192 Radio     192 video stream


Radio Veronica 1959 - 1974

vervolg

Eddy Becker in de studio

In de maand oktober besluit Veronica dat er verder nauwelijks nog sponsorprogramma’s zullen worden uitgezonden en dat de nog lopende contracten zullen worden afgewerkt.

In oktober begint Eddy Becker bij Veronica. Hoewel hij pas in het programmaschema van december vermeld staat. Hij gaat dan OGM (Ook Goeie Morgen) presenteren.

Krantenartikel

Op 1 november verlaat Harmen Siezen Veronica en gaat naar de dan net beginnende TROS radio.

Een interessante gebeurtenis speelde zich intussen af voor de Engelse kust. Daar was vanaf mei een station in de lucht met de naam Swinging Radio England. Maar bij gebrek aan succes werd dat station op 14 november omgevormd tot de Nederlandstalige zender Radio Dolfijn.

het tijdschrift Ariadne, vakblad voor reclame en marketing schreef in het nummer van 16 november over Radio Dolfijn

Evenals de jaren daarvoor stuurde Veronica haar relaties weer een mooie kerstgroet

Toen Radio Dolfijn geen succes bleek te zijn werd het op 15 maart 1967 omgedoopt in Radio 227.
Bij het laatste station kwam een d.j. werken met de naam Lodewijk den Hengst. Die naam werd al gauw door de Engelse chef dj Tony Windsor omgedoopt in Lex Harding. Ook begon Ton Droog, hij zou met de naam Tom Collins door het leven gaan.

Veronica zou de twee eerder genoemde stations niet echt als een concurrent zien. Dat blijkt uit het krantenbericht hier rechtsboven
 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers

 

Norderney192 op Facebook Norderney192 op Twitter