192 Radio     192 video stream


Radio Veronica 1959 - 1974

[5]

 

audio
Drive-in spot Gerard
Om even bij Gerard te blijven, het was een zeldzaamheid dat hij een drive-in spot opnam, dat werd meestal door Lex, Klaas dan wel Tom Collins gedaan. Maar er is een klein stukje van de drive-in spot van 13 maart bewaard gebleven dat we hier laten horen.

Tineke kreeg in het nieuwe zendschema een programma dat haar naam zou dragen en waarin zij de door haar geliefde progressieve muziek kon draaien. In dat programma maakte Tineke een z.g. ‘verhaaltje voor het slapen gaan’, alledaagse zaken passeerden de revue. Zo ook op 3 april, een overdenking over ‘de lijn’. ( het is een z.g aircheck, dus je hoort de storing op de achtergrond van de Zwitserse zender Beromünster).
audio
Tinus de Lijn
Hier kun je een blik werpen op de programmeringen van maart en april 1971.

Het allerlaatste Klaas Vaak radiodrama werd uitgezonden op 13 maart en Klaas neemt afscheid niet zonder nog even op de nieuwe programmering te wijzen. (Op 1 oktober 1972 zou het weer terug keren)
programma programma foto
loep programmering
maart 1971
loep programmering
april 1971
loep Klaas Vaak pijl
Klaas
De bemanning van de Norderney werd normaal twee keer in de week afgelost en bevoorraad, op dinsdag en vrijdag. Zo ook dinsdag 23 maart. Nieuwslezer Freek Simon loste z’n collega Arend Langenberg af. Tevens werden de technici afgelost. Een stukje over de aflossing na het laatste nieuws van 20.00 uur.
artikel foto
audio
aflossing
loep start actie nierstichting loep poster nierstichting audio
Tom Collins Nierstichting

Op 3 april werd er weer een nieuwe actie t.b.v. de Nierstichting gestart. Ook werd er een mooie poster gedrukt t.b.v de actie.
Om 11.00 uur werd het startsein gegeven, met o.a. een toespraak van directeur Bull Verweij.

Concurrent Radio Noordzee maakte van haar top 50 een z.g. raambiljet en Rob Out vond dat ook Veronica niet kon achterblijven. De collega’s van Radio Noordzee stuurde zelfs elke week een exemplaar op naar Tineke: "Weliswaar naar ons oude adres, maar toch, we kregen hem". Veronica bracht voor het eerst een top 40 raambiljet uit in de week van 10 april.

poster poster
audio
toespraak Bull Verweij
loep raambiljet Top 50 loep raambiljet Top 40


 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers

 

Norderney192 op Facebook Norderney192 op Twitter

 

 

 

1967 1968 1969 1959 t/m 1961 1962 1964 1965 1966 1970