192 Radio     192 Video
zoek binnen Norderney192.nl


NORDERNEY192 NIEUWS:

Programmering 192 VIDEOSTREAM vanaf vrijdagavond 11 november 19 u
Geplaatst op 11 november 2016

19.03 Veronica tipparade 1975, week 45 Niet de meest bekende song van Ike & Tina Turner deze Delila’s power, nieuw binnen op 30. Eén plaatsje hoger komen the Sparks met Looks Looks Looks binnen, the Sparks waren Ron & Russel Mael. 2 broers die eigenlijk helemaal niet op elkaar leken. Beetje vreemde jongens want ze beweerden zelfs de zonen van Doris Day te zijn. Later bekenden ze dat ze heel goed konden liegen. Op 28, eveneens nieuw binnen in de Veronica Tip Parade, Smokie met Don’t Play Your Rock ‘n’ Roll to Me. Dan gaan we naar nummer 26 en daar vinden we Black Blood - AIE a Mwana, ben benieuwd of dit daadwerkelijk the Hit Parade zal behalen, ach, de tijd zal leren. Dit wordt volgens mij wel een grote hit, Maggie MacNeal met When you’re gone, schitterende song van onze eigen Sjoukje. Van 30 naar 19 in hun 2e week Tip Parade stegen the Bee Gees met Nights On Broadway van de 30ste naar de 19de plek. Van 24 naar 1 met stip…..People´s Choice - Do It Any Way You Wanna, dus ALARM, ALARM SCHIJF!!!!

19.30 ABTT aller tijden nummer 6

De nieuwste aflevering in de reeks ABTT Aller Tijden.

20.01 opening 192 museum

Op 31 augustus 2016, precies 42 jaar nadat Radio Veronica haar uitzendingen vanaf de Noordzee moest staken, opende in Nijkerk een expositie over de geschiedenis van de zeezenders in het algemeen en van Radio Veronica in het bijzonder. Onder de noemer ‘192 museum’ is de expositie te zien op de eerste verdieping van het gebouw waar ook de studio’s van 192TV, Café 192 en het onlangs geopende ‘Demis Roussos museum’ zijn gevestigd. De expositie geeft een overzicht van de zeezenders die in de jaren 60 en 70 voornamelijk in de Noordzee geankerd waren (tekst: Mediapages.nl). Een 1 uur en 45 minuten durend verslag over deze opening.

21.46 Offshore Radio Files Belgische Zeezenderdag 2000 (deel 2)

Verslag Belgische Zeezenderdag 2000 (deel 2). De eerste Vlaamse nationale zeezenderdag werd op 26 februari 2000 gehouden in het Feestpaleis van Beervelde. Het video-verslag van deze bijeenkomst is opnieuw bewerkt door Jan Hariot en in dit tweede deel kijkt presentator Serge Hadermann (alias Serge van Gisteren) met Ton Schipper terug op zijn piratentijd bij Radio Mi Amigo. Daarna is het woord aan de nestor van de piraten DJ’s, zowel bij Veronica als bij Mi Amigo: Stan Haag, presentator van het legendarische verzoekplatenprogramma Jukebox. Met dank aan Marc de Koster, Serge Haderman en Offshore Echos Magazine.

22.23 Radio Delmare interview Radio Day 2015

Radiodag 2015 werd gehouden in museum Rockart in Hoek van Holland. De interviews met de beide Ronalds van Radio Delmare. Ronald Bakker en Ronald van der Vlught. Het jongensboek Delmare van de andere kant.

