192 Radio     192 Video
zoek binnen Norderney192.nl


NORDERNEY192 NIEUWS:

Nieuwe programma’s vanaf 1 oktober 2016
Geplaatst op 28 september 2016

​Vanaf 1 oktober a.s. is het weekend van 192Radio aangepast met nieuwe programma’s. Hierboven zie je de nieuwe en aangepaste programma’s (in het rood). Aan alle nieuwe programma makers: … Hartelijk Welkom!

Ad Bouman

THE FABULOUS 50’S:

elke zaterdagmorgen van 11.00 - 12.00 uur.

Welkom bij de jaren 50 met Timo van Amstel en Frank van Agtmaal.

De jaren 50: Nederland krabbelde op na de 2e wereldoorlog. We verwarmden ons net met kolenkachels. Het stoofvlees werd gaar op een petroleumstel. Er bestond nog een 6-daagse werkweek en schoolweek. Een douche was een uitzondering. Nieuwbouwwijken werden uit de grond gestampt.

De vakanties werden doorgebracht in eigen land: langs de Noordzeekust of op de Veluwe. Een buitenlandse vakantie was een luxe.

Nog nauwelijks auto’s op straat. Genoeg ruimte om te voetballen dus.

De ingrediënten voor een fuif? Een augurkje in een plakje cervelaat gewikkeld. De dames dronken een zoet Spaans wijntje en de heren een citroentje. En….. bijna iedereen rookte.

En de radio in de jaren 50? Hilversum 1 en 2. Erg saai. Veel gepraat en geen popmuziek! Die waaide eind jaren 50 over uit Amerika, met artiesten als Bill Haley, Chuck Berry, Fats Domino, Connie Francis en natuurlijk Elvis Presley. In Nederland deden we het met Eddie Christiani, Willie Alberti en Corrie Brokken.

En die muziek krijg je vanaf nu te horen bij de Good Guys Timo van Amstel en Frank van Agtmaal. Muziek uit de Fabulous Fifties…!


LAMMENS OP ZONDAG: elke zondagmorgen van 10.00 - 11.00 uur.

Ger Lammens mocht als 12-jarig jochie in de avonduren bij de zeezender Radio Veronica programma’s presenteren. Het werd zijn grote jeugdliefde en hij was wekelijks in de studio te vinden.

Uit kwaadheid om het om zeep helpen van Veronica, zette hij zich af en de domineeszoon ging jarenlang voor de boulevardpers werken.

Hij was later scenarioschrijver bij de Toonder Studio’s, en daarna kwam zijn grote liefde, de radio weer op zijn pad. De Wereldomroep, StadsRadio Rotterdam en op Radio Caroline was hij als Gert van der Zee werkzaam voor Monique Internationaal.

Hij startte samen met een zakenman het commerciële radiostation Holland FM. Zijn programma Lammens op Zondag piekte enorm in de luistercijfers en werd legendarisch. Voor Focus 103 blies hij zijn aloude succes nieuw leven in, Lammens op Zondag was er weer!

Nu is hij terug op het oude nest. 192. “Een droom is uitgekomen,” aldus Ger. “Ik krijg weer het echte Veronica-gevoel van vroeger. Luisteren naar 192 Radio is huiveren… Kippenvel”!


Programmering 192 VIDEOSTREAM vanaf vrijdagavond 23 september 19 u
Geplaatst op 23 september 2016

19.03 Tipparade week 38

Met deze week o.a. David Bowie - Fame, Teach In - Goodbye Love (Sing Along), Afric Simone - Hafanana, Earth, Wind & Fire - Thats the way of the world, MUD - L’L'Lucy

19.32 ABTT nummer 1

Ad Bouman met de overbekende ABTT

20.00 In memoriam: Gerard van Dam

Zeezender icoon Gerard van Dam(69) is op vrijdagavond 16 september 2016 aan de gevolgen van een hartstilstand overleden. Hij lag in het ziekenhuis bij zijn woonplaats in Hongarije om geholpen te worden aan een ontsteking van zijn elleboog. Daar kreeg hij twee keer een hartstilstand. Een derde is hem fataal geworden.

