192 Radio     192 Video
zoek binnen Norderney192.nl


NORDERNEY192 NIEUWS:

Programmering 192 VIDEOSTREAM vanaf vrijdagavond 16 december 19 u
Geplaatst op 16 december 2016

19.04 Tipparade week 48-1975

Opnieuw uitgebracht… The Rolling Stones - (I Can’t Get No) Satisfaction, voor de 5e week in de Tipparade en ze stijgen van de 26ste naar de 22ste plaats. Kiki & Pearly - Patrick, Mon Cherie. Kiki was Kiki van Oostindië, het meisje dat zoveel platenhoezen sierde van de beroemde Phonogram reeks: Alle Dertien Goed.

Nieuw binnen op 13 Sailor met Girls, girls, girls. De leden traden steevast op in matrozenpakjes en bespeelden een speciaal voor hen ontworpen muziekinstrument: de Nickelodeon, een rek waarin diverse synthesizers aan opgehangen waren.

Eén plaatsje hoger komen we Van McCoy tegen met Change With The Times. Van McCoy was eigenlijk een songwriter en Change With The Times had hij dan ook zelf geschreven

Queen stijgt in de 2e week Tipparade van 25 naar 8. Het gaat niet zo hard met de song die vele, vele jaren bovenaan de de Top 2000 zou prijken, kwestie van “even wennen” aan het toch wel bombastische en prachtige nummer Bohemian Rhapsody. Rogue stijgt met Fallen Angel van de 27ste naar de 7de plaats. Op 3 staat deze week Tina Charles met You Set My Heart On Fire. Tina Charles werd geboren als Tina Hoskins en heeft dus niets met de beroemde Amerikaanse zanger Ray Charles te maken. Tina Charles begon haar carrière in de band 5000 Volts. En dan de KLAPPERRR VAN DE WEEK….. Nieuw binnen op 1 dus een mooie alarm schijf van Hot Chocolate met You sexy thing.

19.34 ABTT AT nummer 02

Ad Bouman met de bijna 50 jarige ABTT

20.08 Offshore Radio Files Zeezenders 1973

In deze aflevering van de Offshore Radio Files keren we terug naar 1973. Een jaar met een bijzonder warme zomer en het jaar waarin de politiek de wetten voorbereid om een einde te maken aan de zenders voor de Nederlandse kust. Natuurlijk ook het jaar van de hoorzitting over de zeezenderwetten en de, tot dan toe, grootste demonstratie die Den Haag ooit gezien had. Niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland was er veel belangstelling voor het fenomeen Zeezenders. Uit de archieven van Martin van der Ven en Hans Knot komt deze reportage van de Duitse omroep. Een productie van Jan Hariot.

20.39 Vinyl Marathon 2015: Michiel Veenstra

Het is september 2015. 192 Radio organiseert de Vinyl Marathon in Lapershoek. Zaterdag is het dan de beurt aan Michiel Veenstra. Ruim een half uur radiokijken met deze top dj. Wat minder oude muziek van vinyl, maar zeker niet minder leuk. Hier een reactie van een van de aanwezige die dag: “Wat is het toch een leuke gozer die Veenstra. Eén van de hoogtepunten van de Marathon wat mij betreft.”

Offshore Radio Files
Offshore Radio Files

21.15 Wim de Valk (Wim Vriezen) interview Radio Day 2015

Het volledige interview met Wim de Valk (Wim Vriezen) wat opgenomen is tijdens de Radiodag 2015. Hij verteld over zijn tijd op het zendschip Ross Revenge van Radio Monique. Wim was een van de dj’s aan boord tijdens de mastbreuk.

21.44 Nationale zaterdagmiddag gebeurtenis

Zaterdag 13 maart 2010 organiseerde Veronica 192, Stichting Norderney in Museum Rockart in Hoek van Holland De Nationale Zaterdagmiddaggebeurtenis. Van 11.00 tot 18.00 uur werd online en op diverse frequenties op de Middengolf uitgezonden. Met o.a. Ad Bouman, Juul Geleick en Erik de Zwart.

