192 Radio     192 video stream


Radio Veronica 1959 - 1974

[15]


Tegen het einde van juni werd besloten de studio’s 3 en 4 tot één studio om te bouwen. We konden daar dan semi-live het merendeel van alle overdag programma’s opnemen. Het idee had Karel van der Woerd opgedaan bij z’n bezoek aan New York bij WABC. De muren werden tussen de studio’s gesloopt en de bekabeling werd aangepast. We deden dat allemaal zelf en in een dag of twee was het klaar. De studio kreeg de naam “studio 34”. De opnamerecorder van studio 3 werd gekoppeld aan die van studio 4 zodat we gewoon door konden gaan, semi-live, met opnemen en slechts twee minuten de tijd hadden voor de wisseling van de wacht (de dj en technicus en dat was ook de tijd van het nieuws dat aan boord werd gedaan). En er werd besloten om altijd twee technici in te delen voor de opname zodat de tweede altijd standby stond.

De verbouwing is te zien op de volgende twee foto’s.

foto Veronica foto Veronica foto Veronica foto Veronica
loep vlnr:
Jos Hogen, Sytze Gardenier,
Karel van der Woerd.
Achtergrond Anneke Veenstra
uit de discotheek
loep vlnr: Juul Geleick,
Sytze Gardenier en
Karel van der Woerd
loep de studio is klaar! loep de extra mengtafel

En zo was studio 34 na de verbouwing in bedrijf.

Op 3 juli was het bestuur van de VOO op bezoek geweest op het ministerie van CRM om de minister nog eens tekst en uitleg te geven inzake de zendtijd aanvraag en de bedoelingen van de VOO. De Leeuwarder Courant berichtte daarover.

foto Veronica foto Veronica foto Veronica foto Veronica
loep vlnr:
Technici Nol Vis en Atze Veenstra
loep vlnr: Atze Veenstra,
Dick Boll en Francis Bouwman
loep technicus Jos Hogen en Will Luikinga loep beslissing VOO

foto Veronica

Hans Mondt was verantwoordelijk voor de planning van de nieuwe studio indeling en dat was soms een echt gepuzzel, getuige de nu volgende planningen m.i.v. 8 juli en die m.i.v. 15 juli.

We hadden een discotheek vol met platen. In de zomer van 1974 waren er zo’n 57.000 singles ingeboekt. “She” van Charles Aznavour werd in juli van het nummer 57313 voorzien.

We schreven het al eens eerder, de singles werden netjes met 10 stuks tegelijk in een kartonnen doosje gestopt en die gingen in metalen rekken, zoals hier te zien is op bijgaande foto achter de technici.

Nog een foto uit 1974 van de discotheek. Op de achtergrond de LP’s in rekken. Dat waren er zo’n 20.000.


foto Veronica
loep planning 8 juli loep planning 15 juli
foto Veronica foto Veronica foto Veronica foto Veronica
loep “She” van Charles Aznavour loep nummering singles 1974 loep vlnr: Atze, Ad, Karel en Juul loep vlnr: Anneke Veenstra,
Gerda Mijnhout en Hans Mondt.


Vervolg 1974 >>> pagina 16

 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers

 

Norderney192 op Facebook Norderney192 op Twitter