Radio Veronica 1959 - 1974

[49]

foto Veronica Evenals zoals dat bij de Tweede Kamer gebeurde hadden een aantal eerste kamerleden ook behoefte aan een gesprek met een delegatie van Veronica. Dat gesprek vond plaats op 25 september in het Eerste Kamer-gebouw.
Daaraan voorafgaand werd er in kranten eind augustus al gesproken over een conflict tussen CRM-minister mr. Harry van Doorn, die de wetten zo snel mogelijk door de Eerste Kamer wilde loodsen, en leden van de Eerste Kamer. De conclusie van de krant dat Veronica voorlopig nog in de lucht zou blijven was een hele juiste.

Ook in het gesprek met leden van de Eerste Kamer werd het Rob Out duidelijk, dat een Veronica, zoals dat al 13 jaar bestond, geen haalbare kaart was. En in een krantenartikel was al duidelijk weer de beweging te zien in de richting die Veronica naar een gewone omroep insloeg.

foto Veronica foto Veronica foto Veronica
loep voorlopig
in de lucht


loep gewone omroep loep m.i.v.
7 december
zendersluiting
om 02.00 uur
loep m.i.v.
1 januari
zendersluiting
om 24.00 uur
Tot 1 oktober zonden we door de week uit tot 02.00 uur en in het weekend was dat tot 03.00 uur. Maar met ingang van 1 oktober werd besloten om de zendtijd in het weekend uit te breiden tot 24 uur per etmaal. Niet wetende dat (zo’n twee maanden later onder invloed van de dan heersende oliecrisis) die maatregel twee maanden later alweer teruggedraaid moest worden vanwege de oliecrisis in Nederland. De kranten brachten dat nieuws als volgt.

foto Veronica foto Veronica
pijl
jingles
loep Frank Kraaijeveld

loep Stone-dag  
foto Veronica Op 12 oktober werd er een speciale Stones-dag gehouden. Alleen maar Stonesplaten van 12.00 uur in de middag tot 03.00 uur in de nacht. Frank Kraaijeveld, van de groep The Bintangs zong de jingles in en Ad Bouman nam ze op. Frank was toch al elke dag in het Veronicagebouw aanwezig, want hij werkte als vormgever voor het Veronicablad.
pijl
Mick Jagger

Een paar jingles voor de Stones-dag.

De jingle op de melodie van “As tears go by” werd ingezongen door technicus Sytze Gardenier.

Mick Jagger sprak speciaal voor deze dag een promo in >>>
loep Mick Jager
boek

Op 18 oktober verscheen het voorlopig verslag van de gesprekken die Veronica in september had gehad met enkele eerste kamerleden.
 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers

 

Norderney192 op Facebook 192 Radio op Twitter