Radio Veronica 1959 - 1974

[15]

foto Veronica

Er werd besloten dat Tom Collins en Freek Simon naar de Mi Amigo zouden gaan om de start van de uitzendingen te begeleiden. Zoals bijgaande foto laat zien Tom Collins (links), Dennis King (midden) en Freek Simon.

Tijdens de uitzendingen via het zendschip van Radio Caroline wisselden nieuwslezers Arend Langenberg en Freek Simon elkaar af.
foto Veronica
loep Freek met filmcamera in de aanslag op de Mi Amigo loep Tom, Dennis en Freek

En op 11 april was het zover. ’s Middags om 12.00 uur was Veronica weer in de lucht maar nu op 259 meter via de zender van Caroline. Technicus Ruud Doets mocht de programma’s vanaf de Mi Amigo opnenen.

Stan Haag had in het verleden al diverse leuke liedjes geschreven maar het nu volgende “strandings liedje” was ook erg leuk. Ik weet niet of ie ooit uitgezonden is.

En de eerstkomende dagen zou de pendelboot de Ger Anna dus naar de Mi Amigo varen met de programma’s. Vanaf nu, 11 april, was er nog precies een week tijd om de mensen op de roepen voor de grote Veronica-demonstratie op 18 april in Den Haag. Ad Bouman maakte daartoe met de zussen Yvonne en Patricia Paay een handvol mooie actie-jingles.

pijl
opening 259 meter
pijl
strandings liedje
pijl
Yvonne en Patricia
pijl
Anna spot
pijl
Will en Dick


Maar ook trok Ad wat platen uit de discotheek ging zitten “pielen”, zoals we van hem gewend waren. De stem is van onze Anna uit de discotheek.

Ook collega’s in de studio werkte mee aan spots. Zo kunnen we hier Will Luikinga en drive in show producer Dick Dubois horen.

Platenmaatschappij Dureco maakt een speciale “flyer” met de oproep van Ben om 18 april naar Den Haag te komen.

Zanger Ben Cramer liet zich ook niet onbetuigd en nam een speciaal lied op.

brief Veronica brief Veronica foto Veronica foto Veronica
pijl
Ben's lied
loep flyer Dureco   loep Ben's tekst loep voorkant loep achterkant



 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers

 

Norderney192 op Facebook 192 Radio op Twitter