192 Radio   Word nu lid!  
zoek binnen Norderney192.nl


NORDERNEY192 NIEUWS:

Nederbeat van 30 november
Geplaatst op 16 december 2013

Tja, inderdaad eentje overgeslagen….

​Volgers van het programma via deze site zullen het hebben gemerkt, er is een keer niet gepost. Komt door de gruwelijke drukte afgelopen maand mbt de overstroomde studio. We gaan e niet zielig over doen, wie echt nog graag de uitzending van 16 november wil horen stuurt mij even een mailtje, dan krijg je een link naar een mp3 opgestuurd. Maar… om te voorkomen dat we achterop raken nu dus 30-11. Het gaat om Peterselie (Het) of een nachtegaal (George Cash) maar ook instrumentaal van Rene and his Alligators. Bojoura (foto) doet de aftrap met everybody’s day en Armand sluit af met zijn manier van Peter Starsted’s wher do you go to my lovely? Veel luisterplezier!

.(JavaScript must be enabled to view this email address)
Reageer in forum >

Terugluisteren voor leden (code):

Uitzending 30 november 2013


Live Uitzending vanaf de Norderney
Geplaatst op 6 december 2013

Op ​zaterdag 7 december van 13.00 tot 17.00 uur is er op 192Radio een liveuitzending te horen ter gelegenheid van de opening van het ‘vernieuwde’ VeronicaSchip ’ de Norderney. Deze uitzending doen we samen met ExtraGold. Je hoort in deze liveuitzending veel verhalen uit de periode dat ons Veronica-Schip nog op de Noordzee ronddobberde. Luister naar deze speciale ‘Extra192’ zaterdagmiddag gebeurtenis, live vanaf de Norderney. Met van 12 tot 1; Thimon Schellevis, om vast lekker in de stemming te komen. Daarna om 13.00 uur veel sterke verhalen van de roemruchtige geschiedenis van het Veronica-Schip. Voor meer info zie ExtraGold.nl


Nederbeat van 2 november, voor wie nogmaals wil luisteren of niet kon luisteren
Geplaatst op 21 november 2013

​Deze keer van Arnhem tot Sittard (en alles wat door boven of ten westen van ligt).

​Ook in deze aflevering van Nederbeat op 192 weer diverse verrassende nummers van (on) bekende bands en artiesten, zoals bijvoorbeeld van Jenny Polak uit Arnhem (foto), haar single Sorry Dorry (nota bene mede ingezongen door de Paay zusters) werd geen hit door ....... ja door wat eigenlijk?? Verder nog Outsiders, Q65, Chums , Johnny Lion enz enz.

.(JavaScript must be enabled to view this email address)
Reageer in forum >

Terugluisteren voor leden (code):

De uitzending van 2 november 2013


update donateur-leden pagina
Geplaatst op 14 november 2013

​Op 10 augustus 1974 deed Tom Collins samen met technicus Dick Boll de Veronica tipparade voor die komende week.

Pak ‘em d’r even bij en luisteren maar!..........................


​Stel nu jouw favoriete NEDERBEAT lijst samen!
Geplaatst op 14 november 2013

​In januari bestaat Nederbeat op 192 drie jaar. Ter gelegenheid daar van wil ik een hitlijst opstellen van de door de luisteraars van 192 radio meest gewaardeerde Nederbeat platen uit de jaren 1960-1974. Doe mee! Stuur jouw lijst van 10 platen naar wijdraaien@gmail.com en werk zo mee aan het tot stand komen van de lijst. Aan de hand van de inzendingen komt er in januari een uitzending met de meest gevraagde Nederbeat nummers.

Voorwaarden waar de titels aan moeten voldoen:

Definitieve datum enz. word natuurlijk op www.norderney.nl bekend gemaakt.

Ik zie uit naar jouw inzending!