22.58 Muziekspecial met Jan de Hont
Op zondag 6 december 2015 hebben we een muziekspecial opgenomen met en over Jan de Hont. Jan was in Museum Rockart en vertelde over het belangrijke eerste deel van zijn muzikale carrière. Ook gingen met Jan terug naar waar het allemaal begon, Amsterdam. Natuurlijk speelde hij ook een aantal nummers op zijn Fender zoals The James Bond Theme, Beat Girl, La Comparsa, Ave Maria No Morro en A 1000 Violins. En dat allemaal met gebruik van een echte oude Egmond versterker. Mooie verhalen en lekkere muziek. Jan maakt helaas, door omstandigheden, geen deel meer uit van de mooie ‘Pioniers van de Nederpop’ tour, maar is in deze special nog in volle glorie te zien en vooral te horen. Het boek “Jan de Hont Gitarist”, is natuurlijk ook nog steeds verkrijgbaar bij de verkooppunten van Museum Rockart.

00.00 sluiting/herhaling

Uitzending word elke 5 uur herhaald t/m vrijdag ongeveer 16.00 uur, daarna nonstop muziek t/m 19.00 uur.

Video Stream Norderney 192 >Programmering 192 VIDEOSTREAM vanaf vrijdagavond 4 november 19 u
Geplaatst op 4 november 2016

19.03 Tipparade week 44

Penny McLean - Lady Bump nieuw binnen op nummer 29, Penny had al veel ervaring opgedaan in de damesformatie the Silver Convention. Zou het haar als solo artieste ook lukken? Op 27 nieuw binnen Jigsaw met Sky High, het was al een top 10 hit in Engeland geweest en in Amerika behaalde het zelfs een mooie 3e plaats. John Denver legt beslag op de 28ste plaats met zijn Calypso. In de 2e week Tip Parade stegen People´s Choice met Do It Any Way You Wanna van de 29ste naar de 24ste plaats. De op 3 na hoogste binnenkomer van deze week is voor Lyin’ Eyes van the Eagles. En dan de KLAPPERRR VAN DE WEEK, van niets op 1, onze eigen vaderlandse trots Earth & Fire met Thanks For The Love. ALARM, ALARM, SCHIJF!!!

19.30 ABTT Allertijden nummer 5 De ABTT Allertijden nr. 5 met Ad Bouman.

20.00 Vinyl Marathon 2015: Peter Teekamp

Stichting Norderney192 organiseerde op 18, 19 en 20 september 2015 i.s.m. Museum Rock Art, Radio Extra Gold en Radio Paradijs de Vinyl Marathon in Hotel Lapershoek in Hilversum. Drie dagen lang werd er, uitsluitend vanaf vinyl, non stop muziek uitgezonden door DJ’s van toen en nu. Uit dit weekend een samenvatting van de Top 40 met de terugkeer van Peter Teekamp op de Nederlandse radio. Radiokijken, maar natuurlijk ook het volledige interview van Wim de Water met Peter.

20.33 De mannen van boord, interviews met de Veronica bemanning

Tijdens de opname van de DVD over het herstel van de Veronica boordstudio, hadden we het genoegen om een aantal boortechnici voor een gesprek in Museum Rockart te ontvangen. Jaap Borst, Cees Manintveld, Hans van Velzen en Johan van der Kolk haalde herinneringen op over hun periode aan boord van de zendschepen en vertellen over de tijd na 1974. Niels Zack vroeg hen wat er gebeurde aan boord tijdens de stranding. Hoe beleefden ze de brand aan boord van de MEBO II en wat deden de mannen na hun tijd bij Veronica. Wat had Hans van Velzen met Radio Paradijs en wat zijn Jaap, Johan, Hans en Cees gaan doen na augustus 1974. U hoort en ziet het allemaal in het programma “De Mannen Van Boord”. De zeer interessante DVD over het herstel van de boordstudio is natuurlijk nog steeds te koop bij Museum Rockart.

21.34 Ad Roberts interview Radio Day 2015 Op 14 november werd de RadioDay 2015 gehouden in Museum RockArt. Diverse voormalig zeezender DJ’s maakten in de gerestaureerde studio van de zeezender Veronica een radioprogramma dat werd uitgezonden via Radio Extra Gold. Een impressie van de RadioDay in Museum RockArt in Hoek van Holland, gemaakt door Alex van den Hoek, met o.a. korte interviews met de zeezender DJ’s, staat inmiddels op YouTube. Het volledige interview met Ad Roberts van ruim 20 minuten is vanaf vrijdag 4 december 19 uur te zien via de Norderney 192 videostream. Ad werkte o.a. voor de zeezenders Radio Caroline, Monique, 558 en 819.