Nationale Zaterdagmiddag Gebeurtenis
Nationale Zaterdagmiddag Gebeurtenis

22.27 De mannen van boord, interviews met de Veronica bemanning

Tijdens de opname van de DVD over het herstel van de Veronica boordstudio, hadden we het genoegen om een aantal boortechnici voor een gesprek in Museum Rockart te ontvangen. Jaap Borst, Cees Manintveld, Hans van Velzen en Johan van der Kolk haalde herinneringen op over hun periode aan boord van de zendschepen en vertellen over de tijd na 1974. Niels Zack vroeg hen wat er gebeurde aan boord tijdens de stranding. Hoe beleefden ze de brand aan boord van de MEBO II en wat deden de mannen na hun tijd bij Veronica. Wat had Hans van Velzen met Radio Paradijs en wat zijn Jaap, Johan, Hans en Cees gaan doen na augustus 1974. U hoort en ziet het allemaal in het programma “De Mannen Van Boord”. De zeer interessante DVD over het herstel van de boordstudio is natuurlijk nog steeds te koop bij Museum Rockart.

23.35 Veronica 50 jaar

Radio Veronica 50 jaar Museum RockArt Hoek van Holland 5 juli 2009. O.a. met de opening van de 1e Veronica studio, de Zeedijk studio, in het Rockart museum door Ronald Plasterk. Met vele oude Veronica en Noordzee coryfeeën uit de glorietijd van de zeezenders.

00.00 sluiting/herhaling

Uitzending word elke 5 uur herhaald t/m vrijdag ongeveer 16.00 uur, daarna nonstop muziek t/m 19.00 uur.

Video Stream Norderney 192 >



Programmering 192 VIDEOSTREAM vanaf vrijdagavond 9 december 19 u
Geplaatst op 9 december 2016

19.02 Veronica tipparade 1975, week 49

Slade - In For A Penny, geschreven door zanger Noddy Holder en bassist Jim Lea, een top 10 hit in Engeland, hier komt ie binnen in de TIPPARADE op 30. Supertramp komt met Lady binnen op nr. 29. Het nummer was afkomstig van het album Crisis? What Crisis? Nieuw binnen op de 28ste plaats, Harpo met Motorcycle Mama. Harpo’s echte naam is Jan Torsten Svensson, een zanger uit Zweden. Nog een nieuwe binnenkomer, Rogue met Fallen Angel. De band bestond uit Guy Fletcher, Al Hodge en John Hodkinson. We moesten, zo lijkt het, nog wel heel erg aan Queen wennen, een bescheiden binnenkomst op 25 voor wat één van de grootste hits aller tijden zou worden, Queen - Bohemian Rhapsody. The Dizzy Man’s Band doen het met Turkey, Turkey een stuk beter, Turkey, Turkey komt de Tip Parade met een klap binnen op nummer 11. In hun 2e week Tip Parade stijgen Simon & Garfunkel van de 10 naar de 1e plaats met My little town. Een mooie en waardige ALARMSCHIJF.

19.34 ABTT Aller Tijden nummer 8

We zijn alweer aan de achtste aflevering van de ABTT Aller Tijden.

20.05 Radio London RSL 2000 Clacton

In het weekend van de 12 de tot de 14de augustus 2000 kwamen bekende Radio London, Big L, dj’s uit de sixties, aangevuld met wat leeftijdsgenoten, samen voor een weekend radiomaken op de pier van Clacton. Ben Meijering was erbij en maakte deze lekkere impressie. Kijken en luister naar dj’s als Ian Demon (The Wombat), Ray Anderson, Paul Graham, Keith Skues en nieuwslezer John Ross-Barnard. Dank Ben.

20.48 192 Nostalgische Drive-In-Show Naaldwijk

2013. ’t Teejater in Naaldwijk. De 192 Drive-in Show met Erik de Zwart, Ad Bouman, Peter van Doorn en een heerlijk optreden van een deel van Mai Tai. De Nostalgische 192 Drive-in show. In samenwerking met Museum RockArt Hoek van Holland.

21.19 Radio Day Casa 400 Amsterdam 2012

Het verslag van de Radio Day 2012. Een 40 minuten durende samenvatting over de geslaagde Radio Day van 17 november 2012. Met o.a. Sonja van Proosdij over haar tijd bij Radio Noordzee vanaf het REM-eiland. Een interview met Marc Mosselaer, een technicus op datzelfde eiland. Een onderwerp over de Vlaamse invloed op Radio Mi Amigo en de VVVR gemodereerd door Water Galle. “Caroline 558”was de naam van het station dat eind jaren tachtig uitzond. 10 vroegere deejays en technici halen herinneringen op tijdens dit forum. “Radio 270” Yorkshire’s deel van The Beat Fleet komt aan bod in een forum geleid door Bob Preedy. Marconi award winnaar Felix Meurders praat met Bert van der Laan over zijn radiocarrière. Tot slot was het toneel voor de oud deejays van Radio Caroline North, die samen met BBC journalist Paul Rowley over hun tijd aan boord van het schip de Frederica voor het eiland Man spraken.

