192 Radio     192 video stream


Radio Veronica 1959 - 1974

vervolg

De maand november van 1965 bracht niet veel verrassingen of het moest zijn dat technicus Ad Bouman in dienst kwam. Het aannemen van Ad maakte onderdeel uit van de vernieuwing die Willem van Kooten eerder dat jaar had ingezet. Ad Bouman had samen met Juul Geleick elektronica gestudeerd en daarna werkten ze kort bij Philips telecommunicatie industrie in Huizen NH.
Juul had in de plaatselijke krant, de Gooi en Eemlander een advertentie gezien; “Veronica vraagt geluidstechnicus”. En omdat Ad z’n dienstplicht niet hoefde te vervullen gaf hij 'm aan Ad.

Tijdens de middelbare schooltijd maakten Ad en Juul al radioprogramma's bij Ad thuis in Amsterdam. Alleen ......... ze werden nooit uitgezonden. Daar kwam met het in dienst treden van Ad bij Veronica nu een einde aan.

De apparatuur in de 4 studio’s op de Zeedijk in Hilversum bestond uit:

• 2 (soms 3) Telefunken M24 vol spoor bandrecorders snelheid 19 cm/sec.
• 2 Pick-ups van Garrard en Delphonic
• microfoons van Neuman, Sennheiser, Bayer en AKG.
• 1 mengpaneel zelfbouw

Opnameband was van AGFA op een 22 cm spoel. Daar werden programma’s van een uur opgenomen.

schema mengtafel Zeedijk
loep
Ruud Westbroek in studio 1 op de Zeedijk

Het mengpaneel was een eigen ontwerp van Radio Veronica, zodat het precies voldeed aan de eisen die men er aan stelde. Zie hier links een gedeelte van het schema zoals dat, hoewel door de tijd aangevreten, bewaard is gebleven.


Zoals het mengpaneel er van buiten en van binnen uitzag


De Telefunken M24 bandrecorder: bovenzijde, onderzijde en achterzijde

1965 sluiten we af met de constatering dat de populariteit van Veronica steeds grotere vormen aan ging nemen. En handige zakenlui pikten daar een graantje van mee, met toestemming uiteraard. Zoals deze snackbarhouder uit Castricum die z’n snackbar Veronica noemde en het logo van het schip gebruikte.

Einde 1965. Lees verder in het volgende deel: 1966


 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers

 

Norderney192 op Facebook Norderney192 op Twitter