192 Radio   Word nu lid!  
zoek binnen Norderney192.nl


NORDERNEY192 NIEUWS:

Retro object in achteruitkijkspiegel
Geplaatst op 20 april 2014

Nieuwe techniek voor goud geluid van Jan van Weeterloo, zie aan de muur.


UK Top 40 - 22 april 1972
Geplaatst op 19 april 2014

​Uitzending op de stream van 192 Radio, zaterdag 19 april 2014, 20-22 u. Productie: Ronny Harnie

​Deze week de volledige UK Top 40 van 42 jaar geleden, die van 22 april 1972.

Op 1 vinden we The Royal Scots Dragoon Guards met Amazing Grace.

Nieuwbinnenkomers: The Drifters, Deep Purple (re-entry), Sly & The Family Stone en Judy Collins (Re-Entry).

Veel plezier ermee.

Volgende week 1963.

Ronny Harnie
Bekijk de UKTOP40 lijst >

Terugluisteren voor leden (code):

UK Top 40 - uitzending 12 april 2014 - UUR 1

UK Top 40 - uitzending 12 april 2014 - UUR 2


Top 40 en Tipparade -  17 april 1965
Geplaatst op 18 april 2014

We kunnen het toch proberen?

De Top 40 en Tipparade rechtstreeks en direct vanaf de Norderney. Benieuwd?

Wij ook, naast de vaste presentatoren ook diverse oud medewerkers van Veronica. En dan is het maar de vraag of we de nummer 1 wel halen. Maar, we kunnen het in ieder geval proberen! Voor de liefhebbers zijn er gedrukte exemplaren van deze lijst beschikbaar. Gratis. Nou?

De Advertentie van de Week!

Het 1ste echte T-Shirt? Geen idee, in ieder geval wel een orgineel 1965 T-Shirt dat je kon oppikken bij je handelaar ter gelegenheid van 5 jaar Veronica. Eens kijken of die tijdens de Nationale Zaterdagmiddaggebeurtenis ook aangeboden wordt.

De prijsvraag van deze week is: wie staan er op de foto?

De Top 40 nieuws?

2 bescheiden nieuwe plaatjes, 2 orginele superstippen (in de Top 10) en we noteren de 3de nummer 1 hit ooit in de Top 40. Voor The Beatles. Met een covertje, dat dan weer wel.

De Flipper van de Week!

Geen Top 40 plaatje, maar 1 uit Thimon’s eigen bakje. Zo van de rommelmarkt meegesleept. Met krassen en al. Zonder adapter. Maar wel rond. Om precies te zijn rond 13.30. Bij Thimon.

Top 40:

​Presentatie: Rob van Wezel. Uitzending op zaterdag 19 april 2014 van 14.00 - 16.00 uur op de stream van 192Radio. Deze uitzending wordt herhaald op de woensdagmiddag erna van 14.00 - 16.00 uur, zie programmering

Tipparade:

​​Presentatie: Bert van der Laan. Uitzending op zaterdag 19 april 2014 van 17.00 - 18.00 uur op de stream van 192Radio. Deze uitzending wordt herhaald op de woensdagmiddag erna van 17.00 - 18.00 uur, zie programmering.

De TOP40 en TIPPARADE lijsten staan hier voor je klaar! >


playback-20-april-1964
Geplaatst op 18 april 2014

​​Uitzending op de stream

van 192 Radio, zondag 20 april 2014

20.00 - 22.00 uur en woensdag 23 april 2014, 21.00 - 23.00 u.

Presentatie: Dirk van Dijk en Frans de Graaff

​We moeten het toch weer even over The Beatles hebben… Can’t Buy Me Love staat natuurlijk weer nr. 1 en blijft dat nog een paar weken, maar intussen worden de gekste dingen uitgebracht als de naam Beatles er maar mee verbonden is. MGM heeft bijvoorbeeld de rechten op de ‘Duitse’ opnamen. My Bonnie, waarop tenminste nog een Beatle zingt, haalde de Top 30, en nu brengen ze zelfs Why uit, gezongen door Tony Sheridan, een opname uit maart 1961! Komt binnen op 88, maar daar blijft het ook bij. Kenny Lynch, die ruim een jaar geleden in Engeland de allereerste Beatles-cover uitbracht, Mysery, mag het ook in de VS proberen met dat nummer. Het haalt niet eens de Top100. Maar wij draaien hem wel vandaag, want het was bepaald niet de slechtste Beatles-cover.