22.01 Opening 192 museum Nijkerk 31 augustus 2016

Op 31 augustus 2016, precies 42 jaar nadat Radio Veronica haar uitzendingen vanaf de Noordzee moest staken, opende in Nijkerk een expositie over de geschiedenis van de zeezenders in het algemeen en van Radio Veronica in het bijzonder. Onder de noemer ‘192 museum’ is de expositie te zien op de eerste verdieping van het gebouw waar ook de studio’s van 192TV, Café 192 en het onlangs geopende ‘Demis Roussos museum’ zijn gevestigd. De expositie geeft een overzicht van de zeezenders die in de jaren 60 en 70 voornamelijk in de Noordzee geankerd waren. (tekst: Mediapages.nl). Een 1 uur en 45 minuten durend verslag over deze opening. Inclusief alle volledige interviews met Tineke, Lex Harding, Ferry Maat, Look Boden, Bart van Leeuwen, Jaap Schut, Rudy Van Den Berg, Hans Hettelder, Dick Bol, Erik de Zwart, Harm ten Brink en Willem van Kooten.

00.00 sluiting/herhaling

Uitzending word elke 5 uur herhaald t/m vrijdag ongeveer 16.00 uur, daarna nonstop muziek t/m 19.00 uur.

Video Stream Norderney 192 >



Tinus krijgt Marconi Award
Geplaatst op 6 december 2016

​Onze eigen Tinus heeft een groot blijk van erkenning gekregen. Vandaag kreeg ze in haar eigen programma te horen dat ze de Marconi Oeuvre Award krijgt voor haar hele radio werk. Het werd haar verteld door Herman van Veen.

Tineke begon haar loopbaan op 1 september 1960 als 18 jarige bij Radio Veronica de zeezender.

De prijs wordt haar uitgereikt op 19 januari 2017 tijdens het “RadioGala” van AVRO TROS.

Wij willen Tinus van harte feliciteren.

Foto ©Omroep MAX


Programmering 192 VIDEOSTREAM vanaf vrijdagavond 2 december 19 u
Geplaatst op 2 december 2016

19.03 Tipparade week 48-1975

De eerste nieuwe binnenkomer in week 48 vinden we meteen al op nummer 30. Van McCoy met Change With The Times. Kun je nog bumpen, bump dan mee, samen met Boney M, nieuw binnen op 25. De dames van the Silver Convention doen het wat beter, ze komen binnen op de 22ste plaat met Fly Robin, Fly. Onze eigen Nederlandse formatie KAYAK gaat ook lekker, ze stijgen van de 30ste naar de 20ste plaats in hun 2e week Tip Parade met Chance for a lifetime. Met stip nieuw binnen op 14…. Mud met Show me you’re a woman. Ja hallo, je hebt altijd baas boven baas, de formatie Hello komt nieuw binnen op 11 met New York Groove.

Michiel Veenstra
Michiel Veenstra

19.34 ABTT nummer 8

De meester himself, Ad Bouman, aan het werk in aflevering 8 van de ABTT.

20.05 Vinyl Marathon 2015: Michiel Veenstra

Het is september 2015. 192 Radio organiseert de Vinyl Marathon in Lapershoek. Zaterdag is het dan de beurt aan Michiel Veenstra. Ruim een half uur radiokijken met deze top dj. Wat minder oude muziek van vinyl, maar zeker niet minder leuk. Hier een reactie van een van de aanwezige die dag: “Wat is het toch een leuke gozer die Veenstra. Eén van de hoogtepunten van de Marathon wat mij betreft.”

20.44 Wim de Valk (Wim Vriezen) interview Radio Day 2015

Het volledige interview met Wim de Valk (Wim Vriezen) wat opgenomen is tijdens de Radiodag 2015. Hij verteld over zijn tijd op het zendschip Ross Revenge van Radio Monique. Wim was een van de dj’s aan boord tijdens de mastbreuk.

