192 Radio     192 video stream


Radio Veronica 1959 - 1974

>vervolg

Met ingang van 4 april kwam er in het weekend op zaterdagavonden een nieuw programma met de naam; 'Weekend suprises' . De presentatie was van Chiel Montagne en Suhandi.

Het programma zou een lang leven hebben. In 1967 was het er nog!


Weekend Surprises


Welzijnszorg
Er ontstond nog veel meer commotie in april 1964 rondom Veronica. Willem van Kooten deed in militaire dienst werkzaamheden voor de Welzijnszorg en zo kwam het dat diezelfde Welzijnszorg besloot om muziekprogramma's te laten opnemen in de Veronica studio's. Die programma's werden o.a. in de kantine en bioscoop van het leger afgedraaid. De presentatie werd gedaan door Tineke, Joost en Harmen Siezen. Nadat dagblad De Telegraaf daarvan melding maakte ontstond er de nodige ophef bij de legertop, 'want zakendoen met een illegale zender, dat kon niet'. De samenwerking werd op last van hogerhand onmiddellijk verbroken! Hier een paar krantenberichten over de zaak.

Een paar opnamen van de Welzijnszorg programma's zijn bewaard gebleven, hier een kleine montage.Wat veel mensen niet weten is dat Stan Haag al in 1963 en 1964 te horen was via Radio Veronica.

Zo presenteerde hij gedurende de maand april in 1964 iedere zondagochtend tussen 11.00 – 11.15 uur een sponsor kwartiertje met de naam 'ASPRONOUT'. Dat ging natuurlijk over aspirine. Hier een fragment uit de uitzending van 19 april 1964.


Aspro Stan
Fragment uit JMHW van 31 juli 1964
Eind mei, de 28ste om precies te zijn, zwaaide Willem van Kooten af uit militaire dienst en in juni wordt Willem programmaleider bij Veronica. Hij vervangt Hans Oosterhof (Suhandi) die naar Curacao vertrekt. Ondertussen was Joost al geruime tijd bezig om op vrijdagavond in JMHW (Joost Mag Het Weten) z'n z.g. Voorlopig Nederlands Platenelftal te draaien. Het zou uiteindelijk de voorloper worden van de Nederlandse Top 40.

Tijdens de militaire diensttijd leerde Willem van Kooten een andere jongeman kennen, Jan van Veen. Nadat ook Jan uit dienst kwam ging hij Willem diverse keren opzoeken daar in de Veronica studio op de Hilversumse zeedijk. Dat resulteerde in een baantje als dj op 1 september 1964. Eén van de eerste programma's die Jan mocht doen was 'Gouden discotheek'.Joost de
Draaijer

Vervolg 1964 >>>


 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers

 

Norderney192 op Facebook Norderney192 op Twitter