192 Radio     192 video stream


Radio Veronica 1959 - 1974

vervolg

fragment 'Even voorstellen' met Max Appelboom, 11 november 1966

Ondanks het feit dat Veronica bezig was om de programmering wat om te buigen en meer muziek voor de teenagers te draaien stonden er in de programmering toch nog een aantal programma’s die er eigenlijk buiten vielen. Sponsorprogramma’s zoals; Prodent tandpasta, Hatema, Smith Chips, North State. Maar ook een aantal programma’s zoals; Grieks met Dimitri, Italiaans met Mimo en het programma Even voorstellen met Max Appelboom. Hij was vennoot bij Veronica en werd de latere producent van de TV series Floris (1969), de Bereboot en TiTa Tovenaar. Max overleed op 5 november 2003 in Wilrijk (België) op 79 jarige leeftijd.

Fragment 'Italiaans met Mimo'


Ook konden we gedurende een aantal maanden op zondagmiddag om 13.00 uur een programma horen waarin Willem Duijs Renault auto’s aanprijst. Zoals in de uitzending van 1 mei 1966 waarin de net nieuwe Renault 4 centraal staat!Radio Renault programmadoosje van 23 oktober 1966

advertentie voor het 500ste programma van het North State sponsorprogramma

In de zomer van 1966 is er een aantal mensen dat zich begint te storen aan het rappe praten en het taalgebruik van Joost de Draaijer.
De Telegraaf wijdt er in juli een artikel aan.

Artikel TelegraafMontage Boudewijn

Vanaf augustus was er een nieuwe dj te beluisteren, elke zaterdagavond om 22.30 uur werd het programma voetje van de vloer gepresenteerd door Marcel Overstegen. Achter die naam ging de toen opkomende zanger Boudewijn de Groot schuil. Boudewijn kwam als invaller bij Veronica via Tineke. Haar man, de bekende platenproducer Tony Vos was verantwoordelijk voor vele Nederpop hits w.o. Cuby and the Blizzards enz. en ook die van Boudewijn de Groot. Boudewijn presenteerde een breed scala aan programma’s waaronder de jukebox en zelfs het jazzjournaal. Klik hier rechts om een montage van een paar andere programma’s die Boudewijn presenteerde voor Radio Veronica te beluisteren.

Boudewijn nog een keer als Marcel Overstegen in 1999 bij de Radio Veronica reünie
 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers

 

Norderney192 op Facebook Norderney192 op Twitter