192 Radio     192 video stream
Radio Veronica 1959 - 1974

vervolg

Op 23 december begint dé zeezender aller zeezenders Radio Londen haar uitzendingen. Radio Londen, kortweg Big L, zou voor de meeste Veronica mensen een voorbeeld worden. De eerste stem op Big L was die van Paul Kaye, en Pete Brady presenteerde het eerste platenprogramma.

Luister naar dit fragment waarin Paul Kaye verteld over de nieuwsservice van Big L. Het fragment komt uit een lang interview dat Tom Mulder en Juul Geleick met hem hadden op 8 augustus 1977. Paul Kaye overleed helaas 3 jaar later op 4 november 1980.

Paul Kaye
© TROS radio -
Jingle Genootschap
Op 17 december grijpt de Nederlandse overheid in alle vroegte in en worden de Radio en TV zenders op het REM eiland het zwijgen opgelegd. Nadat in september de tweede kamer accoord was met de speciale REM wet deed de eerste kamer hetzelfde begin december.

Na het sluiten van het REM eiland zag de toekomst voor Veronica er weer wat zonniger uit. Ondanks het feit dat er wel wat luisteraars wegliepen naar de Engelse zeezenders. En het succes van Veronica is natuurlijk ook voor een groot deel te danken aan de mensen aan boord van het zendschip.

De bemanning in 1964

Technicus van het eerste uur Jaap Borst. Hij bleef tot het eind.
foto 1964 was een turbulent jaar maar er werden bij Veronica goede zaken gedaan en de aandeelhouders werden op de hoogte gebracht via een vergadering op 24 november ten kantore van het textielbedrijf van de gebroeders Verweij. foto
loep
De machinist Ko van Ieperen in de machinekamer van de Norderney.
loep
De uitnodiging voor de aandeelhouders vergadering.

Einde 1964. Lees verder in het volgende deel: 1965


 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers

 

Norderney192 op Facebook Norderney192 op Twitter