22.09 Offshore Radio Files Gerard van Dam

Radio Delmare. Gerard van Dam blikt nog een keer terug. De Nederlandse zeezendergeschiedenis maakte in de zeventiger jaren kennis met Gerard van Dam. Als geen ander was hij nauw betrokken bij de vele radio projecten. In een onverwacht openhartig interview kijkt Gerard nog één keer terug op een periode die bol stond van spanning en avontuur, mislukkingen, kapingen, muiterijen, haat en nijd, list en bedrog. Terugkijken is in het Latijns ’Actum Agere’, waar de dvd haar titel aan ontleent.

23.28 Verslag Belgische Zeezenderdag 2000 (deel 1)

De eerste Vlaamse nationale zeezenderdag werd op 26 februari 2000 gehouden in het Feestpaleis van Beervelde. Het video-verslag van deze bijeenkomst is nu opnieuw bewerkt door Jan Hariot en in dit eerste deel kijkt presentator Serge Hadermann (alias Serge van Gisteren) met Georges de Caluwé jr terug op de pioniers-loopbaan van zijn grootvader (Radio ‘t Kerkske en Radio Uilenspiegel). Vervolgens neemt Theo van de Velde (Guy Broeckhove) ons mee terug naar de periode van Radio Atlantis. Met dank aan Marc de Koster en Serge Haderman.

00.00 sluiting/herhaling

Uitzending word elke 5 uur herhaald t/m vrijdag ongeveer 16.00 uur, daarna nonstop muziek t/m 19.00 uur.

Video Stream Norderney 192 >Programmering 192 VIDEOSTREAM vanaf vrijdagavond 28 oktober 19 u
Geplaatst op 28 oktober 2016

19.03 Veronica tipparade 1975, week 43

Willy Kramer met de tipparade van week 43, 1975. Paul McCartney & Wings - Letting Go komt deze week binnen op nummer 30.

Nu zijn we van Macca wel beter gewend dus benieuwd of het een hit gaat worden. De 5 broertjes Tavares uit Bedford - Massachusetts komen deze week binnen op 28 met It Only Takes A Minute.

Eén plaatsje hoger komt Percy Sledge binnen met I’ll Be Your Everything, zou het net zo’n grote hit worden als When a man loves a woman?? Afwachten maar. Frankie Valli & The Four Seasons, die jongens draaien al heel wat jaartjes mee in de show wereld, nu komen ze binnen op 16 met het mooie Who loves you. David Geddes - Run Joey Run behaalde in Amerika een mooie 4e plek, zou David hier ook zo goed scoren???

Nieuw binnen op plaats 7, onze eigen Conny VandenBos met Sjakie Van De Hoek.

Wat een ondeugend jongetje was die Sjakie en wat een leuk nummer is het, ik denk dat het wel goed komt met Sjakie.

De alarmschijf van deze week is voor K C & the Sunshine Band met That’s the way I like it.

Dit vrolijke nummer komt binnen op 1 en het belooft een grote hit te worden.

19.30 ABTT aller tijden nummer 4

De vierde aflevering van de ABTT Aller Tijden.

20.00 Offshore Radio Files Belgische Zeezenderdag 2000 (deel 2)

Verslag Belgische Zeezenderdag 2000 (deel 2). De eerste Vlaamse nationale zeezenderdag werd op 26 februari 2000 gehouden in het Feestpaleis van Beervelde. Het video-verslag van deze bijeenkomst is opnieuw bewerkt door Jan Hariot en in dit tweede deel kijkt presentator Serge Hadermann (alias Serge van Gisteren) met Ton Schipper terug op zijn piratentijd bij Radio Mi Amigo. Daarna is het woord aan de nestor van de piraten DJ’s, zowel bij Veronica als bij Mi Amigo: Stan Haag, presentator van het legendarische verzoekplatenprogramma Jukebox. Met dank aan Marc de Koster, Serge Haderman en Offshore Echos Magazine.