21.13 Nationale zaterdagmiddag gebeurtenis

Zaterdag 13 maart 2010 organiseerde Veronica 192, Stichting Norderney in Museum Rockart in Hoek van Holland De Nationale Zaterdagmiddaggebeurtenis. Van 11.00 tot 18.00 uur werd online en op diverse frequenties op de middengolf uitgezonden. Met o.a. Ad Bouman, Juul Geleick en Erik de Zwart.

Wim de Valk
Wim de Valk

22.01 De mannen van boord, interviews met de Veronica bemanning

Tijdens de opname van de DVD over het herstel van de Veronica boordstudio, hadden we het genoegen om een aantal boortechnici voor een gesprek in Museum Rockart te ontvangen. Jaap Borst, Cees Manintveld, Hans van Velzen en Johan van der Kolk haalde herinneringen op over hun periode aan boord van de zendschepen en vertellen over de tijd na 1974. Niels Zack vroeg hen wat er gebeurde aan boord tijdens de stranding. Hoe beleefden ze de brand aan boord van de MEBO II en wat deden de mannen na hun tijd bij Veronica. Wat had Hans van Velzen met Radio Paradijs en wat zijn Jaap, Johan, Hans en Cees gaan doen na augustus 1974. U hoort en ziet het allemaal in het programma “De Mannen Van Boord”. De zeer interessante DVD over het herstel van de boordstudio is natuurlijk nog steeds te koop bij Museum Rockart.

23.00 Tentoonstelling 50 jaar Veronica 2009

Radio Veronica 50 jaar Museum RockArt Hoek van Holland 5 juli 2009. O.a. met de opening van de 1e Veronica studio, de Zeedijk studio, in het Rockart museum door Ronald Plasterk. Met vele oude Veronica en Noordzee coryfeeën uit de glorietijd van de zeezenders.

Ronald Bakker en Ronald van der Vlught
Ronald Bakker en Ronald van der Vlught

23.32 Radio Delmare interview Radio day 2015

Radiodag 2015 werd gehouden in museum Rockart in Hoek van Holland. De interviews met de beide Ronalds van Radio Delmare. Ronald Bakker en Ronald van der Vlught. Het jongensboek Delmare van de andere kant.

00.00 sluiting/herhaling

Uitzending word elke 5 uur herhaald t/m vrijdag ongeveer 16.00 uur, daarna nonstop muziek t/m 19.00 uur.

Video Stream Norderney 192 >



Post van Jo!
Geplaatst op 29 november 2016

We ontvingen een foto van Jo van Kemseke voor Veronica aan de muur. Met daarop ondermeer een modelboot van piepschuim.

Bedankt Jo!

Kijk op Veronica aan de muur >


Programmering 192 VIDEOSTREAM vanaf vrijdagavond 25 november 19 u
Geplaatst op 25 november 2016

19.03 Veronica Tipparade 1975, week 47

De eerste nieuwe binnenkomer is er één van vaderlandse bodem, Kayak met A Chance For A Lifetime, een mooi nummer dat denk ik wel enige hitpotentie heeft. Nog een nieuwe binnenkomer van vaderlandse bodem op 29, Alexander Curly met Aggesus. Je ziet de live uitvoering van Alexander. Pussycat met Mississippi doet het even rustig aan. Het stijgt slechts 2 plaatsjes van 29 naar 27 in de Tip Parade van week 47. Ook Abba kan niet echt op gang komen, slechts 2 plaatsjes winst. Van 24 naar 22 stijgt Mamma Mia. Wel een lekkere nieuwe binnenkomst voor Tina Charles met You Set My Heart On Fire. Ze komt binnen op nummer 17. Net een beetje beter doen the Trammps het deze week, zij komen nieuw binnen op nummer 16 met hun Zing Went The Strings of My Heart. The Rubettes stijgen van de 11e naar de 6e plaat in hun 2e week Tip Parade met het leuke nummer Little Darling. Tja…. en dan de KLAPPERRR van de week, nieuw binnen op 1….Rosy & Andres met Sausolito, dus ALARM, ALARM, SCHIJF!!!

19.30 ABTT nummer 24

Als opwarmer voor straks is hier alvast een reguliere ABTT.

20.06 De ABTT Colin Blunstone Special

Colin Blunstone werd geïnterviewd door “his good mate” Adrian Bouman. Colin vertelt over het ontstaan en het opnemen van She’s Not There, Tell Her No, Time Of The Season, Andorra, Caroline Goodbye en Touch.

