192 Radio   Word nu lid!  
zoek binnen Norderney192.nl


NORDERNEY192 NIEUWS:

UK Top 40 van 21 oktober 1978
Geplaatst op 18 oktober 2014

​Uitzending op de stream van 192 Radio, zaterdag 18 oktober 2014, 20-22 u. Productie: Ronny Harnie.

​Deze week een volledige UK Top 40 uit 1978.

Op 1 staat één van de Grease-nummers in deze lijst: Summer Nights van John Travolta & Olivia Newton-John. Ook op 4 en op 8 vinden we muziek uit deze romantische filmkomedie uit 1978 onder regie van Randal Kleiser.

Verder wat punk of post-punk in de lijst (Jilted John, The Jam, PIL, Sham 69 en The Buzzcocks), maar natuurlijk ook veel disco. Boney M komen we tweemaal tegen. En Blame It On The Boogie draaien we onmiddellijk na elkaar in twee verschillende versies (Mick Jackson - nee, niks met de familie te maken - op 15 en The Jacksons op 14).

Absolute primeur op zaterdagavond in de UK Top 40: we komen Vader Abraham tegen (handig vermomd als Father Abraham). Hij zingt in het Engels en hij heeft de smurfen meegebracht. Als dat geen reden is om te luisteren.

Nieuw zijn Chris Rea, Marshall Hain, The Olympic Runners, Earth, Wind & Fire, Black Sabbath, The Jam en Public Image Ltd?

Volgende week gaan we terug naar 1973.

Ronny Harnie
Bekijk de UKTOP40 lijst >

Terugluisteren voor leden (code):

UK Top 40 - uitzending 18 oktober 2014 - uur 1

UK Top 40 - uitzending 18 oktober 2014 - uur 2


Top 40 en Tipparade - 16 oktober 1965
Geplaatst op 18 oktober 2014

Het is herfst, dus een nieuw exemplaar!

Die lag voor je klaar. Bij zo’n 150 platenwinkels. Met aan de onderkant de foto’s van de jocks van Veronica. Kijk en huiver. Keurig met stropdas en/of mantelpakje. Harmen Siezen, Chiel Montagne, Tineke, Gerard de Vries, Cees van Zijtveld, Jan van Veen, Anouschka en Joost de Draayer. De man van de lijst. Der lijsten. Al 50 jaar lang!

De B van Sono & Cher

Vorige week hoorde je bij Thimon als flipper Love is Strange van Sonny & Cher. Feitelijk eerst uitgebracht als A-kant onder de naam Ceasar & Cleo

Het orgineel is gebaseerd op een riff in het nummer Billy’s Blues van Billy Stewart. Juni 1956 voor de liefhebbers werd het op schijf geplet. Bo Diddley had de 1ste opname van Love is Stange, maar dat bleef op de plank liggen en zo konden Mickey (Baker) & Sylvia (Vanderpool) in het najaar van 56 er een behoorlijke hit mee scoren in Amerika. De versie van de Everly Brothers gaat een 11de plek bereiken in de UK.

De advertentie van de week

“The eastern world it is explodin’

Violence flarin’, bullets loadin’

You’re old enough to kill but not for votin’

You don’t believe in war, what’s that gun you’re totin’

And even the Jordan river has bodies floatin’

But you tell me over and over and over again my friend

Ah, you don’t believe we’re on the eve of destruction”

De flip

De flip voor deze week is voor de Everly Brothers. Klapper van de week met een liedje dat je op verschillende singles terugvindt, maar ook met een fraaie b-kant. En zo toepasselijk dat. Denken we. Bij Thimon. Man with money. Rond 13.30.

Top 40:

​Presentatie: Rob van Wezel. Uitzending op zaterdag 18 oktober 2014 van 14.00 - 16.00 uur op de stream van 192Radio. Deze uitzending wordt herhaald op de woensdagmiddag erna van 14.00 - 16.00 uur, zie programmering

Tipparade:

​​Presentatie: Bert van der Laan. Uitzending op zaterdag 18 oktober 2014 van 17.00 - 18.00 uur op de stream van 192Radio. Deze uitzending wordt herhaald op de woensdagmiddag erna van 17.00 - 18.00 uur, zie programmering.

De TOP40 en TIPPARADE lijsten staan hier voor je klaar! >

Terugluisteren Top 40 voor leden (code):

Top 40 - 9 oktober 1965, uitgezonden op zaterdag 11 oktober 2014, UUR 1

Top 40 - 9 oktober 1965, uitgezonden op zaterdag11 oktober 2014, UUR 2


Terugluisteren Hits of the World en Tipparade voor leden (code):

Hits of the World, uitgezonden op 11 oktober 2014

Tipparade, uitgezonden op op 11 oktober 2014


playback-19-oktober-1964
Geplaatst op 16 oktober 2014

​​​​​​​​​​​​​​​Uitzending op de stream van 192 Radio, zondag 19 oktober 2014

20.00 - 22.00 uur en woensdag 22 oktober 2014, 20.00 - 22.00 u.