20.35 Radio Delmare interview Radio Day 2015

Radiodag 2015 werd gehouden in museum Rockart in Hoek van Holland. De interviews met de beide Ronalds van Radio Delmare. Ronald Bakker en Ronald van der Vlught. Het jongensboek Delmare van de andere kant.

21.06 Muziekspecial met Jan de Hont

Op zondag 6 december 2015 hebben we een muziekspecial opgenomen met en over Jan de Hont. Jan was in Museum Rockart en vertelde over het belangrijke eerste deel van zijn muzikale carrière. Ook gingen met Jan terug naar waar het allemaal begon, Amsterdam. Natuurlijk speelde hij ook een aantal nummers op zijn Fender zoals The James Bond Theme, Beat Girl, La Comparsa, Ave Maria No Morro en A 1000 Violins. En dat allemaal met gebruik van een echte oude Egmond versterker. Mooie verhalen en lekkere muziek. Jan maakt helaas, door omstandigheden, geen deel meer uit van de mooie ‘Pioniers van de Nederpop’ tour, maar is in deze special nog in volle glorie te zien en vooral te horen. Het boek “Jan de Hont Gitarist, is natuurlijk ook nog steeds verkrijgbaar bij de verkooppunten van Museum Rockart.

21.59 25 jaar Radio 3

Op 11 oktober 1990 vierde Radio 3 (Hilversum 3) het 25 jarig bestaan. Het was op een donderdag dus TROS-dag. Juul Geleick maakte deze video.

22.20 De mannen van boord, interviews met de Veronica bemanning

Tijdens de opname van de DVD over het herstel van de Veronica boordstudio, hadden we het genoegen om een aantal boortechnici voor een gesprek in Museum Rockart te ontvangen. Jaap Borst, Cees Manintveld, Hans van Velzen en Johan van der Kolk haalde herinneringen op over hun periode aan boord van de zendschepen en vertellen over de tijd na 1974. Niels Zack vroeg hen wat er gebeurde aan boord tijdens de stranding. Hoe beleefden ze de brand aan boord van de MEBO II en wat deden de mannen na hun tijd bij Veronica. Wat had Hans van Velzen met Radio Paradijs en wat zijn Jaap, Johan, Hans en Cees gaan doen na augustus 1974. U hoort en ziet het allemaal in het programma “De Mannen Van Boord”. De zeer interessante DVD over het herstel van de boordstudio is natuurlijk nog steeds te koop bij Museum Rockart.

23.20 Radio 192 Minerva AM1332 Scheveningen

De beelden van Jan Hariot over de Radio 192 uitzending vanaf de Noordzee. Uitgezonden werd vanaf de Minerva, vanuit de Scheveningse haven op 31-08-2002.

23.39 De laatste dagen van Radio Noordzee 1974

20 minuten Super 8 filmbeelden gemaakt door Harry de Winter tijdens de laatste dagen van Radio Noordzee in augustus 1974. Niet de beste, maar wel hele unieke beelden van o.a. het slotfeest op woensdag 28 augustus in de Hofstede ‘Oud Bussem’ in Naarden. Maar ook de aankomst van de Minisevenclubkaravaan in de Scheveningen haven voor de tocht naar de MEBO II op donderdag 29 augustus. Beelden aan boord van de MEBO II op vrijdag 30 augustus met o.a. de dj’s in de live programma’s en een bezoek aan de Norderney door Tony Berk, Ferry Maat, Ted Bouwens en John de Mol jr. Verder de terugtocht en aankomst in Scheveningen op zondag 1 september, waar de schepen worden opgewacht door een grote mensenmassa. Tenslotte nog de afsluitende rit met de Minisevenclub vanuit Scheveningen. In de video vele bekende gezichten zoals Sjef van Oekel, IJf Blokker, Joop Oonk, Ren Groot, Ferry Maat, Pieter Damave, John de Mol jr., John de Mol sr., Hans ten Hooge, Leo van der Goot, Eric Post, Gerard Smit, Peter Jager, Ted Bouwens, Rudi Kagon, Marc van Amstel, A.J. Beirens, Ruud Doets, Cees Man in ’t Veld en vele anderen. Met dank aan Harry de Winter voor de toestemming van het gebruik, Pieter Damave voor het digitaliseren en aan Martin van der Ven en Hans Knot voor het beschikbaar stellen.

