192 Radio     192 video stream
Radio Veronica 1959 - 1974

vervolg

In juni was er in de Jukebox, tussen 18.15 en 18.30, een sponsorprogramma van Aspirine-Bayer 'leve het leven' gepresenteerd als een soort hoorspel waarin o.a. één van Nederlands grootste acteurs Ko van Dijk en de cabaretière Conny Stuart een hoofdrol speelde!


Jukebox tune De originele single
met de Jukebox tune
Aspirine met Ko van Dijk

In de zomer ging Veronica de programmering meer afstemmen op de teenagers en Joost Den Draaijer startte op vrijdagavond met het Nederlands platenelftal. Het zou de voorloper worden van de 'Top 40'. Hoewel dj Fred van Amstel in de maand april op zondagavond in de Jukebox al de eerste 10 platen van de Nederlandse hitparade draaide!!!!

We schreven het al eerder, Harmen Siezen zou de opvolger worden van Kees-Jan Wiegers die in september Veronica verliet.
Harmen Siezen kwam in November bij Radio Veronica. Z'n eerste programma dat zou worden uitgezonden op 22 november, 'Muziek tegen middernacht' werd echter nooit uitgezonden. Een paar uur eerder namelijk werd president Kennedy van de Verenigde Staten in Dallas (TX) vermoord.Programma- schema zondagen in april 1963 met Top 10
Daarna werd via Veronica rouwmuziek uitgezonden! Ook de dagen daarna was dat het geval, zie het memo dat Tineke aan technicus Jurg van Beem, die aan boord van de Borkum Riff zat, typte op zondagavond 24 november met instructies voor de rouwmuziek.

Memo van Tineke over
22-11-1963
 
De programmering van december 1963

In het weekend zou hij dat een tijdje samen met Gerard de Vries gaan doen met de titel 'Schoon schip'. Gerard was tegelijkertijd met Harmen bij Veronica aangenomen. Luister naar een fragment van 'Schoon schip'.

In de periode vanaf maart tot en met november werden er ruim 38.000 reclames uitgezonden! En daarmee was een bedrag gemoeid van zo'n 12 miljoen gulden (€5,45 miljoen).

En zo ging het met de reclame opbrengsten steeds beter en zou er een nieuw jaar aanbreken dat op radiogebied steeds interessanter begon te worden. Voor de Engelse kust verschenen namelijk tal van zeezenders. En die zouden een grote invloed op Veronica gaan krijgen.


Fragment Harmen en Gerard
  

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers

 

Norderney192 op Facebook Norderney192 op Twitter