192 Radio     192 video stream


Radio Veronica 1959 - 1974

[26]

foto Veronica Studio 34 was bijna continue in gebruik en van alle gemakken voorzien. Koffie, broodjes enz.. De belangstelling bij de opnamen in die laatste week was erg groot. Ook kwamen er nog veel collega’s van Hilversum 3 langs. Ze kwamen nu toch maar eens kijken hoe we dat toch allemaal deden. Een beetje wrang dat wel, maar aan de andere kant vonden we het ook wel erg leuk. Een foto van Will Luikinga die met technicus Jos Hogen z’n programma opneemt.
loep Jos en Will
foto Veronica ABTT fan en lidnummer 35 Geert de Bruin maakte een prachtig afscheidslied in de laatste week op muziek van “Bend me shape me” van The American Breed. Hij noemde het “storm maar, beuk maar – Norderney”.

Behalve de leden van de ABTT fanclub weten maar weinig mensen wie Geert was. Allereerst hier een foto, Geert in de ABTT studio.

pijl
storm maar ...
loep Geert de Bruin († september 1999)
Geert zou later een gerespecteerd cameraman en documentairemaker worden. Hij overleed aan een slopende ziekte vlak na onze reünie uitzending in 1999. In die uitzending, op 30 augustus 1999, stonden Lex Harding en Tineke nog even stil bij Geert de Bruin. Geert lag namelijk ondanks het feit dat hij nog maar enkele dagen te leven had te luisteren naar de Veronicareünie uitzendingen. Luister naar Lex en Tineke.

pijl
Lex en Tineke
Op zaterdagavond 24 augustus werd de allerlaatste ABTT (AdjeBoumanTopTien) opgenomen in de tuin van studio Lapershoek.

De opname werd gemaakt op een Telefunken M24 half spoor recorder en met een oud mengapaneel uit studio 3, allebei uit de oude studio. Het programma werd uitgezonden op 26 augustus 1974. Omdat Frans van der Beek af zag van zijn programma-uur, mocht de laatste ABTT nog een uurtje uitlopen.
Dit zijn zo wat notities die bij het programma zaten. Apparatuur was dus krakkemikkig ("het enige dat er nog over is", zegt Juul Geleick). Karel (Lex zegt: "Kun je voor een pilsje zorgen") geeft Adje een stropdas: "Bij je nieuwe baas moet je er wel een beetje fatsoenlijk uit zien".

foto Veronica
loep Lex en Karl Braun
foto Veronica foto Veronica foto Veronica foto Veronica
loep hier een foto-impressie van de laatste ABTT in de tuin van studio Lapershoek


Vervolg 1974 >>> pagina 27

 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers

 

Norderney192 op Facebook Norderney192 op Twitter