192 Radio   Word nu lid!  
zoek binnen Norderney192.nl


NORDERNEY192 NIEUWS:

De UK Top 40 van 22 november 1969
Geplaatst op 21 november 2014

​Uitzending op de stream van 192 Radio, zaterdag 22 november 2014, 20-22 u. Productie: Ronny Harnie.

​Deze week de volledige UK Top 40 van exact 45 jaar geleden, die van 22 november 1969.

The Archies stonden toen op 1 met Sugar, Sugar. Deze zogenaamde bubblegum-popgroep bestaande uit fictieve tienerpersonages, was succesvol door de tekenfilmserie The Archies Show. Zowel in Engeland, in Amerika als in België zat er een nummer 1 in voor dit nummer. In Nederland bleef het hangen op een derde plaats. In Engeland bleef het nummer maar liefst 8 opeenvolgende weken op de hoogste positie staan. Het nummer werd daardoor de succesvolste single van 1969 in de UK en stond nummer 1 in de eindejaarslijst.

Acht nieuwkomers in deze Top 40: Checkmated Ltd, Pat Campbell, Rolf Harris, Malcolm Roberts, Roger Whittaker, Blue Mink, CCR en Engelbert Humperdinck.

Volgende week 1976

Ronny Harnie
Bekijk de UKTOP40 lijst >


playback-23-november-1964
Geplaatst op 20 november 2014

​​​​​Uitzending op de stream van 192 Radio, zondag 23 november 2014

20.00 - 22.00 uur en woensdag 26 november 2014, 20.00 - 22.00 u.

Presentatie: Dirk van Dijk en Kees Brinkerink

​Deze week zijn de Britse groepen weer met een opmars bezig: Rolling Stones, Honeycombs, Zombies en Kinks dringen allemaal de Top 10 binnen. (Vreemd genoeg geen Beatles!). Maar de Top 5 is nog wel grotendeels Amerikaans, met prachtige nummers als Leader of the Pack, Baby Love en Come a Little Bit Closer. Die laatste wordt dan ook zeker in zijn geheel gedraaid vandaag. Een paar LP-tracks vragen ook de aandacht vandaag: The Beach Boys met Papa Oom Mow Mow van hun semi-live ‘Concert’ album, en The Facts of Life, een fraai stuwend eigen nummer van de LP Gone Gone Gone, natuurlijk van The Everly Brothers. Het meest curieuze nummer dit eerste uur is ongetwijfeld Ringo Beat. Nadat Ella Fitzgerald, de oude jazz-zangeres (geboortejaar 1917!) al Can’t Buy Me Love als single had opgenomen roept ze in Ringo Beat iedereen op om toch vooral de beat van die vier knullen uit Liverpool te volgen. Geen van beide plaatjes haalde overigens de Top 100…

Voor de liefhebbers van het Franstalige genre hebben we de vaste klanten Françoise Hardy en Claude François, terwijl onze Italiaanse Belg Adamo weer zijn heldin Paola mag bezingen. Herman’s Hermits kiezen een wat slap nummer als opvolger van I’m Into Something Good. Show Me Girl doet het matig in Engeland, en de Amerikanen hebben er al helemaal geen belangstelling voor. Ook The Honeycombs hebben grote problemen met hun repertoire-keuze. Nog geen zes weken nadat Is It Because als opvolger van Have I The Right was uitgebracht, en niets deed, werd haastig Eyes op de markt gegooid. Een mooi mysterieus nummertje, maar zonder commerciele potentie. Twee minder bekende groepen met aardige nummers: The Naturals met Look At Me Now, en The Birds (foto) met You’re On My Mind, geschreven door ene Ronnie Wood…

Frans de Graaff


.(JavaScript must be enabled to view this email address)

Terugluisteren voor leden (code):

Playback - uitzending 16 november 2014 - UUR 1 ​Grote namen, kleine namen, deze mix is gebruikelijk in het eerste, Amerikaanse, uur. Hier in het verre Europa hoorden we meestal alleen van de grote namen, zoals The Drifters (Saturday Night etc.), The Rolling Stones (Time is on My Side), Del Shannon (Keep Searchin'), en The Supremes (Come See About Me). Maar wisten wij dat ene Nella Dodds datzelfde Come See About Me ook had opgenomen en ermee in de Top 100 staat? En wie kende The Lettermen of The Gestures? Toch staan ook die allebei in de Top 100, met niet-onaardige nummers, resp. You Don't Know Just How Lucky You Are en Run Run Run; dat laatste nummer is een niet onverdienstelijk soort garage-beat combinatie. Orenspitser van dit uur is zeker het nummer Don't Be Long, van weer zo'n onbekende groep: The Beefeaters. Wie zich achter die naam verscholen weten de kenners natuurlijk wel….

Playback - uitzending 16 november 2014 - UUR 2 Het tweede, Europese, uur, begint vreemd genoeg met twee Amerikaanse krakers: Gene Pitney en Jackie DeShannon. Beide zijn hier populair, vooral in Engeland. Pitney staat in de U.K. Veel vaker in de Top 10 dan in zijn vaderland. De Nederlandse inbreng komt in de eerste plaats van het Cocktail Trio (inmiddels allemaal van ons heengegaan), die een oudje van Dean & Jean opnamen, met een nieuwe tekst van Eli Asser (van wie was dat ook alweer de schoonvader?). Dan zijn er nog wat beginnende bandjes die nog niet de toppen van hun kunnen hebben bereikt, zoals The Yardbirds (Good Morning Little Schoolgirl), The Swinging Blue Jeans (Tutti Frutti) en Wayne Fontana & The Mindbenders (Um Um Um Um Um Um). Dat kan natuurlijk niet gezegd worden van The Kinks, want All Day and All of the Night wordt natuurlijk een hit van jewelste. Orenstreler dit uur Everything Will Be All Right van ene Peter Lee Stirling, die tien jaar later als Daniel Boone door het leven zou gaan. Leuk nummer!