Presentatie: Dirk van Dijk en Koen Edeling

19 oktober 1964

Liefhebbers van de betere popmuziek komen weer uitgebreid aan hun trekken in dit eerste uur. The Beach Boys zijn zo populair dat zelfs een EP in de Top 100 belandt. Vandaar dat we met het mooiste nummer daarvan, Wendy, openen. En meteen daarna The Rolling Stones. Kort geleden draaiden we al de Irma Thomas versie van Time is On My Side, nu de cover van de Stones. En we weten allemaal hoe populair Herman’s Hermits zouden worden in Amerika. Dat begon, net als in Engeland, met I’m Into Something Good.
Onrecht is er even goed, The Everly Brothers komen met een van hun sterkste rockers, Gone Gone Gone, niet eens in de Top 30!
Liefhebbers van meisjesgroepen komen aan hun trekken met The Velvelettes, maar vooral met The Honey Bees. Hun One Wonderful Night, een Goffin/King nummer, is een orenstreler van de week, net als Why van The Chartbusters, die met dit Merseybeatnummer helaas hun naam niet waar konden maken…

Het 2e uur biedt veel bekende namen met soms minder bekende muziek. De opvolger van She’s Not There, Leave Me Be, bracht The Zombies niet veel geld in het laadje, terwijl Drafi Deutscher in Nederland nog onbekend was toen hij in zijn vaderland al regelmatig in de Top 10 stond, zoals met Keep Smiling, waarmee het uur begonnen wordt. Stones, Beatles, Manfreds zijn natuurlijk aanwezig, maar speciale aandacht verdienen de obscure artiesten die het niet haalden ondanks fraaie pogingen. Twee voorbeelden. The Trendsetters Ltd. (wie kent ze niet?) hadden best een aardig nummer met Go Away, en Bobby Shafto (1 week op nr. 99 in Amerika met She’s My Girl!) brengt ook de ene prima single na de andere uit, zonder daarmee eeuwige roem te kunnen oogsten. Zijn nieuwste, Who Wouldn’t Love a Girl Like That, had een beter lot verdiend.
Frans de Graaff.


.(JavaScript must be enabled to view this email address)

Terugluisteren voor leden (code):

Playback - uitzending ​12 oktober 2014 - UUR 1 ​Laten we eens kijken naar alle titels waar het woordje 'Love' in voorkomt. Dat zijn er nogal wat, alleen al dit eerste uur. The Four Tops maken er voor hun eerste Motown single een werkwoordsvorm van: Baby I Need Your Lovin', net als Elvis trouwens met zijn Ain't that Lovin' You Baby. Beide nummers komen in de Top 20 uit. Nat King Cole moet het eerst nog even spellen, L-O-V-E, terwijl Dean Martin in heftige concurrentie is met Your Other Love (maar de zijne gaat natuurlijk winnen!). En dan komen we bij de orenspitser van de week, The Do's and Don'ts met I Wonder If She Loves Me. Onbekend maar heel leuk. Dat laatste geldt ook voor Look Who's Laughing Now, de opener van vandaag. Als The Beach Boys het hadden uitgebracht was het geheid in de Top 10 gekomen. Maar het zijn 'slechts' hun sound-alikes Bruce and Terry, dus hoog komt het nummer niet in de Top 100. (Dat die Bruce later alsnog bij The Beach Boys aanschuift is natuurlijk bekend…)

Playback - uitzending ​12 oktober 2014 - UUR 2 Dusty Springfield opent dit uur met I Wish I'd Never Loved You. Het contrast met het 2e nummer kon niet groter zijn. Dat is namelijk Wat Nou, een Belgische beatproductie van The Twenties. De eerste LP van The Kinks is net uit, dus daar mag wel wat van gedraaid worden dit uur. Een van de betere tracks: Stop Your Sobbin'. Nog meer opvallende nummers dit uur: Bad Blood van The Paramounts, waarin we moeiteloos de stem van Gary Brooker herkennen; How The Might Have Fallen, een totaal obscuur lied van The Honeycombs, dat best de opvolger van Have I The Right had kunnen zijn. En vergeet niet Chistiansen, van de 16-jarige France Gall.


Het prikbord van Wimπ
Geplaatst op 14 september 2014

​Wim Bogaert mailde een foto van zijn prikbord!

Zie ‘Veronica aan de muur


update leden-donateur speler
Geplaatst op 5 september 2014

​Afgelopen zaterdag 30 augustus hadden we weer onze traditionele personeels reünie in Hotel Lapershoek in Hilversum.

We verrasten alle oud collega’s met een dubbel CD; “Veronica-14 jaar radiogeschiedenis in een notendop”.

De CD bevat non stop programma fragmenten en is nu in z’n geheel te beluisteren op onze donateur-leden speler.

Ruim 2h30min programma fragmenten !


Foto reünie medewerkers Radio Veronica (1960 t/m 1974)
Geplaatst op 1 september 2014

​Op 30 augustus 2014 hielden we weer onze 5 jaarlijkse reünie voor alle mensen die vanaf 1960 t/m 1974 bij Radio Veronica hebben gewerkt.

Hier is de staatsiefoto voor onze studio die we vanaf 1969 t/m 31 augustus 1974 in gebruik hadden.

Foto: ©Harm ten Brink


Foto’s ingebruikname boordstudio in Museum RockArt
Geplaatst op 29 augustus 2014

​Na een jaar restaureren door een groep toegewijde medewerkers van Museum RockArt werd op 29 augustus 2014 de originele Radio Veronica Boordstudio opnieuw in gebruik genomen. Dit gebeurde in Museum RockArt met live radio uitzendingen vanuit de 3 permanent opgestelde originele Veronica studios ‘Zeedijk’, ‘Lapershoek’ en ‘Boordstudio’.

Zwartwit foto’s


Live TV Stream vanuit Hoek van Holland
Geplaatst op 28 augustus 2014

​Je kunt de live uitzendingen vanuit Museum Rock Art op 28 en 29 augustus, niet allen horen via 192radio.nl maar ook zien op het live stream kanaal op deze site.

Norderney192.nl/video/

Veel luister en…kijk plezier.

De uitzending wordt mede mogelijk gemaakt door Webhosting Telco.


Pagina 1 van 34 pagina's:  1 2 3 >  Last ›

Nieuwsarchief


STICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney.nl | sitemap |
login donateurs
| login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.

Telco Radio Toppers