192 Radio     192 video stream


Radio Veronica 1959 - 1974

vervolg

Er werd besloten om tijdens de kerstdagen speciale programma’s te gaan maken. Het zouden programma’s worden die werden gepresenteerd door steeds 2 of 3 d.j.’s samen. Het licht ging uit in de studio en de kaarsen aan. Er werd een feuilleton gemaakt à la Peyton Place, de d.j.’s gingen de straat op om interviews te maken. Henk van Dorp maakte een uur programma met Gert en Hermien. Op tweede kerstdag was er een programma dat Henk van Dorp maakte met Henk Terlingen en Ad Bouman. Het zou legendarisch worden. Henk Terlingen had nl de gave om schitterend mensen te imiteren. Zo konden we een aantal imitaties/parodieen horen van bijvoorbeeld: de vliegenier/schrijver Viruly die een kerstverhaal voorlas, wat trainer Rinus Michels met z’n spelers ging eten, Albert Mol en Gerard Reve.
Maar erg mooi is de parodie op de dansles van de in de jaren 60 zeer bekende dansleraar Albert van Lingen. Luister naar Henk Terlingen.

Ook deze keer besluiten we het jaar 1968 met de Kerstkaart waarop al een verwijzing staat naar de nieuwe studio in een buitenwijk van Hilversum. Het was een grote villa die Jaap Verweij had aangekocht en weer doorverhuurde aan de Veronica cv. In die villa waren Jan van Veen en hoofdtechnicus Karel van der Woerd al druk bezig met de noodzakelijke verbouwing tot volwaardige radiostudio.

Kerstkaart 1968

 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers

 

Norderney192 op Facebook Norderney192 op Twitter