Gerard wordt gecremeerd en de as zal volgens zijn wens worden uitgestrooid op de Noordzee, op de plek waar de radio zendschepen vroeger lagen. Hij laat een vrouw en twee kinderen na. We zullen je missen Gerard (tekst & foto Leendert Vingerling).

Ter nagedachtenis programmeren we deze week de aflevering van Offshore Radio Files met daarin het interview met Gerard van Dam. Hierin verteld Gerard over al zijn radio avonturen. Vanaf het werken voor Radio Noordzee t/m Radio Delmare. Offshore Radio Files is een programma van Jan Hariot.

21.23 35 Jaar Mi Amigo 30 aug 2009

Radio Mi Amigo bestond in 2009 35 jaar. Dat werd op zondag 30 augustus 2009 door de internetopvolger van de legendarische zeezender LIVE gevierd vanaf het radioschip van Radio Waddenzee, de Jenni Baynton. Deejays van het huidige Extra Gold, maar ook deejays van toen (o.a. Norbert, Bert Bennett, Ferry Eden, Willem Steentjes en Frans van der Drift) presenteerden die dag een bijzonder totaalprogramma. Ook de publieke omroep was erbij: de Vlaamse VRT kwam filmen voor een documentaire over Mi Amigo-grondlegger Sylvain Tack. De LIVE-uitzending uit de haven van Harlingen was te ontvangen op 1602 AM.

21.38 Ad Bouman’s Vinylshow

Live opgenomen in Museum RockArt in augustus 2015

22.41 Veronicadag 2011 Lapershoek

In deze samenvatting een Popquiz met Erik de Zwart en Ad Bouman. Verder waren een keur aan bekende RNI en Veronica technici en DJ’s aanwezig.

23.03 Veronica reünie 2004

Van 21 tot en met 31 augustus 2004 organiseerde de Stichting Norderney in samenwerking met Quality Radio in Hotel Lapershoek te Hilversum een groots herdenkingsfeest i.v.m. het verdwijnen 30 jaar geleden van de legendarische zeezender Radio Veronica op 31 augustus 1974. Vele DJ’s, technici, en andere medewerkers zullen hun verhalen uit deze roemruchte periode vertellen voor de microfoons van de speciaal voor deze gelegenheid opgebouwde studio in Hotel Lapershoek op de Utrechtseweg 16 in Hilversum.

23.32 Extra Gold vanaf Norderney in Amsterdam 7 dec 2013

Extra Gold vanaf Norderney in Amsterdam 7 dec 2013 Het videoverslag over zaterdag 7 december, Radio Extra Gold en 192 Radio. Met o.a. Bart van Leeuwen, Ruud Doets, Cees Manintveld, Hans van Velzen, Ad Bouman, Anouschka, Elly van Amstel, Jan Parent, Jeroen Pauw en alle medewerkers van Radio Extra Gold en 192 Radio.

00.00 sluiting/herhaling

Uitzending word elke 5 uur herhaald t/m vrijdag ongeveer 16.00 uur, daarna nonstop muziek t/m 19.00 uur.

Video Stream Norderney 192 >Programmering 192 VIDEOSTREAM vanaf vrijdagavond 16 september 19 u
Geplaatst op 16 september 2016

19.01 Veronica Tipparade 1975, week 37

Willy Kramer heeft ze weer geselecteerd voor u. Nieuw binnen op nummer 23 Bad Company - Feel Like Makin Love. De hoogste binnenkomer van Nederlandse bodem is Hank The Knife & The Jets - Stan The Gunman. Procol Harum’s - Pandora’s Box komt deze week nieuw op 10 binnen in de Tip Parade. We hebben een stijger op plek 5, Demis Roussos - Perdoname stijgt van de 25ste naar de 5e plaats. En… We hebben een nieuwe alarmschijf, nieuw binnen op 1: Tabou Combo - New York City

19.30 ABTT Aller Tijden, nummer 2

Het vervolg van de ABTT Aller Tijden.

