbij The Fortunes natuurlijk niet mogen ontbreken. Hun 2e single, Caroline, werd immers de tune van het zendstation. Voor de liefhebbers van minder bekende Merseybeat-achtige muziek zijn er Brian Poole & The Tremeloes met We Know, The Undertakers (Just a Little Bit), en twee groepen waar weinigen van gehoord hebben: The Golden Crusaders en Tony D. and the Shakeouts. Verrassend leuk!

Frans de Graaff


.(JavaScript must be enabled to view this email address)

Terugluisteren voor leden (code):

​Het kan allemaal nog gekker. Waren we vorige week al verbaasd dat The Beatles de eerste 4 plaatsen in de Amerikaanse Top 100 innamen, deze week, om precies te zijn op 4 april, bezetten ze de nummers 1 t/m 5, een uniek record. Nieuwkomer Can't Buy Me Love stoomde zomaar door naar de 1e plek, en zal daar vijf weken blijven staan. Genoeg aandacht voor The Beatles, er is nog meer muziek: misschien wel het mooiste nummer vandaag: The Best Part of Breaking Up, van The Ronettes (zie rechts). Hun prachtige LP is ook net uit, met allerlei fantastische composities. Dit nummer komt bizar genoeg niet verder dan nr. 39 in Amerika. Ook niet te versmaden: Let's Go Together van The Raindrops, een combinatie van doo-wop en girlgroup-sound. Mooi gedaan, maar het nummer doet je wel aan diverse andere songs denken… En dan is er nog het vrolijke Kiss Me Sailor van Diane Renay, en natuurlijk de hitversie van het Elvis-nummer Suspicion, maar dan van Terry Stafford. Dit nummer strandt in Billboard deze week op nr. 6, direct na. . je weet wel.

In het tweede (Europese) uur eerst The Beatles in het Duits, en vlak daarna Johnny Hallyday in het Frans en Rob de Nijs in gewoon Nederlands, dus we zijn weer internationaal bezig. O ja, want Ciska Peters doet het dan weer in het Engels. In de afdeling 'veelbelovende jongeren' vandaag o.a. Carter Lewis & The Southerners (de latere Ivy League), Georgie Fame met Do Re Mi en het prachtige Juliet, een eigen nummer van The Four Pennies. In het kader van de rare novelty songs hebben we nog 365 Rolling Stones van The Andrew Oldham Orchestra, en niet vergeten: oude held Adam Faith met The Roulettes in een echte beat-compositie van Chris Andrews: If He Tells You.


update donateur-leden speler
Geplaatst op 7 april 2014

Jukebox - Stan Haag. 21 oktober 1972.

Rob Out show - Rob Out 26 mei 1971.


KRO De Reünie - Het zendschip Veronica bij uitzending gemist
Geplaatst op 24 februari 2014

Uitzending gemist of gewoon nog een keer kijken naar de Kro De Reünie over Het zendschip Veronica.

“1974. Dat is het jaar waarin de legendarische zeezender Veronica uit de lucht wordt gehaald. Nu 40 jaar later komen de radiomakers van toen voor het eerst samen op tv, bij De Reunie.

Programmamaker en presentator Rob Kamphues was als tiener verslaafd aan piratenzenders. In de special van KRO De Reünie ontmoette hij zijn jeugdhelden van Radio Veronica: Chiel Montagne, Willem van Kooten, Lex Harding, Tom Mulder, Harry Knipschild, Hans van Velzen, Cees van Zijtveld, Ad Bouman, Juul Geleick, Tineke en Karel van der Woerd”.

Bekijk de aflevering


We zijn er uit
Geplaatst op 20 februari 2014

​Onder begeleiding van mevrouw de rechter zijn we tot een goede oplossing gekomen mbt een verschil van inzicht dat gerezen was tussen Veronica Merken bv - Veronica-SKY en de Stichting Norderney.

Hier een foto van het Norderneyteam na afloop.

vlnr. Niels Zack, Ad Bouman, raadsman Willem van der Meer de Walcheren, Juul Geleick

foto: © Harm ten Brink - bedrijfsfotograaf.


Pagina 1 van 32 pagina's:  1 2 3 >  Last ›

Nieuwsarchief


STICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney.nl | RSS | sitemap | login

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.

Telco Radio Toppers