Vinyl~Show viert komst van Adrie op 15 november 1965
Geplaatst op 15 november 2014

​De komende weken staat de Vinyl~Show, iedere zondagmiddag om 16.00uur (na Rob Stenders) op 192Radio in het teken van november en december 1965. Met veel programma fragmenten en verhalen van Adrie zelf, over het reilen en zeilen in de Veronicastudio aan de Zeedijk 27a. Ergens in december doen we een live uitzending vanuit Museum Rockk in Hoek van Holland. Wanneer? Weten we nog niet. We houden je op de hoogte. Zondagmiddag vanaf 16 november, van 4 tot 5 (misschien wel wat langer) op 192Radio.


Top 40 en Tipparade - 13 november 1965
Geplaatst op 14 november 2014

The Stones!

Een nieuwe van de Stones. En niet zomaar een nieuwe, de klapper van de week op 6.

Get off my cloud werd opgenomen in Hollywood. Keith is er nooit echt blij mee geweest, wij wel. In NL kon je de single (onder het zelfde Decca nummer met 3 labelvariaties) in de winkel halen in een fraaie bruine hoes. Daarop de 5 heren, opvallend Charlie met stropdas achter de drums. En als achterkant een 6-tal EP’s en LP’s. Je kunt hem ook terugvinden op December’s Children (And Everybody’s).

Pinda Pinda (lekka lekka)!

Een opvolger voor Danse de Zorba van onze eigen Trio Hellenique. Polis, Basil en Denis hadden inmiddels onderdak gevonden in Nederland. Varko Sto Gialo (pinda pinda) gaat niet over de zakjes wintervoer voor de vogels, maar staat voor bootje aan het meer.

En hier een foto van de originele band.

De advertentie van de week!!

Reclame voor 2 singles: The Stones, maar die kennen we al. En The Pretty Things – Sittin’ all alone. Typisch Nederlandse single, verder in Europa werd gekozen voor Rainin’ In My Heart, maar dan als 1ste track voor een EP. Misschien moeten we het zien als een dubbele A-kant. Nou ja, we moeten eigenlijk niets. Gaat het namelijk niet worden deze single.

De flip

Het is weer eens zover. De flip in de UK is anders dan in Amerika en bij ons. I’m Free is de echte NL b-kant, de Engelse variant kent The Singer Not the Song. Aan Thimon de keuze. Hoewel, hij heeft er ook nog 1 liggen van The Kinks van vorige week. Dus wij wachten af.

Rond 13.30.

Top 40:

​Presentatie: Rob van Wezel. Uitzending op zaterdag 15 november 2014 van 14.00 - 16.00 uur op de stream van 192Radio. Deze uitzending wordt herhaald op de woensdagmiddag erna van 14.00 - 16.00 uur, zie programmering

Tipparade:

​​Presentatie: Bert van der Laan. Uitzending op zaterdag 15 november 2014 van 17.00 - 18.00 uur op de stream van 192Radio. Deze uitzending wordt herhaald op de woensdagmiddag erna van 17.00 - 18.00 uur, zie programmering.

De TOP40 en TIPPARADE lijsten staan hier voor je klaar! >

Terugluisteren Top 40 voor leden (code):

Top 40 - 13 november 1965, uitgezonden op zaterdag 15 november 2014, UUR 1

Top 40 - 13 november 1965, uitgezonden op zaterdag 15 november 2014, UUR 2


Terugluisteren Hits of the World en Tipparade voor leden (code):

Hits of the World, uitgezonden op 15 november 2014

Tipparade, uitgezonden op op 15 november 2014


November 1965, Ad Bouman treed in dienst bij Veronica.
Geplaatst op 10 november 2014


Foto miniatuur in de bus
Geplaatst op 30 oktober 2014

​Hans Hettelder stuurde een foto van zijn Radio Veronica Drive-in show miniatuur bus. Mooi hoor!

Veronica aan de muur


Paul Ciesielski overleden
Geplaatst op 22 oktober 2014

Op de Facebook pagina van Paul Ciesielski (uit Frankrijk) staat de droevige mededeling, geplaatst door zijn kinderen, dat Paul onverwacht is overleden.

Paul staat in offshore radio-kringen bekend als de man die met veel passie o.a. honderden modellen van radioschepen heeft gemaakt. Deze met veel liefde gemaakte miniatuurschepen vonden hun weg naar de vele fans.

We wensen familie en vrienden sterkte met het verlies van Paul.

Facebook pagina van Paul Ciesielski

Veronica For Ever: Paul Ciesielski in ‘Veronica aan de muur’ (2008)


Het prikbord van Wimπ
Geplaatst op 14 september 2014

​Wim Bogaert mailde een foto van zijn prikbord!

Zie ‘Veronica aan de muur


Pagina 1 van 34 pagina's:  1 2 3 >  Last ›

Nieuwsarchief


STICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney.nl | sitemap |
login donateurs
| login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.

Telco Radio Toppers