192 Radio     192 video stream


Radio Veronica 1959 - 1974

[3]

Eind februari werd in Loosdrecht de inmiddels overbekende foto gemaakt ten behoeve van een artikel in de Telegraaf door fotograaf Jan Stappenbeld (en koud dat het was ...).
pijl
Tune Tinus
en Gert

Regelmatig verscheen Veronica weer in de kranten. Bull Verweij gaf interviews waarin hij steeds hoog opgaf over de medewerkers van Radio Veronica. Dit krantenbericht komt uit het Algemeen Dagblad van 24 februari.

In de eerste maanden van 1973 stond op de zaterdagochtend tussen 9 en 10 uur “Nederlandstalige muziek” geprogrammeerd. De maanden daarvoor werd dat programma gepresenteerd door Chiel Montagne. Maar men vond het beter en leuker omdat door een Nederlandstalige artiest te laten doen: Gert Timmerman. Er werd ook zelfs een tune voor gemaakt, ingesproken door Tineke, althans samen met Gert deed zij een poging.

krantenartikel Veronica Top100 foto Veronica krantenartikel Veronica krantenartikel Veronica
loep
Limburg
loep
Einde piratentijdperk
loep
Teamfoto
loep
AD alles kan
loep
Radiotip van de week

Helaas is van dat programma geen enkele opname bewaard gebleven. Navraag bij oud-collega’s leerde mij dat niemand zich meer iets van de programma’s van Gert Timmerman kon herinneren. Het is zelfs de vraag of die ooit opgenomen danwel uitgezonden zijn.

Op 24 februari werd, ondanks de eerdere publicaties, het eerste programma door IJf Blokker (bekend uit de Fred Haché-show van de VPRO) onder de naam: “De Peu nerveus show” uitgezonden.

Hier is wel een stukje van het 5e programma van Barend Servet op 24 maart.

krantenartikel Veronica foto Veronica foto Veronica
pijl
Barend Servet
loep
Gert in Televizier


loep
IJf Blokker

loep
IJf en Tinus
 
 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers

 

Norderney192 op Facebook Norderney192 op Twitter