Jan van Weeterloo

Zie ook http://www.iradiocafe.nl/forum/thread-6385.html

Jouw lijst stuur je naar wijdraaien@gmail.com


Hits en Tips ipv de ABTT 1968
Geplaatst op 12 november 2013

​Vanaf woensdag 13 november is er ipv de ABTT 1968, die uit protest gestopt is vanwege het vertrek van Joost den Draayer (zie Veronica Geschiedenis op de site) een een uurtje Hits en Tips beginnende met 14 november 1964. Deze Hit en Tip lijst is samengeharkt uit de lijsten van Hitwezen, Radio Caroline, Muziek Expres en Billboard/Cashbox. Ook de suggesties van onze programmamakers waren vaak zeer nuttig. Deze Hit en Tips uit 1964, geheel door elkaar gerommeld naar eigen voorkeur, maar met toch ook de standen en noteringen van toen. De Hits en Tips volgens AB te A. is een voorloper van de Tipparade 1965, die vanaf 4 januari 2014 te beluisteren is op 192Radio in de Nationale Zaterdagmiddag Gebeurtenis. Veel Luisterplezier met de Hits en Tips 1964 vanaf woensdag 13 november om 19.00uur op 192Radio.


Lou Reed Special vandaag om 16.00 uur en 20.00 uur
Geplaatst op 29 oktober 2013

192 Radio eert Lou Reed met een uur lang non-stopmuziek uit de ‘Veronica-jaren’ van Lou Reed, zeg maar de jaren ’60 met Velvet Underground en de solo-platen die hij uitbracht in de periode 1972-1974.

Zondag overleed Lewis Allen Reed –beter gekend als Lou Reed – op 71-jarige leeftijd. Daarmee komt een einde aan het bewogen leven van een echt rock ’n roll-icoon. Lou werd geboren in New York op 2 maart 1942.

Vanaf 1965 was hij samen met John Cale een van de boegbeelden van The Velvet Underground, een groep die de aandacht trok van kunstenaar Andy Warhol en die zich bewoog in de veelzijdige artistieke avant-garde in New-York. The Velvet Underground is zonder twijfel een van de invloedrijkste bands in de muziekgeschiedenis. Uit die periode draaien we achtereenvolgens; Waiting For The Man, There She Goes Again en Venus In Furs. In 1970 stapt Lou Reed uit The Velvet Underground.

Lou werkt een tijd op een accountantkantoor. Pas in 1972 brengt hij zijn eerste soloplaat uit – die een aantal afdankertjes van The Velvet Underground bevat en die niet echt opgemerkt wordt. Pas met Transformer in datzelfde jaar volgt de doorbraak. Met deze LP vindt hij aansluiting met de glamrock die op dat moment welig teert. Uit de periode 1972-1974 draaien we: 1972 – Lou Reed; I Can’t Stand It, I Love You, Ride Into The Sun. 1972 – Transformer; Vicious, Walk On The Wild Side, Satellite Of Love, Perfect Day. 1973– Berlin; Men Of Good Fortune, How Do You Think If Feels, Caroline Says I. 1974 – Sally Can’t Dance; Sally Can’t Dance, Ride Sally Ride. 1974 – Rock ‘n Roll Animal (Live); Sweet Jane.

De Lou Reed Special vandaag om 16.00uur en 20.00uur op 192Radio is een produktie van Ronny Harnie.


Nederbeat de 2e aflevering van oktober
Geplaatst op 28 oktober 2013

​Van AfterTea tot Zingara

​Het was weer een heel plezier om dit uur nederbeat op 192 te maken, en daar is de muziek weer debet aan. Het Nederbeat archief in studio
Noviomagus werd extra geprikkeld door een aantal internetpublicaties, onder ander over de Young Sisters uit Breda (zie foto). Verder de bekende mix van bekend, onbekend, lp en B kant. Want Cash en Kenny hadden echt geen gelijk met het antwoord op de vraag ’ what is a B-side’ toen ze daar op antwoorden dat het de kant van een plaat is die niemand ooit draait…. sommigen zijn juweeltjes.

.(JavaScript must be enabled to view this email address)

Terugluisteren voor leden (code):

Nederbeat op 192, presentatie Jan van Weeterloo


Pagina 5 van 34 pagina's: ‹ First  < 3 4 5 6 7 >  Last ›

Nieuwsarchief


STICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney.nl | sitemap |
login donateurs
| login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.

Telco Radio Toppers