192 Radio     192 video stream


Radio Veronica 1959 - 1974

[4]

Natuurlijk was er ook weer politiek rumoer betreffende Veronica, er gingen i.v.m. het opnieuw verschijnen van Radio Noordzee weer stemmen op om de anti-zeezender wet, het verdrag van Straatsburg, in de kamer te behandelen. Dagblad de Telegraaf wijdde er op 10 maart een redactioneel aan.

Halverwege maart werd de programmering gewijzigd als gevolg van een luisteronderzoek waarin naar voren kwam dat Hilversum 3 het won van Veronica, zoals te lezen was in de Amersfoortse Courant van 17 februari.

Ook het personeelsblad van Omroepmedewerkers Spreekbuis maakte melding van de luistercijfers.

Dus actie was geboden en dat resulteerde voor een aantal mensen erin dat ze andere programma’s op soms andere uren kregen. Een aardig verhaal over de nieuwe programmering is hier te horen. Klaas is weer terug uit het ziekenhuis na een rugoperatie en Lex praat daarover. Samen vertellen ze iets over de nieuwe programmering met ingang van maandag 15 maart. Overigens corrigeert Out het verhaal van Lex en Klaas.

krantenartikel krantenartikel krantenartikel
loep Telegraaf loep Amersfoortse courant loep Spreekbuis voorjaar 1971 audio
Lex praat met Klaas
audio
Nachtklup
En zo bleek dat er onder invloed van de teruglopende luistercijfers drastische maatregelen waren genomen die niet iedereen in het Veronica gebouw leuk vond. Gerard de Vries met name niet. Het programma Sliep uit dat hij samen met Tineke maakte was geen succes, qua luistercijfers niet en ook de samenwerking met Tineke haperde. Gerard kreeg het programma Nachtklup dat tussen 03.00 en 06.00 uur werd uitgezonden.

En natuurlijk deed Gerard het Country en Western programma op de vrijdagavond nog. Getuige een artikel in de Panorama was Gerard hier niet gelukkig mee. Het zou uiteindelijk de reden worden dat Gerard z’n blikveld buiten Veronica ging richten en hij per 1 augustus in dienst trad van de TROS radio. Het Country en Western programma zou worden over genomen door Karel van der Kemp.
krantenartikel krantenartikel krantenartikel krantenartikel
loep Gerard de Vries in Panorama mei 1971 loep deel 2 loep deel 3 loep Karel van der Kemp 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers

 

Norderney192 op Facebook Norderney192 op Twitter

 

 

 

1967 1968 1969 1959 t/m 1961 1962 1964 1965 1966 1970