192 Radio     192 video stream


Radio Veronica 1959 - 1974

[5]

Sommige collega’s bij Veronica luisterden vaak naar AFN (American Forces Network), die met een 10 watt zendertje op FM uitzond vanaf de vliegbasis Soesterberg. Daar kon je Amerikaanse programma’s horen met van die mooie dj-stemmen. Luister naar een stukje AFN geschiedenis verteld door programmaleider Robert Harlan van AFN-Frankfurt.

Lex, Ad, Karel, Klaas en ik kregen van de directie toestemming om een ‘werkbezoek’ te brengen aan de AFN-hoofdvestiging in het Duitse Frankfurt.
Klaas regelde dat allemaal, en in de vroege ochtend van 8 maart vlogen we er heen. Hier een foto gemaakt op de dag voor de trip naar AFN in de studio, “werkoverleg?”

foto Veronica
pijl
Robert Harlan
  loep Klaas, Lex en Juul
ticket Veronica Karel van der Woerd nam een draagbare cassetterecorder mee om tijdens de reis alles op te nemen. De opnamen startte bij de voordeur van de woning van Klaas en stopte pas toen we ‘s avonds weer op de terug reis van Frankfurt naar Schiphol vlogen.
Voor de interviews bij AFN hadden we een UHER report recorder bij ons. Ad en Karel waren de makers van de Kolder Op Zolder Show en zij hadden een spandoek meegenomen waarvan onderweg foto’s werden gemaakt.
loep vliegtickets ten behoeve van de vliegreis naar AFN
Ja, ja, echt kolder op zolder. De hele trip verliep in een in een opgetogen, ietwat schoolreisjes-achtige sfeer "to study American Radio".

foto Veronica foto Veronica foto Veronica
pijl
AFN Robert Harlan
loep spandoek in de bus loep spandoek in Frankfurt loep Ad, Klaas en Robert Harlan (AFN)  

We werden welwillend ontvangen door AFN programmaleider Robert Harlan. Hij had wel van de Britse piraten gehoord maar had geen flauw idee van wat er voor de Hollandse kust gebeurde. Typisch Amerikaanse vragen als: ‘What do you earn?”, "Is it legal?, “Can’t the gouvernment touch your studio on shore?" waren het gevolg. Klaas Vaak (Tom Mulder) legde het uit, en verklikte tevens dat we het nieuws van legale zenders stalen. "This is not an official statement” was nog wel de opmerking van Klaas.

Dezelfde Robert Harlan wilde ook nog wel een paar Veronica stationcalls inspreken.
 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers

 

Norderney192 op Facebook Norderney192 op Twitter