00.00 sluiting/herhaling

Uitzending word elke 5 uur herhaald t/m vrijdag ongeveer 16.00 uur, daarna nonstop muziek t/m 19.00 uur.

Video Stream Norderney 192 >De enige echte aan de muur
Geplaatst op 21 oktober 2016

Jan Timmer uit Oss stuurde​ een mail met foto:

“Ik weet het niet precies meer of het 1972 of 1973 was? Als je toen een tientje stortte steunde je Veronica om aan land te krijgen en als dank kregen we de Kei mooie Poster van het schip Veronica.”

Bekijk de foto van Jan met poster op aan de muur


Programmering 192 VIDEOSTREAM vanaf vrijdagavond 21 oktober 19 u
Geplaatst op 21 oktober 2016

19.03 Tipparade week 42 - 1975

Nieuw binnen op 29 Justin Hayward & John Lodge met Blue Guitar. Justin Hayward & John Lodge noemden zich eigenlijk the Blue Jays in de 5-jarige periode dat the Moody Blues niet meer bij elkaar waren. In zijn 3e week Tip Parade stijgt Randy Pie met I Am The Joker van de 24ste naar de 22ste plaats, zou hij de hitparade halen???? De week nieuw op nummer 11…..Hamilton Bohannon Foot Stompin’ Music. De voetjes kunnen van de vloer. Van 17 naar 6 steeg Billy Swan met Everything’s the same. Billy had natuurlijk al een grote hit gehad met I can help. Zou Everything’s the same weer zo’n grote hit worden? De alarmschijf voor week 42 is voor Dave met Dansez Maintenant. Wouter Otto Levenbach heet Dave officieel en hij komt gewoon uit Nederland maar hij is wereldberoemd in Frankrijk. Het lijkt erop dat Dave nu ook in Nederland wereldberoemd gaat worden

19.30 ABTT nummer 5

Ad Bouman met de wekelijkse ABTT.

20.00 Verslag Belgische Zeezenderdag 2000 (deel 1)

De eerste Vlaamse nationale zeezenderdag werd op 26 februari 2000 gehouden in het Feestpaleis van Beervelde. Het video-verslag van deze bijeenkomst is nu opnieuw bewerkt door Jan Hariot en in dit eerste deel kijkt presentator Serge Hadermann (alias Serge van Gisteren) met Georges de Caluwé jr terug op de pioniers-loopbaan van zijn grootvader (Radio ‘t Kerkske en Radio Uilenspiegel). Vervolgens neemt Theo van de Velde (Guy Broeckhove) ons mee terug naar de periode van Radio Atlantis. Met dank aan Marc de Koster en Serge Haderman.

20.33 Ad Roberts interview Radio Day 2015

Op 14 november werd de RadioDay 2015 gehouden in Museum RockArt. Diverse voormalig zeezender DJ’s maakten in de gerestaureerde studio van de zeezender Veronica een radioprogramma dat werd uitgezonden via Radio Extra Gold. Een impressie van de RadioDay in Museum RockArt in Hoek van Holland, gemaakt door Alex van den Hoek, met o.a. korte interviews met de zeezender DJ’s, staat inmiddels op YouTube. Het volledige interview met Ad Roberts van ruim 20 minuten is vanaf vrijdag 4 december 19 uur te zien via de Norderney 192 videostream. Ad werkte o.a. voor de zeezenders Radio Caroline, Monique, 558 en 819.

