Radio Veronica 1959 - 1974

[9]

foto Veronica Maar niemand kon toen vermoeden, dat niet de politiek, maar een storm met ongekende orkaankracht de directe vijand van Veronica zou worden.
Heel merkwaardig om het Frans van der Beek later op de avond van de tweede april te horen zeggen bij de afkondiging van Earth en Fire – “Maybe tomorrow, maybe tonight, misschien morgen, misschien vanavond, laten we dan maar hopen dat het vanavond gebeurt... ”.
Nou, die voorspelling kwam uit. Het waaide hard op de Noordzee, ook al om zes uur ’s avonds toen Arend Langenberg traditioneel even afscheid nam van de luisteraars na zijn laatste nieuwsleesbeurt om 18.00 uur. "Maar het was nog niet zo erg", zei hij, “dat we ons zorgen zouden moeten maken”.

Naarmate de avond vorderde wakkerde de wind aan tot orkaansterkte (kracht 12). Wat veel mensen niet weten is dat technicus Ruud Doets voorlopend op zijn dramatische speech van later op de avond het gast-dj-programma “Welkom op 538” al even onderbrak, dat tussen 21.00 en 22.00 uur werd uitgezonden.

Om 22.07 uur onderbrak technicus Ruud Doets nogmaals het lopende programma, nu dat van Frans van der Beek. Ruud had voor de zekerheid z’n tekst maar even op een briefje geschreven en dat kunnen we hier lezen.

pijl
Arend Langenberg
loep Arend Langenberg  
tekst Veronica
pijl
Ruud's onderbreking
  loep stranding tekst
Om 19.54 uur had Scheveningen radio de scheepvaart al gewaarschuwd dat de Norderney van haar anker was geslagen en de richting van de kust op dreef.

Hoe de stranding eigenlijk geschiedde kunnen we horen in het volgende fragment dat door Rob Out wordt ingeleid.

foto Veronica foto Veronica
pijl
Mayday
pijl
stranding Rob Out
pijl
Ruud vertelt
  loep vlnr Arend Langenberg,
Hans van Velzen en
stuurman Arie van de Zwan
  loep wachten op redding  

Bemanning
en technici beleefden een paar hele angstige uren voordat ze konden overstappen op de reddingboot Bernard van Leer, zoals op bijgaande foto’s te zien is. Ze werden koelbloedig gemaakt door technicus Ruud Doets en worden hier voor het eerst gepubliceerd!

Op 11 april, nadat we uitzendingen via radio Caroline konden hervatten, zou Ruud aan Tineke vertellen hoe de stranding in z’n werk gegaan was.
 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers

 

Norderney192 op Facebook 192 Radio op Twitter