192 Radio     192 video stream


Radio Veronica 1959 - 1974

[3]


de carts opgeborgen op de gang
(foto ©Freewave Media Magazine)

detailfoto reklames en jingles in het rek

studiotafel maken

De studio’s werden zoals eerder vermeld voorzien van moderne mengtafels met een Pye limiter/compressor. De mengpanelen werden speciaal op verzoek door Philips geleverd.
De elektronische apparatuur werd geplaatst in en op een metalen frame dat Han Vastenburg van de huishoudelijke dienst had gemaakt en dat 5 maal, in elke studio 1. Zie de volgende foto.

Begin januari werden de nieuwe mengtafels geleverd en hier een mooie foto waarin je kunt zien hoe ze tijdelijk werden opgesteld in Lapershoek.Mengtafels

Mengtafel

Het binnenwerk anno 2004
foto’s © Niels Zack

Het binnenwerk anno 2004
foto’s © Niels Zack

Tijdens die eerste maanden werd er een proefopstelling gemaakt en kregen Ad Bouman en Juul Geleick van hoofdtechnicus Karel van der Woerd de opdracht om een pick-up voorversterker te ontwerpen voorzien van de nodige correctie mogelijkheden in verband met de vele soorten grammofoonplaten die we draaiden.

Proefopstelling

Kijk voor het verhaal van deze testperiode elders op deze site in het verhaal van Niels Zack, naar het stukje De originele Juul Geleick voorversterker.


het schema van de
speciale P U versterker

de print van de speciale P U versterker

De “oude” M24 recorder

We kregen ook gloednieuwe opname recorders, het werd de AKAI PT6011. Ze gingen de Telefunken M24 recorders vervangen die na vele jaren trouwe dienst “slechts” als afspeelrecorders gingen dienen.de AKAI opname recorder

de AKAI console

Juul

Lex en Juul

De opstelling in de studio is goed te zien op de volgende foto’s in studio 4 die werd gedeeld door Juul Geleick en Sytze Gardenier. (Sytze zou later dat jaar bij Veronica komen).

De studio van Ad Bouman werd nog voorzien van een ‘galmplaat’, door Ad zelf gemaakt, die in veel programma’s te horen was.

En zo waren de studio’s ingericht. Ze werden officieus geopend door Mireille Mathieu in de eerste week van maart. Later gebeurde dat officieel met directie en aandeelhouders.

Vervolg 1969 >>> 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers

 

Norderney192 op Facebook Norderney192 op Twitter