20.06 Heropening Museum RockArt 11 sept. 2016

Zondag 11 september was de heropening van Museum Rockart door Johan Derksen. Ook was er de presentatie van het boek Jan de Hont (gitarist van o.a. ZZ en De Maskers), wat Jan samen met René van den Abeelen geschreven heeft. Het belicht de muzikale carrière van de gitarist.

20.44 De laatste dagen van Radio Noordzee 1974

20 minuten Super 8 filmbeelden gemaakt door Harry de Winter tijdens de laatste dagen van Radio Noordzee in augustus 1974. Niet de beste, maar wel hele unieke beelden van o.a. het slotfeest op woensdag 28 augustus in de Hofstede ‘Oud Bussem’ in Naarden. Maar ook de aankomst van de Minisevenclubkaravaan in de Scheveningen haven voor de tocht naar de MEBO II op donderdag 29 augustus. Beelden aan boord van de MEBO II op vrijdag 30 augustus met o.a. de dj’s in de live programma’s en een bezoek aan de Norderney door Tony Berk, Ferry Maat, Ted Bouwens en John de Mol jr. Verder de terugtocht en aankomst in Scheveningen op zondag 1 september, waar de schepen worden opgewacht door een grote mensenmassa. Tenslotte nog de afsluitende rit met de Minisevenclub vanuit Scheveningen. In de video vele bekende gezichten zoals Sjef van Oekel, IJf Blokker, Joop Oonk, Ren Groot, Ferry Maat, Pieter Damave, John de Mol jr., John de Mol sr., Hans ten Hooge, Leo van der Goot, Eric Post, Gerard Smit, Peter Jager, Ted Bouwens, Rudi Kagon, Marc van Amstel, A.J. Beirens, Ruud Doets, Cees Man in ’t Veld en vele anderen.

Met dank aan Harry de Winter voor de toestemming van het gebruik, Pieter Damave voor het digitaliseren en aan Martin van der Ven en Hans Knot voor het beschikbaar stellen.

21.13 Veronica Bedankt 28 augustus 2014

28 en 29 augustus. Twee dagen in Museum RockArt waarin heel veel te zien en te horen was. Dit is een ongeveer 45 minuten durende samenvatting die we gemaakt hebben over deze twee dagen, waar nog één keer groots werd herdacht dat op 31 augustus 1974 de Nederlandse Zeezenders het zwijgen werd opgelegd. En natuurlijk de opening van de gerestaureerde boordstudio van de Norderney.

22.12 Radio 192 AM1332 Scheveningen 2002

Vanaf de Minerva voor de kust van Scheveningen. De opnames zijn gemaakt door Rob Olthof voor een korte samenvatting. Oorspronkelijk analoog materiaal afkomstig uit het archief van Martin van der Ven.

22.21 Veronica 50 jaar

Radio Veronica 50 jaar Museum RockArt, Hoek van Holland 5 juli 2009. O.a. met de opening van de 1e Veronica studio, de Zeedijk studio, in het Rockart museum door Ronald Plasterk. Met vele oude Veronica en Noordzee coryfeeën uit de glorietijd van de zeezenders.

22.41 Zeezenderdag 31 aug 2010

Remember The Day The Music Died (08-31-1974), Museum RockArt in Hoek van Holland, met Edo Peters, Harm Ten Brink, Hans Hogendoorn, Ferry Eden, Ad Roberts, Nico Stevens, Ad Bouman en vele anderen.

23.20 50 Jaar Top 40 januari 2015

Op 3 januari 2015, precies 50 jaar nadat Radio Veronica de eerste Top 40 uitzond, opende in Museum RockArt te Hoek van Holland een expositie die aan dit muzikale fenomeen was gewijd.

23.32 Veronicadag Hotel Lapershoek 2011

In deze samenvatting een Popquiz met Erik de Zwart en Ad Bouman. Verder waren een keur aan bekende RNI en Veronica technici en DJ’s aanwezig.