21.07 Vinyl Marathon Weekend september 2015

22.44 Offshore Radio Files: Gerard van Dam

Radio Delmare. Gerard van Dam blikt nog een keer terug. De Nederlandse zeezendergeschiedenis maakte in de zeventiger jaren kennis met Gerard van Dam. Als geen ander was hij nauw betrokken bij de vele radio projecten. In een onverwacht openhartig interview kijkt Gerard nog één keer terug op een periode die bol stond van spanning en avontuur, mislukkingen, kapingen, muiterijen, haat en nijd, list en bedrog. Terugkijken is in het Latijns ’ Actum Agere’, waar de dvd haar titel aan ontleent.

00.00 sluiting/herhaling

Uitzending word elke 5 uur herhaald t/m vrijdag ongeveer 16.00 uur, daarna nonstop muziek t/m 19.00 uur.

Video Stream Norderney 192 >Programmering 192 VIDEOSTREAM vanaf vrijdagavond 14 oktober 19 u
Geplaatst op 14 oktober 2016

19.03 Veronica tipparade 1975, week 41 Er waren nogal wat nieuwe binnenkomers in de onderste regionen van de Tip Parade van week 40 van het jaar 1975. The Outlaws met There Goes Another Love Song kwam nieuw binnen op 26. Ze stonden niet onder spanning maar “on fire”, 5000 Volts - I’m on fire komt binnen op plaats 14. Nieuw binnen op 6 eindelijk weer eens een leuke band van Nederlandse bodem, Husky - Give It Up. Leo Sayer met Moonlighting stijgt in zijn 3e week in de Tip Parade van de 9e naar de 6e plaats. Tja, en dan de alarm schijf, weer een artiest van Nederlandse bodem, onze eigen Piet Veerman knalt van niets op 1 en is dus ALARM, ALARM SCHIJF

19.30 ABTT nummer 4

Jawel, ook deze week gaat Ad weer los in de ABTT

20.02 Muziekspecial met Jan de Hont Op zondag 6 december 2015 hebben we een muziekspecial opgenomen met en over Jan de Hont. Jan was in Museum Rockart en vertelde over het belangrijke eerste deel van zijn muzikale carrière. Ook gingen met Jan terug naar waar het allemaal begon, Amsterdam. Natuurlijk speelde hij ook een aantal nummers op zijn Fender zoals The James Bond Theme, Beat Girl, La Comparsa, Ave Maria No Morro en A 1000 Violins. En dat allemaal met gebruik van een echte oude Egmond versterker. Mooie verhalen en lekkere muziek. Jan maakt helaas, door omstandigheden, geen deel meer uit van de mooie ‘Pioniers van de Nederpop’ tour, maar is in deze special nog in volle glorie te zien en vooral te horen. Het boek “Jan de Hont Gitarist, is natuurlijk ook nog steeds verkrijgbaar bij de verkooppunten van Museum Rockart.

21.00 25 jaar Radio 3

Op 11 oktober 1990 vierde Radio 3 (Hilversum 3) het 25 jarig bestaan. Het was op een donderdag dus TROS-dag. Juul Geleick maakte deze video.

21.18 De mannen van boord, interviews met de Veronica bemanning

Tijdens de opname van de DVD over het herstel van de Veronica boordstudio, hadden we het genoegen om een aantal boortechnici voor een gesprek in Museum Rockart te ontvangen. Jaap Borst, Cees Manintveld, Hans van Velzen en Johan van der Kolk haalde herinneringen op over hun periode aan boord van de zendschepen en vertellen over de tijd na 1974.Niels Zack vroeg hen wat er gebeurde aan boord tijdens de stranding. Hoe beleefden ze de brand aan boord van de MEBO II en wat deden de mannen na hun tijd bij Veronica. Wat had Hans van Velzen met Radio Paradijs en wat zijn Jaap, Johan, Hans en Cees gaan doen na augustus 1974. U hoort en ziet het allemaal in het programma “De Mannen Van Boord”. De zeer interessante DVD over het herstel van de boordstudio is natuurlijk nog steeds te koop bij Museum Rockart.