20.40 Radio Day Casa 400 Amsterdam 2012

Het verslag van de Radio Day 2012. Een 40 minuten durende samenvatting over de geslaagde Radio Day van 17 november 2012. Met o.a. Sonja van Proosdij over haar tijd bij Radio Noordzee vanaf het REM-eiland. Een interview met Marc Mosselaer, een technicus op datzelfde eiland. Een onderwerp over de Vlaamse invloed op Radio Mi Amigo en de VVVR gemodereerd door Water Galle. “Caroline 558”was de naam van het station dat eind jaren tachtig uitzond. 10 vroegere deejays en technici halen herinneringen op tijdens dit forum.

“Radio 270” Yorkshire’s deel van The Beat Fleet komt aan bod in een forum geleid door Bob Preedy. Marconi award winnaar Felix Meurders praat met Bert van der Laan over zijn radiocarrière. Tot slot was het toneel voor de oud deejays van Radio Caroline North, die samen met BBC journalist Paul Rowley over hun tijd aan boord van het schip de Frederica voor het eiland Man spraken.

21.26 Opening 192 museum Nijkerk

Op 31 augustus 2016, precies 42 jaar nadat Radio Veronica haar uitzendingen vanaf de Noordzee moest staken, opende in Nijkerk een expositie over de geschiedenis van de zeezenders in het algemeen en van Radio Veronica in het bijzonder. Onder de noemer ‘192 museum’ is de expositie te zien op de eerste verdieping van het gebouw waar ook de studio’s van 192TV, Café 192 en het onlangs geopende ‘Demis Roussos museum’ zijn gevestigd. De expositie geeft een overzicht van de zeezenders die in de jaren 60 en 70 voornamelijk in de Noordzee geankerd waren (tekst: Mediapages.nl). Een 1 uur en 45 minuten durend verslag over deze opening.

23.13 Offshore Radio Files Belgische Zeezenderdag 2000 (deel 2)

Verslag Belgische Zeezenderdag 2000 (deel 2). De eerste Vlaamse nationale zeezenderdag werd op 26 februari 2000 gehouden in het Feestpaleis van Beervelde. Het video-verslag van deze bijeenkomst is opnieuw bewerkt door Jan Hariot en in dit tweede deel kijkt presentator Serge Hadermann (alias Serge van Gisteren) met Ton Schipper terug op zijn piratentijd bij Radio Mi Amigo. Daarna is het woord aan de nestor van de piraten DJ’s, zowel bij Veronica als bij Mi Amigo: Stan Haag, presentator van het legendarische verzoekplatenprogramma Jukebox. Met dank aan Marc de Koster, Serge Haderman en Offshore Echos Magazine.

00.00 sluiting/herhaling

Uitzending word elke 5 uur herhaald t/m vrijdag ongeveer 16.00 uur, daarna nonstop muziek t/m 19.00 uur.

Video Stream Norderney 192 >



Programmering 192 VIDEOSTREAM vanaf vrijdagavond 18 november 19 u
Geplaatst op 18 november 2016

Nationale zaterdagmiddag gebeurtenis
Nationale zaterdagmiddag gebeurtenis

19.03 Tipparade week 46 Pussycat - Mississippi sluipt de Tip Parade binnen, de eerste nieuwe binnenkomer op 30. Ook nieuw binnen op de 26ste plaats deze week Two Man Sound met Charlie Brown. Een bescheiden binnenkomst op 24, deze week. Abba met Mamma Mia maar ach….The Abba’s zullen het wel weer redden. De hoogste nieuwe binnenkomers voor week 46 zijn the Rubettes, lekker nummer dat Little Darling. Jigsaw stijgt Sky high van de 12e naar de 4e plaats, zou het de volgende week in de Veronica Top 40 staan? In hun 3e week Tip Parade stijgen the Eagles van de 10e naar de 2e plaats in de Tip Parade met hun Lyin’ Eyes. Tja, en dan de ALARM SCHIJF van deze week, het aanstekelijke Lady Bump van Penny McLean, kijken hoe hoog ze gaat komen in de Top 40.

19.34 ABTT Allertijden nummer 7

Aflevering 7 alweer van deze reeks waarop veel reactie binnenkomen. De ABTT Allertijden.

20.06 Nationale zaterdagmiddag gebeurtenis

Zaterdag 13 maart 2010 organiseerde Veronica 192, Stichting Norderney in Museum Rockart in Hoek van Holland De Nationale Zaterdagmiddaggebeurtenis. Van 11.00 tot 18.00 uur werd online en op diverse frequenties op de Middengolf uitgezonden.