00.00 sluiting/herhaling

Uitzending word elke 5 uur herhaald t/m vrijdag ongeveer 16.00 uur, daarna nonstop muziek t/m 19.00 uur.

Video Stream Norderney 192 >De verzameling van Gerbrand van Boven
Geplaatst op 9 september 2016

Gerbrand van Boven mailde ons een mooie serie scans van zijn zendschip Veronica verzameling!

Bekijk ze op Veronica aan de Muur >


Programmering 192 VIDEOSTREAM vanaf vrijdagavond 9 september 19 u
Geplaatst op 9 september 2016

19.02 Tipparade week 36

Deze week met o.a. Uriah Heep - Return To Fantasy, Bonnie St. Claire & Unit Gloria – Rocco, John Fogerty - Rockin’ All Over The World, Pierre Groscolas - Mamalou, Gloria Gaynor - (If You Want It) Do It Yourself.

19.32 ABTT AT nummer 1

Aflevering 1 van de ABTT Aller Tijden

20.00 Offshore Flashback: Swinging Radio England

Swinging Radio England (SRE) was een top 40 Offshore radio station wat aangekondigd werd als The Most Powerfull Pirate Radio Station. De uitzendingen gingen van start op 3 mei 1966. In het programma ook een interview met Ron O’Quinn, Programmaleider van die tijd.

20.27 Adje Boumans Vinylshow

Live opgenomen in Museum RockArt in augustus 2015

21.25 Pioniers van de Nederpop

De ABTT met interviews en een live-opnames vanuit het Oude Luxor theater in Rotterdam. Vanavond met Theo Vaness, Rudy Bennett, Frans Krassenburg, Jan de Hont (Live met La Comparsa), Micha van The Clarks en Johnny Kendall (van the Herolds). Live, de fantastische uitvoering van het nummer St. James Infirmary.

22.40 Lapershoek. Veronicadag Hotel Lapershoek 2011

In deze samenvatting een Popquiz met Erik de Zwart en Ad Bouman. Verder waren een keur aan bekende RNI en Veronica technici en DJ’s aanwezig.

23.00 Veronica reünie 2004

Van 21 tot en met 31 augustus 2004 organiseerde de Stichting Norderney in samenwerking met Quality Radio in Hotel Lapershoek te Hilversum een groots herdenkingsfeest i.v.m. het verdwijnen 30 jaar geleden van de legendarische zeezender Radio Veronica op 31 augustus 1974. Vele DJ’s, technici, en andere medewerkers zullen hun verhalen uit deze roemruchte periode vertellen voor de microfoons van de speciaal voor deze gelegenheid opgebouwde studio in Hotel Lapershoek op de Utrechtseweg 16 in Hilversum.

23.30 Extra Gold vanaf Norderney in Amsterdam 7 dec 2013

Het videoverslag over zaterdag 7 december, Radio Extra Gold en 192 Radio. Met o.a. Bart van Leeuwen, Ruud Doets, Cees Manintveld, Hans van Velzen, Ad Bouman, Anouschka, Elly van Amstel, Jan Parent, Jeroen Pauw en alle medewerkers van Radio Extra Gold en 192 Radio studio in Hotel Lapershoek op de Utrechtseweg 16 in Hilversum.

23.59 sluiting/herhaling

Uitzending word elke 5 uur herhaald t/m vrijdag ongeveer 16.00 uur, daarna nonstop muziek t/m 19.00 uur.

Video Stream Norderney 192 >Toegevoegd donateurs-leden pagina
Geplaatst op 4 september 2016

​De Lex Harding show van 6 mei 1971 13.00 - 14.00 uur techniek Ad Bouman


192 Museum in Nijkerk.
Geplaatst op 4 september 2016

​We kregen veel vragen over het 192 museum.

Hier is de relevante informatie.

de toegang is €8,50.


Pagina 4 van 59 pagina's: ‹ First  < 2 3 4 5 6 >  Last ›

Nieuwsarchief


 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers

 

Norderney192 op Facebook Norderney192 op Twitter