Orenspitsers van de week: in de afdeling ‘surf sound’ hebben we The Beach Boys en The Rip Chords. Verwant daaraan is het aantrekkelijke Kiss Me Sailor van Diane Renay, en ten slotte het zeer obscure On The Go, van The Buddies (zie foto), en dat waren in feite The Tokens, die bekend werden met The Lion Sleeps Tonight.
O, wat een mooie muziek in het 2e (Europese) uur! Wat dacht je van I Believed You van The Ravens, waarin we moeiteloos de latere Kinks herkennen. Engelse groepen zijn sowieso goed vertegenwoordigd vandaag, Animals, Manfred Mann, Merseybeats, enz. Maar ook Francoise Hardy en Freddy zijn aanwezig, om nog maar te zwijgen van de 18-jarige (!) Drafi Deutscher met Shake Hands.


.(JavaScript must be enabled to view this email address)

Terugluisteren voor leden (code):

​Laten we maar eens niet naar de Amerikaanse Top 10 kijken deze week, er is zoveel ander moois dat vandaag aan bod komt! Roy Orbison begint met de opmars van z'n klassieker It's Over. Hoewel, opmars? In Europa wordt het een hele grote, in de VS komt hij niet hoger dan plaats 9. Prachtig is ook Ronnie van The Four Seasons met die drum-intro en het bijna extatische einde. Bij de meer traditionele muziek (maar toch leuk!) horen ook de Serendipity Singers met Don't Let the Rain Come Down, en ook het Kingston Trio (zie foto rechts) hoort daarbij. Je zult misschien denken: Wat moeten die nou met Seasons in the Sun? Maar er zijn genoeg mensen die dit een betere versie vinden dan die van Terry Jacks of The Fortunes, dus luisteren maar. Oorstreler van de week is He's a Doll van The Honeys. Het is meteen te horen dat Brian Wilson hier wel heel veel mee te maken heeft gehad.

Het 2e (Europese) uur staat in het teken van het begin van Radio Caroline. Frank van Heerde is een expert op het gebied van wat je niet piratenstations mag noemen, hij zal ons aan de hand nemen en uitgebreid vertellen hoe dat allemaal ging bij Caroline. Muziek is er ook genoeg, waarbij The Fortunes natuurlijk niet mogen ontbreken. Hun 2e single, Caroline, werd immers de tune van het zendstation. Voor de liefhebbers van minder bekende Merseybeat-achtige muziek zijn er Brian Poole & The Tremeloes met We Know, The Undertakers (Just a Little Bit), en twee groepen waar weinigen van gehoord hebben: The Golden Crusaders en Tony D. and the Shakeouts. Verrassend leuk!


Update donateur-ledenspeler
Geplaatst op 13 april 2014

Help er zit een olifant in de tram - Henk van Dorp en Joost den Draaijer 27 januari 1968 01.00-02.00 uur techniek Ad Bouman.

Poster- Geschiedenis van de popradio - Tom Mulder 6 mei 1982 - Zeezenders. Behandeld worden o.a. de zenders Radio Mercur, Radio Nord, Radio Syd, Radio Caroline, Radio Atlanta, Radio Sutch.


update donateur-leden speler
Geplaatst op 7 april 2014

Jukebox - Stan Haag. 21 oktober 1972.

Rob Out show - Rob Out 26 mei 1971.


KRO De Reünie - Het zendschip Veronica bij uitzending gemist
Geplaatst op 24 februari 2014

Uitzending gemist of gewoon nog een keer kijken naar de Kro De Reünie over Het zendschip Veronica.

“1974. Dat is het jaar waarin de legendarische zeezender Veronica uit de lucht wordt gehaald. Nu 40 jaar later komen de radiomakers van toen voor het eerst samen op tv, bij De Reunie.

Programmamaker en presentator Rob Kamphues was als tiener verslaafd aan piratenzenders. In de special van KRO De Reünie ontmoette hij zijn jeugdhelden van Radio Veronica: Chiel Montagne, Willem van Kooten, Lex Harding, Tom Mulder, Harry Knipschild, Hans van Velzen, Cees van Zijtveld, Ad Bouman, Juul Geleick, Tineke en Karel van der Woerd”.

Bekijk de aflevering


We zijn er uit
Geplaatst op 20 februari 2014

​Onder begeleiding van mevrouw de rechter zijn we tot een goede oplossing gekomen mbt een verschil van inzicht dat gerezen was tussen Veronica Merken bv - Veronica-SKY en de Stichting Norderney.

Hier een foto van het Norderneyteam na afloop.

vlnr. Niels Zack, Ad Bouman, raadsman Willem van der Meer de Walcheren, Juul Geleick

foto: © Harm ten Brink - bedrijfsfotograaf.


Pagina 1 van 32 pagina's:  1 2 3 >  Last ›

Nieuwsarchief


STICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney.nl | RSS | sitemap | login

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.

Telco Radio Toppers