Peter Teekamp
Peter Teekamp

20.47 Vinyl Marathon 2015: Peter Teekamp

Stichting Norderney192 organiseerde op 18, 19 en 20 september 2015 i.s.m. Museum Rock Art, Radio Extra Gold en Radio Paradijs de Vinyl Marathon in Hotel Lapershoek in Hilversum. Drie dagen lang werd er, uitsluitend vanaf vinyl, non stop muziek uitgezonden door DJ’s van toen en nu. Uit dit weekend een samenvatting van de Top 40 met de terugkeer van Peter Teekamp op de Nederlandse radio. Radiokijken, maar natuurlijk ook het volledige interview van Wim de Water met Peter.

21.19 De mannen van boord, interviews met de Veronica bemanning

Tijdens de opname van de DVD over het herstel van de Veronica boordstudio, hadden we het genoegen om een aantal boortechnici voor een gesprek in Museum Rockart te ontvangen. Jaap Borst, Cees Manintveld,

Hans van Velzen en Johan van der Kolk haalde herinneringen op over hun periode aan boord van de zendschepen en vertellen over de tijd na 1974. Niels Zack vroeg hen wat er gebeurde aan boord tijdens de stranding. Hoe beleefden ze de brand aan boord van de MEBO II en wat deden de mannen na hun tijd bij Veronica. Wat had Hans van Velzen met Radio Paradijs en wat zijn Jaap, Johan, Hans

en Cees gaan doen na augustus 1974. U hoort en ziet het allemaal in het programma “De Mannen Van Boord”. De zeer interessante DVD over het herstel van de boordstudio is natuurlijk nog steeds te koop bij Museum Rockart.

22.14 Ad Roberts interview Radio Day 2015

Op 14 november werd de RadioDay 2015 gehouden in Museum RockArt. Diverse voormalig zeezender DJ’s maakten in de gerestaureerde studio van de zeezender Veronica een radioprogramma dat werd uitgezonden via Radio Extra Gold. Een impressie van de RadioDay in Museum RockArt in Hoek van Holland, gemaakt door Alex van den Hoek, met o.a. korte interviews met de zeezender DJ’s, staat inmiddels op YouTube. Het volledige interview met Ad Roberts van ruim 20 minuten is vanaf vrijdag 4 december 19 uur te zien via de Norderney 192 videostream. Ad werkte o.a. voor de zeezenders Radio Caroline, Monique, 558 en 819.

22.46 Offshore Radio Files: Gerard van Dam

Offshore Radio Files Gerard van Dam: Radio Delmare. Gerard van Dam blikt nog een keer terug. De Nederlandse zeezendergeschiedenis maakte in de zeventiger jaren kennis met Gerard van Dam. Als geen ander was hij nauw betrokken bij de vele radio projecten. In een onverwacht openhartig interview kijkt Gerard nog één keer terug op een periode die bol stond van spanning en avontuur, mislukkingen, kapingen, muiterijen, haat en nijd, list en bedrog. Terugkijken is in het Latijns ’ Actum Agere’, waar de dvd haar titel aan ontleent.

00.00 sluiting/herhaling

Uitzending word elke 5 uur herhaald t/m vrijdag ongeveer 16.00 uur, daarna nonstop muziek t/m 19.00 uur.

Video Stream Norderney 192 >



Programmering 192 VIDEOSTREAM vanaf vrijdagavond 11 november 19 u
Geplaatst op 11 november 2016

19.03 Veronica tipparade 1975, week 45 Niet de meest bekende song van Ike & Tina Turner deze Delila’s power, nieuw binnen op 30. Eén plaatsje hoger komen the Sparks met Looks Looks Looks binnen, the Sparks waren Ron & Russel Mael. 2 broers die eigenlijk helemaal niet op elkaar leken. Beetje vreemde jongens want ze beweerden zelfs de zonen van Doris Day te zijn. Later bekenden ze dat ze heel goed konden liegen. Op 28, eveneens nieuw binnen in de Veronica Tip Parade, Smokie met Don’t Play Your Rock ‘n’ Roll to Me. Dan gaan we naar nummer 26 en daar vinden we Black Blood - AIE a Mwana, ben benieuwd of dit daadwerkelijk the Hit Parade zal behalen, ach, de tijd zal leren. Dit wordt volgens mij wel een grote hit, Maggie MacNeal met When you’re gone, schitterende song van onze eigen Sjoukje. Van 30 naar 19 in hun 2e week Tip Parade stegen the Bee Gees met Nights On Broadway van de 30ste naar de 19de plek. Van 24 naar 1 met stip…..People´s Choice - Do It Any Way You Wanna, dus ALARM, ALARM SCHIJF!!!!

