192 Radio     192 video stream
Radio Veronica 1959 - 1974

vervolg

Met Veronica ging het gedurende 1963 steeds beter en ook kwam er in mei een uitbreiding van de technici, t.w. Jos Hogen en Ruud Westbroek. Dat kon makkelijk want er waren inmiddels 4 opname studio's gebouwd onder leiding van Karel van der Woerd.
De technici deelden met z'n tweeën één studio en werkten van 's ochtends 8 tot 's middags 2 en van 2 tot 8 uur in de avond. Dat zou tot aan 31 augustus 1974 zo blijven.

Op 15 mei worden er in Nederland verkiezingen gehouden en ontstaat er de nodige commotie vanwege het gebruik in de verkiezingscampagne van de naam Radio Veronica door de Nederlandse Democratische Partij en haar oprichter, oud medewerker en oprichter Max Lewin.

De NDP had de verkiezingsleus 'Veronica luisteraars kiezen Lewin' geïntroduceerd.
pijl
verklaring directie
op 6 mei 1963
Radio Veronica maakt bezwaar, omdat zij in principe buiten elke politieke discussie wilde blijven en dat resulteerde in de volgende rechtzetting door Max Lewin in een radio-uitzending van de politieke partijen op 10 mei 1963.

Overigens is de hele zaak wat merkwaardig in het licht van het feit dat de VVD bij monde van Haya van Someren-Downer op 2 mei in het Parool ook een lans brak voor Veronica maar zonder de naam te noemen!
pijl
NDP

VVD verkiezings-advertentie
 
Berini bromfiets
pijl
Ondertussen bestond de programmering nog steeds uit heel veel sponsorkwartiertjes.
Bijvoorbeeld dat van Berini bromfietsen dat tussen juni en oktober elke zaterdagavond van 18.30 – 18.45 uur werd uitgezonden.

Nog een voorbeeld van een kwartier muziek, ditmaal gesponsord door Heinz ketchup.


loep
Doos Heinz programma
van 15 september 1963

In juni 1963 verlaat dj Dan Campagne (dj naam; Fred van Amstel) Veronica. Hij had verkering met Ger Anna (dochter van Dirk Verweij) en dat ging uit!. Ja, zo ging dat kennelijk in die tijd.
Volgens een stukje in Muziekexpress was het Dan Campagne, z'n echte naam, zo goed bevallen op het eiland Mallorca dat hij daar bleef.


Fred van Amstel zou in juni opgevolgd worden door Judith de Leeuw die onder de naam Anuschka de jukebox zou gaan presenteren. De tune daarvan was inmiddels erg bekend en in de studio werd ‘ie gedraaid van een bijna versleten singletje uit Amerika. Luister maar naar dit fragment met de ruis en kraak aan het begin. Dat kwam overigens door het iedere keer 'scherp zetten' van de plaat op de pick-up.
pijl
Technicus Jurg van Beem en dj Fred van Amstel, maart 1963

Vervolg 1963 >>>


 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers

 

Norderney192 op Facebook Norderney192 op Twitter