192 Radio     192 video stream


Radio Veronica 1959 - 1974

 

Ondertussen was Veronica zich terdege bewust van het feit dat toen de Engelse zeezenders stopten er meer luisteraars bijkwamen. Dus de programmering werd wat meer aangepast. Al zoals eerder aangekondigd, werd nu echt besloten om de sponsorprogramma’s te stoppen.

Ook werd allemaal wat ‘sneller’ getuige deze opname van Joost mag het weten van 8 september. Let op de teenbeat reclame door Rob Out.

Als onderdeel van de vernieuwing werd het programma ‘Men vraagt en wij draaien’ door Frans Nienhuijs van de middag naar de zondagochtend verplaatst.

Het inmiddels befaamde programma ‘Alle remmen los’ dat jarenlang werd gedaan door Jan van Veen meestal bijgestaan door technicus Jos Hogen bestond ook in 1967 nog steeds. Tijdens de laatste week van de uitzending van Radio Veronica in augustus 1974 vertelde Jan wat 'Alle remmen los' voor een programma was.

Teenbeat reclame
Men vraagt wij draaien
Alle remmen los

Bij Veronica ging ook wel eens wat fout.
Voor het programma Jukebox van 6 september werd er een briefkaart verstuurd naar Prins Claus met daarop de mededeling dat de door hem aangevraagde plaat t.g.v. z’n verjaardag op die dag gedraaid zou worden. Maar Prins Claus wist van niks!!!!
De secretaris van de Prins belde daarop Bull Verweij en die schreef daarop de volgende excuus brief.

Excuusbrief Bull Verweij aan Prins Claus


Lex Harding ‘ontvangt’ aan boord (1967) Jan van Veen, Iemke Roos (technicus) en Ad Bouman. Let op het ‘Beatle pak’ van Ad

Nadat Jos van Vliet Veronica had verlaten beval hij Lex Harding aan bij Willem van Kooten om hem op te volgen. Lex had samen met Jos bij Radio 227 gewerkt.

Dat was een stukje van de eerste uitzenddag op radio 227. Lex Harding samen met dj Tony Windsor.

Om Lex z’n eigen verhaal te lezen, klik hier. Lex Harding begon als nieuwslezer op 1 oktober. Maar z’n d.j. kwaliteiten werden al gauw ontdekt door programmaleider Joost de Draaijer, maar daarover meer in het overzicht van 1968. 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers

 

Norderney192 op Facebook Norderney192 op Twitter