19.30 ABTT aller tijden nummer 6

De nieuwste aflevering in de reeks ABTT Aller Tijden.

20.01 opening 192 museum

Op 31 augustus 2016, precies 42 jaar nadat Radio Veronica haar uitzendingen vanaf de Noordzee moest staken, opende in Nijkerk een expositie over de geschiedenis van de zeezenders in het algemeen en van Radio Veronica in het bijzonder. Onder de noemer ‘192 museum’ is de expositie te zien op de eerste verdieping van het gebouw waar ook de studio’s van 192TV, Café 192 en het onlangs geopende ‘Demis Roussos museum’ zijn gevestigd. De expositie geeft een overzicht van de zeezenders die in de jaren 60 en 70 voornamelijk in de Noordzee geankerd waren (tekst: Mediapages.nl). Een 1 uur en 45 minuten durend verslag over deze opening.

21.46 Offshore Radio Files Belgische Zeezenderdag 2000 (deel 2)

Verslag Belgische Zeezenderdag 2000 (deel 2). De eerste Vlaamse nationale zeezenderdag werd op 26 februari 2000 gehouden in het Feestpaleis van Beervelde. Het video-verslag van deze bijeenkomst is opnieuw bewerkt door Jan Hariot en in dit tweede deel kijkt presentator Serge Hadermann (alias Serge van Gisteren) met Ton Schipper terug op zijn piratentijd bij Radio Mi Amigo. Daarna is het woord aan de nestor van de piraten DJ’s, zowel bij Veronica als bij Mi Amigo: Stan Haag, presentator van het legendarische verzoekplatenprogramma Jukebox. Met dank aan Marc de Koster, Serge Haderman en Offshore Echos Magazine.

22.23 Radio Delmare interview Radio Day 2015

Radiodag 2015 werd gehouden in museum Rockart in Hoek van Holland. De interviews met de beide Ronalds van Radio Delmare. Ronald Bakker en Ronald van der Vlught. Het jongensboek Delmare van de andere kant.

22.58 Muziekspecial met Jan de Hont
Op zondag 6 december 2015 hebben we een muziekspecial opgenomen met en over Jan de Hont. Jan was in Museum Rockart en vertelde over het belangrijke eerste deel van zijn muzikale carrière. Ook gingen met Jan terug naar waar het allemaal begon, Amsterdam. Natuurlijk speelde hij ook een aantal nummers op zijn Fender zoals The James Bond Theme, Beat Girl, La Comparsa, Ave Maria No Morro en A 1000 Violins. En dat allemaal met gebruik van een echte oude Egmond versterker. Mooie verhalen en lekkere muziek. Jan maakt helaas, door omstandigheden, geen deel meer uit van de mooie ‘Pioniers van de Nederpop’ tour, maar is in deze special nog in volle glorie te zien en vooral te horen. Het boek “Jan de Hont Gitarist”, is natuurlijk ook nog steeds verkrijgbaar bij de verkooppunten van Museum Rockart.

00.00 sluiting/herhaling

Uitzending word elke 5 uur herhaald t/m vrijdag ongeveer 16.00 uur, daarna nonstop muziek t/m 19.00 uur.

Video Stream Norderney 192 >



Programmering 192 VIDEOSTREAM vanaf vrijdagavond 4 november 19 u
Geplaatst op 4 november 2016

19.03 Tipparade week 44

Penny McLean - Lady Bump nieuw binnen op nummer 29, Penny had al veel ervaring opgedaan in de damesformatie the Silver Convention. Zou het haar als solo artieste ook lukken? Op 27 nieuw binnen Jigsaw met Sky High, het was al een top 10 hit in Engeland geweest en in Amerika behaalde het zelfs een mooie 3e plaats. John Denver legt beslag op de 28ste plaats met zijn Calypso. In de 2e week Tip Parade stegen People´s Choice met Do It Any Way You Wanna van de 29ste naar de 24ste plaats. De op 3 na hoogste binnenkomer van deze week is voor Lyin’ Eyes van the Eagles. En dan de KLAPPERRR VAN DE WEEK, van niets op 1, onze eigen vaderlandse trots Earth & Fire met Thanks For The Love. ALARM, ALARM, SCHIJF!!!