22.19 Radio 192 Minerva AM1332 Scheveningen Ditmaal de opnames van Jan Hariot. Radio 192 vanaf de Noordzee met de Minerva vanuit de Scheveningse haven op 31-08-2002

22.43 De laatste dagen van Radio Noordzee 1974

20 minuten Super 8 filmbeelden gemaakt door Harry de Winter tijdens de laatste dagen van Radio Noordzee in augustus 1974. Niet de beste, maar wel hele unieke beelden van o.a. het slotfeest op woensdag 28 augustus in de Hofstede ‘Oud Bussem’ in Naarden. Maar ook de aankomst van de Minisevenclubkaravaan in de Scheveningen haven voor de tocht naar de MEBO II op donderdag 29 augustus. Beelden aan boord van de MEBO II op vrijdag 30 augustus met o.a. de dj’s in de live programma’s en een bezoek aan de Norderney door Tony Berk, Ferry Maat, Ted Bouwens en John de Mol jr. Verder de terugtocht en aankomst in Scheveningen op zondag 1 september, waar de schepen worden opgewacht door een grote mensenmassa. Tenslotte nog de afsluitende rit met de Minisevenclub vanuit Scheveningen. In de video vele bekende gezichten zoals Sjef van Oekel, IJf Blokker, Joop Oonk, Ren Groot, Ferry Maat, Pieter Damave, John de Mol jr., John de Mol sr., Hans ten Hooge, Leo van der Goot, Eric Post, Gerard Smit, Peter Jager, Ted Bouwens, Rudi Kagon, Marc van Amstel, A.J. Beirens, Ruud Doets, Cees Man in ’t Veld en vele anderen. Met dank aan Harry de Winter voor de toestemming van het gebruik, Pieter Damave voor het digitaliseren en aan Martin van der Ven en Hans Knot voor het beschikbaar stellen.

23.07 Veronica Bedankt 28 augustus 2014 28 en 29 augustus. Twee dagen in Museum RockArt waarin heel veel te zien en te horen was. Dit is een ongeveer 45 minuten durende samenvatting die we gemaakt hebben over deze twee dagen, waar nog één keer groots werd herdacht dat op 31 augustus 1974 de Nederlandse Zeezenders het zwijgen werd opgelegd. En natuurlijk de opening van de gerestaureerde Boordstudio van de Norderney.

00.00 sluiting/herhaling

Uitzending word elke 5 uur herhaald t/m vrijdag ongeveer 16.00 uur, daarna nonstop muziek t/m 19.00 uur.

Video Stream Norderney 192 >The Fifties verplaatst!
Geplaatst op 8 oktober 2016

Op verzoek van vele luisteraars…. is het programma The Fifties met The Good Guys (Frank en Timo) verplaatst van zondagochtend (11-12) naar de zondagavond, (19-20) meteen na de Jukebox. Van 11-12 op zondag is het weer tijd voor de Guilty Pleasures.


Programmering 192 VIDEOSTREAM vanaf vrijdagavond 7 oktober 19 u
Geplaatst op 7 oktober 2016

19.03 Veronica tipparade 1975, week 40

We zitten alweer in week 40 van het jaar 1975 en deze week hebben we op nummer 27: Faith Hope & Charity met To Each His Own. Op 19 en nieuw binnen in de Tip Parade Jean Knight - Mr. Big Stuff. Ook nieuw binnen maar dan een beetje hoger the Trammps - Hooked for life, op 12. De hoogste binnenkomer deze week wordt gescoord door Bob Marley & The Wailers met hun live uitvoering van No Woman No Cry. Gilbert O’Sullivan - I’ll Believe It When I See It steeg deze week van de 24ste naar de 1e plaats in de Tip Parade dus… ALARM, ALARM SCHIJF!!! De Tipparade is een programma van Willy Kramer.

