Radio Veronica 1959 - 1974

[32]


boek
De standpunten en toespraken van de diverse partijen in de Tweede Kamer stonden van te voren al vast en waren op papier gezet. Van de meeste partijen zijn hier de documenten in te zien. Ook zijn alle door ons gearchiveerde stukken te zien die betrekking hebben op het Tweede Kamerdebat. De “handelingen”, het schriftelijke verslag van het debat zijn hier te lezen.

Met een klik op het boek worden de documenten toegankelijk.

boek
pijl
2e kamer standpunt
pijl
2e kamer debat
Het zou in het kader van dit jaaroverzicht te ver voeren om al het audiomateriaal te laten horen dat in ons archief zit. Daarom een aantal losse montages van uitspraken van de woordvoerders tijdens het debat. De fragmenten worden steeds aangekondigd door Tom Collins.

Er werd voor de live uitzendingen tijdens het Tweede Kamer-debat een speciale nieuwsjingle gemaakt. Hoe dat ging kun je hier beluisteren, “we schakelen over naar studio 2”. Technicus Ad Bouman, Lex Harding en Klaas Vaak zijn aan het stoeien en de opname recorder liep gewoon door.
pijl
Tom Collins
pijl
nieuwsjingle

Ik zal de omstandigheden proberen te beschrijven waaronder we in die dagen werkten om de luisteraar zo snel mogelijk op de hoogte te brengen van het laatste nieuws uit de Tweede Kamer. Journalisten van De Telegraaf wezen ons er op dat het mogelijk was om via een mobilofoon berichten door te geven. Maar er was een probleem, een eerdere aanvraag voor een mobilofoon aan boord was door de PTT al eens afgewezen.

foto Veronica
loepJuul met Sennheiser
Het volgende plan kwam op tafel: er werd een mobilofoon, die we leenden van Cyril Speyer, aan boord gestationeerd. Cyril had zich eerder al eens ingespannen bij promotionele activiteiten voor Veronica. Z’n vader was de uitbater van de Scheveningse pier en Club Veronica en hij had een mobilofoon in de auto. De mobilofoon lag bovenop de platenkast in de boordstudio en je mocht er van Rob Out niet eens naar wijzen. Er werd alleen op geluisterd. En in de auto van Telegraaf verslaggever Anne Geelof bij het Scheveningse kantoor van rederij de Ruiter maakten we opnamen van zijn mobilofoon - de ANNA 1116, van het nieuws dat uit de Tweede Kamer werd doorgebeld door Cyril Speyer. Het geluid van de mobilofoon in de auto van Anne Geelof werd weer doorgeseind via een klein zendertje, de Sennheiser microport, naar de tijdelijke studio bij rederij de Ruiter. Of we voor die Sennheiser een vergunning nodig hadden hebben we niet gecontroleerd. Op de foto rechts boven mijn hoofd de Sennheiser.
 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers

 

Norderney192 op Facebook 192 Radio op Twitter