192 Radio     192 video stream


Radio Veronica 1959 - 1974

[6]

 

Tom's eerste programma

Hier een stukje van het eerste programma dat Tom voor Veronica maakte en dat op 16 mei 1969 is uitgezonden.

In de programmering van juni 1969 is Klaas Vaak, volgens de overlevering is die naam hem gegeven door Henk van Dorp, voor het eerst terug te vinden. De naam Radio drama is door Klaas zelf verzonnen. Hij kwam eerst freelance in dienst en op 1 november werd dat een vast dienstverband voor een salaris van FL. 1000,- ( € 455,-) per maand.

Klaas (Tom) zou zich samen met Lex Harding ontwikkelen tot één van Nederlands beste d.j.’s.Programma juni 1969

Klaas met leuke stropdas

Radio Drama


Chiel met sigaar

Chiel's Juxebox

Stan

Stan

Veronica’s Jukebox werd nadat Anouschka Veronica had verlaten door zo’n beetje iedereen bij toerbeurt gedaan. Maar gedurende het seizoen 68/69 werd Chiel Montagne de vaste presentator. Hij zou dat doen totdat Stan Haag in dienst kwam.
Stan Haag had al een imposante radio carrière bij die andere grote commerciële radio zender Radio Luxemburg achter de rug toen hij bij Veronica aanmonsterde.

Stan presenteerde z’n eerste Jukebox op 7 juni 1969 en zou dat tot de laatste uitzenddag bij Veronica blijven doen.

In juni toen Stan Haag kwam werd ook de programmering gewijzigd. Dit onder invloed van de wat terug lopende luistercijfers in de ochtend. Daarom werd besloten de programma’s Koffietijd en Kookpunt samen te voegen en de naam Sliep Uit te geven. Het was een idee van Henk van Dorp. Die was trouwens om Jan van Veen wat te ontlasten behulpzaam bij het programmaleiderschap.Stan's Jukebox

Stan Haag in de studio

Programma juni 1969


 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers

 

Norderney192 op Facebook Norderney192 op Twitter