192 Radio     192 video stream


Radio Veronica 1959 - 1974

[6]

Eind april organiseerde Dick Dubois weer het jaarlijkse Oranjebal in Krasnaplosky en traden er diverse artiesten op w.o. Ekseption, Hearts of Soul, Ginger Ale, Sjakie Schram e.a..

kaart
kaart
pijl
Toegang Oranjebal
loep
pijl
Toegang Oranjebal loep

In de lente kwam Will Luikinga Radio Veronica versterken. Dat was nodig omdat er besloten werd in het weekend vanaf 1 mei 24 uur per etmaal te gaan uitzenden.

In september zou er weer zendtijduitbreiding komen, er zou ook worden uitgezonden in de nacht van zondag op maandag.

Will zou het programma Nachtklup gaan presenteren dat tussen 02.00 en 06.00 zou worden uitgezonden.

foto
foto
foto
pijl
Nachtuitzending 1 mei'70
loep
pijl
Nachtuitzending 1 sept'70 loep
pijl
Will Luikinga
loep
pijl
Nachtklup Will
pijl
Sangria
foto
pijl
Mengpaneel aan boord
loep
Begin mei, de 3e om precies te zijn, kwamen er voor het eerst op zondagmiddag echte live uitzendingen tot stand vanaf de Norderney. Het programma ging Sangria heten en werd gepresenteerd door dj's vanuit Hilversum aangevuld met de aan boord verblijvende nieuwslezer.

Het werk aan boord viel voor de technici uit de Hilversumse studio niet altijd mee want wat was het geval?. De faders op het mengpaneel in de boordstudio werkten precies andersom! De fader moest open getrokken worden ipv opengeduwd! Dat was gedaan om niet per ongeluk aan boord een fader open te schuiven.

Ondertussen bleef Veronica steeds zorgen dat de ontvangstcondities optimaal bleven en tegelijkertijd was het streven de eventuele storing zo minimaal mogelijk te laten zijn. Daartoe ging men in het voorjaar tijdens de avonduren het modulatieniveau verlagen tot 10 %. Voor de leek, de zendersterkte bleef hetzelfde maar het geluid werd terug genomen.
Dat dat succes had bleek uit de correspondentie van dhr. Frederic van Duerm, onze Belgische adviseur in zenderzaken. Zie hierbij z’n memo’s aan de directie.
brief
brief
artikel
brief
pijl
Memo Frederic aan directie loep
pijl
Brief Frederic loep
pijl
EBU juni'70
loep
pijl
Memo Frederic loep
Uit z’n correspondentie blijkt dat hij in die tijd al bezig was om te kijken naar een andere eventuele frequentie! Zie bijgaande document van de EBU over 557 kHz (539 mtr).Een aardige ontdekking in de archieven leert ons dat in een memo van 7 augustus 1970 Frederic schrijft dat hij ook metingen verricht in opdracht van de Veronica directie tbv de eigenaren van Radio Northsea, te weten Edwin Bollier!!! Zie het bovenstaande memo.

 
 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers

 

Norderney192 op Facebook Norderney192 op Twitter