19.30 ABTT nummer 3

Ad Bouman met de al jaren populaire ABTT

20.00 Vinyl Marathon Weekend

Stichting Norderney192 organiseerde op 18, 19 en 20 september 2015 i.s.m. Museum Rock Art en Radio Paradijs de Vinyl Marathon in Hotel Lapershoek in Hilversum. Drie dagen lang werd er non stop muziek uitgezonden uitsluitend vanaf vinyl door DJ’s van toen en nu.

- 20.00 Cees van Zijtveld

- 20.28 Jan van Veen

- 21.03 Martijn Muijs

21.37 Offshore Radio Files: Gerard van Dam

Een hommage aan de Zeezender-icoon Gerard van Dam, die op 16 september 2016 aan de gevolgen van een hartstilstand is overleden. De Nederlandse zeezendergeschiedenis maakte in de zeventiger jaren kennis met Gerard van Dam. Als geen ander was hij nauw betrokken bij de vele radio projecten. In een onverwacht openhartig interview kijkt Gerard nog één keer terug op een periode die bol stond van spanning en avontuur, mislukkingen, kapingen, muiterijen, haat en nijd, list en bedrog. Terugkijken is in het Latijns ’Actum Agere’, waar de dvd haar titel aan ontleent.

22.58 35 Jaar Mi Amigo (30 aug 2009)

Radio Mi Amigo bestond in 2009 35 jaar. Dat werd op zondag 30 augustus 2009 door de internetopvolger van de legendarische zeezender LIVE gevierd vanaf het radioschip van Radio Waddenzee, de Jenni Baynton. Deejays van het huidige Extra Gold, maar ook deejays van toen (o.a. Norbert, Bert Bennett, Ferry Eden, Willem Steentjes, Dick Verheul en Frans van der Drift) presenteerden die dag een bijzonder totaalprogramma. Ook de publieke omroep was erbij: de Vlaamse VRT kwam filmen voor een documentaire over Mi Amigo-grondlegger Sylvain Tack. De LIVE-uitzending uit de haven van Harlingen was te ontvangen op 1602 AM.

23.13 Veronicadag 2011 Lapershoek

In deze samenvatting een Popquiz met Erik de Zwart en Ad Bouman. Verder waren een keur aan bekende RNI en Veronica technici en DJ’s aanwezig.

23.32 Veronica reünie 2004

Van 21 tot en met 31 augustus 2004 organiseerde de Stichting Norderney in samenwerking met Quality Radio in Hotel Lapershoek te Hilversum een groots herdenkingsfeest i.v.m. het verdwijnen 30 jaar geleden van de legendarische zeezender Radio Veronica op 31 augustus 1974. Vele DJ’s, technici, en andere medewerkers zullen hun verhalen uit deze roemruchte periode vertellen voor de microfoons van de speciaal voor deze gelegenheid opgebouwde studio in Hotel Lapershoek op de Utrechtseweg 16 in Hilversum.

00.00 sluiting/herhaling

Uitzending word elke 5 uur herhaald t/m vrijdag ongeveer 16.00 uur, daarna nonstop muziek t/m 19.00 uur.

Video Stream Norderney 192 >1ste Klap is een daalder waard
Geplaatst op 2 oktober 2016

​De 50ties zijn een tijdje terug, maar om nu maar meteen het programma van The Good Guys, met Frank van Agtmaal over te slaan vanmorgen, is wel erg ouderwets. Herkansing vanavond om 19.00 uur. Na de Jukebox met Theo en Gerard.


Pagina 4 van 49 pagina's: ‹ First  < 2 3 4 5 6 >  Last ›

Nieuwsarchief


 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers

 

Norderney192 op Facebook Norderney192 op Twitter