Radio Veronica 1959 - 1974

[4]

administratiekantoor De administratie van het Veronica blad zat ook in het Veronica gebouw aan de Lapershoek. Een kijkje in het administratiekantoor.

Er werd ook weer een zeilrace georganiseerd waarbij het Veronica schip moest worden gerond, het was de Delta week zeilrace.

Delta week zeilrace
loep administratiekantoor loep Delta week zeilrace
Er werd vanaf vrijdagavond 9 juni vanaf 8 uur zo’n 50 uur live vanaf de Norderney uitgezonden. De d.j.’s aan boord waren Rob Out, Will Luikinga, Lex Harding en Klaas Vaak. De technici Ad Bouman en Juul Geleick waren mee gekomen om samen met de boordtechnici ook tijdens de live uitzendingen hun steentje bij te dragen.
Ook werden er speciale jingles gemaakt door Ad Bouman, Klaas Vaak en zijn toenmalige echtgenote Ilona Karssemeijer en Patricia Paay. Luister naar een 5 minuten durende compilatie van de opnamesessieband.
pijl
opname sessieband
pijl
Klaas Vaak Delta Zeilrace

Klaas Vaak
begon de uitzendingen om 20.00 uur op vrijdagavond.

Een foto van Rob Out, Juul Geleick en een zeilrace medewerker gevolgd door Ad Bouman in aktie tijdens een live uitzending.

Rob Out, Juul Geleick en een zeilrace medewerker Ad Bouman live Juul Geleick en kok Chris Niehot Lex Harding
loep Rob Out, Juul Geleick
en een zeilrace medewerker
loep Ad Bouman live loep Juul Geleick
en kok Chris Niehot
loep Lex Harding

Een foto van Lex Harding die overstapt van de Ger Anna op de Norderney tijdens de Delta zeilrace.

Tijdens de zeilrace kwam er een Nederlandse popgroep, Soft Pillow, z’n single ter promotie brengen. Met een speedboot. Technicus Ruud Doets legde het vast met z’n altijd aanwezige camera.

En als we dan weer na zo’n live weekend huiswaarts keerden zag de Norderney er zo uit.

Dat mensen soms erg ver gingen in hun verering van Veronica laat bijgaande foto zien. Veronica Music Editions medewerker Joop Plagge en Klaas Vaak zijn hier in de weer met een achtergelaten Norderney op wielen voor de studio.

Soft Pillow Norderney met ondergaande zon zelfbouw Norderney groepsfoto ABTT 100 Ad bij mengtafel
loep Soft Pillow loep Norderney loep zelfknutselbouw Norderney loep groepsfoto ABTT loep Ad bij mengtafel

12 juni werd er een mijlpaal bereikt. De Adje Bouman top 10 behaalde z’n 100ste aflevering. Daartoe was er een ruime schare fans in studio 2 aanwezig! De officiële staatsiefoto van de aanwezigen.

Hier is de top 10:
10 Witchy Tai Toe - Jim Pepper 5 Cat's Eye In The Window - Tommy James
9 Maxi Summertime - Zombies 4 I Need You - America
8 Woman Is The Nigger - John Lennon 3 Summertrain - Sandy Coast
7 Gouwe Ouwe: Eli Is Coming - 3 Dog Night 2 ... niks
6 After The Storm - Andromeda 1 You're Lost Little Girl - Doors
1 Man Whitout A Heart - Hollies
pijl
ABTT
De grote Veronica poster met daarop de Norderney, is ook nu nog een gewild object. Rob Out maakte van de verkrijgbaarheid van de poster voor het eerst melding in het Veronica 192 blad van 17 juni. Bij een kwartaal abonnement koste hij maar Fl. 1,50 (€0,75). Enkele weken later stond de aanbieding op de achterkant van 192.

Nadat Bull Verweij z’n detentie er op had zitten werd besloten om toch heel erg serieus te overwegen om de golflengte 192 te verruilen voor een andere.

Vooruitlopend op die golflengte wisseling maakte Rob Out een memo waarin hij de medewerkers vroeg om hun mening en hoe zij tegen de toekomst aankeken. Hij wilde een restyling van Veronica.

Wat niemand toen nog wist is dat het de voorloper was van de golflengte wisseling. Voor de eerste keer publiceren we hier het oorspronkelijke memo uit juli 1972 van Rob en de op- en aanmerkingen van schrijver dezes.

Veronica poster reclame
loep Veronica poster reclame
memo restyling a memo restyling b memo restyling c memo restyling d
loep Memo restyling
In juli verschenen er weer verschillende publicaties betreffende het eind van Veronica. En dat noopte de directie om een publiciteitsoffensief te starten. Het begon op 11 juli met een telex naar alle kranten. Hierin werd voor het eerst openlijk gesproken over het oprichten van een omroep binnen het kader van de Nederlandse wetgeving. Het werd als een soort dreigement gebruikt. De originele telex gaat hierbij.
Verklaring directie a Verklaring directie b Verklaring directie c Verklaring directie d Verklaring directie e
loep Verklaring Directie


 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers

 

Norderney192 op Facebook 192 Radio op Twitter