19.30 ABTT Allertijden nummer 5 De ABTT Allertijden nr. 5 met Ad Bouman.

20.00 Vinyl Marathon 2015: Peter Teekamp

Stichting Norderney192 organiseerde op 18, 19 en 20 september 2015 i.s.m. Museum Rock Art, Radio Extra Gold en Radio Paradijs de Vinyl Marathon in Hotel Lapershoek in Hilversum. Drie dagen lang werd er, uitsluitend vanaf vinyl, non stop muziek uitgezonden door DJ’s van toen en nu. Uit dit weekend een samenvatting van de Top 40 met de terugkeer van Peter Teekamp op de Nederlandse radio. Radiokijken, maar natuurlijk ook het volledige interview van Wim de Water met Peter.

20.33 De mannen van boord, interviews met de Veronica bemanning

Tijdens de opname van de DVD over het herstel van de Veronica boordstudio, hadden we het genoegen om een aantal boortechnici voor een gesprek in Museum Rockart te ontvangen. Jaap Borst, Cees Manintveld, Hans van Velzen en Johan van der Kolk haalde herinneringen op over hun periode aan boord van de zendschepen en vertellen over de tijd na 1974. Niels Zack vroeg hen wat er gebeurde aan boord tijdens de stranding. Hoe beleefden ze de brand aan boord van de MEBO II en wat deden de mannen na hun tijd bij Veronica. Wat had Hans van Velzen met Radio Paradijs en wat zijn Jaap, Johan, Hans en Cees gaan doen na augustus 1974. U hoort en ziet het allemaal in het programma “De Mannen Van Boord”. De zeer interessante DVD over het herstel van de boordstudio is natuurlijk nog steeds te koop bij Museum Rockart.

21.34 Ad Roberts interview Radio Day 2015 Op 14 november werd de RadioDay 2015 gehouden in Museum RockArt. Diverse voormalig zeezender DJ’s maakten in de gerestaureerde studio van de zeezender Veronica een radioprogramma dat werd uitgezonden via Radio Extra Gold. Een impressie van de RadioDay in Museum RockArt in Hoek van Holland, gemaakt door Alex van den Hoek, met o.a. korte interviews met de zeezender DJ’s, staat inmiddels op YouTube. Het volledige interview met Ad Roberts van ruim 20 minuten is vanaf vrijdag 4 december 19 uur te zien via de Norderney 192 videostream. Ad werkte o.a. voor de zeezenders Radio Caroline, Monique, 558 en 819.

22.09 Offshore Radio Files Gerard van Dam

Radio Delmare. Gerard van Dam blikt nog een keer terug. De Nederlandse zeezendergeschiedenis maakte in de zeventiger jaren kennis met Gerard van Dam. Als geen ander was hij nauw betrokken bij de vele radio projecten. In een onverwacht openhartig interview kijkt Gerard nog één keer terug op een periode die bol stond van spanning en avontuur, mislukkingen, kapingen, muiterijen, haat en nijd, list en bedrog. Terugkijken is in het Latijns ’Actum Agere’, waar de dvd haar titel aan ontleent.

23.28 Verslag Belgische Zeezenderdag 2000 (deel 1)

De eerste Vlaamse nationale zeezenderdag werd op 26 februari 2000 gehouden in het Feestpaleis van Beervelde. Het video-verslag van deze bijeenkomst is nu opnieuw bewerkt door Jan Hariot en in dit eerste deel kijkt presentator Serge Hadermann (alias Serge van Gisteren) met Georges de Caluwé jr terug op de pioniers-loopbaan van zijn grootvader (Radio ‘t Kerkske en Radio Uilenspiegel). Vervolgens neemt Theo van de Velde (Guy Broeckhove) ons mee terug naar de periode van Radio Atlantis. Met dank aan Marc de Koster en Serge Haderman.

00.00 sluiting/herhaling

Uitzending word elke 5 uur herhaald t/m vrijdag ongeveer 16.00 uur, daarna nonstop muziek t/m 19.00 uur.

Video Stream Norderney 192 >



Pagina 4 van 50 pagina's: ‹ First  < 2 3 4 5 6 >  Last ›

Nieuwsarchief


 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers

 

Norderney192 op Facebook Norderney192 op Twitter