192 Radio     192 Video
zoek binnen Norderney192.nl


NORDERNEY192 NIEUWS:

Restauratie boordstudio
Geplaatst op 3 augustus 2014

De originele boordstudio van de zeezender Radio Veronica

Er is afgelopen zondag wederom gewerkt aan de restauratie van de originele boordstudio van de zeezender Radio Veronica die in Museum RockArt in Hoek van Holland staat. Na een jaar van hard werken aan de restauratie is op dit moment een groot deel van de boordstudio weer operationeel en er wordt zelfs gewerkt aan de bouw van de nieuwsruimte zoals deze destijds aan boord van het Veronica zendschip was. Daarnaast zijn de Veronica studio’s “Zeedijk” en “Lapershoek”, die ook in Museum RockArt staan, zo goed als operationeel.

Tijdens de aanstaande Veronica Dag in Museum RockArt zal er met alle 3 de studio’s worden uitgezonden via 192Radio. De live uitzendingen met de 3 Veronica studio’s tijdens de Veronica Dag in Museum RockArt starten op donderdag 28 augustus om 18 uur en duren tot vrijdag 29 augustus 18 uur. Ad Bouman, tezamen met andere voormalig Veronica medewerkers, zullen de programma’s verzorgen. De live programma’s tijdens de Veronica Dag zullen in ieder geval via de internetstreams van 192Radio te beluisteren zijn.

Tijdens de Veronica Dag zal de nieuwe DVD “Het verhaal van de Radio Veronica Boordstudio” voor het eerst te koop zijn in Museum RockArt. Intekenen voor een exemplaar van deze DVD is nu al mogelijk via info@rockart.nl.

Bron: MediaPages / Museum RockArt


Top 40 en Tipparade - 31 juli 1965
Geplaatst op 27 juli 2014


Woensdag 24 juli 2014 aangepaste programma’s
Geplaatst op 22 juli 2014

De herhalingen van Goud van Out, Top 40, Tipparade, Freakolympics, en de ABTT zijn verplaatst naar donderdag 25 juli op dezelfde tijden.


Norderney in Tilburg
Geplaatst op 17 juni 2014

​Näher als du denkst … die Norderney in Tilburg dus! Ad van de Voort mailde ons het bewijs. Zie Norderney aan de muur


De Geschiedenis van de Zeezenders!
Geplaatst op 24 mei 2014

​De Geschiedenis van de Zeezenders met Rob en Ad, iedere zaterdag op 192Radio van 18.00 tot 19.00 uur, is al weer aan zijn laatste afleveringen toe. Omdat de planning niet helemaal ging zoals gepland was (!!), worden nu de laatste 3 uitzendingen uitgezonden op zaterdag 24 mei (deel 16), woensdag 28 mei (deel 17) en zaterdag 31 mei (laatste deel 18) van 18.00 tot 19.00 uur. Zaterdag 7 juni is er van 18.00 tot 19.00 uur….....?


Erna van den Heuvel overleden.
Geplaatst op 19 mei 2014

Afgelopen donderdag 15 mei j.l. is onze “tante” ​Erna van den Heuvel overleden. Erna was “chef keuken” bij Veronica al vanaf de begin jaren. We hebben haar stem in diverse programma’s kunnen horen als ze de koffie rondbracht. Zij heeft de respectabele leeftijd van 94 jaar bereikt.

We wensen de familie veel sterkte.


Restauratie boordstudio
Geplaatst op 4 mei 2014

Afgelopen weekeinde hebben we niet stilgezeten in Museum RockArt.

Met een team van 6 mensen zijn we bezig geweest met de restauratie van de boordstudio zoals die stond op de Norderney tot en met augustus 1974.

We zijn nog niet helemaal klaar, maar het grootste gedeelte van de originele mengtafel is weer operationeel, evenals een oorspronkelijke Akai bandrecorder en Garrard draaitafel.

Op de foto vlnr: Alex van den Hoek, Niels Zack, Peter Coenders, Wim van de Water, Hélène Zack en Rob Schel.


Update donateur-leden player
Geplaatst op 4 mei 2014

Er komt nog wel eens wat boven water bij oud collega’s. En dan komt de postbode weer een pakketje brengen. Zo ook deze Jukebox door Gerard de Vries. Hij is uit oktober 1967, meer weten we niet. En ......het is maar zo’n 20 minuten. Er stonden op de band eerst nog een aantal interviews.

Enfin, toch leuk om te horen.

Veel luister plezier


Pagina 5 van 37 pagina's: ‹ First  < 3 4 5 6 7 >  Last ›

Nieuwsarchief


 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers