- vervolg


Karel van der Woerd

Jaap, Bull en Dirk Verweij

Tineke de Nooij

Het echte succes voor Veronica blijft echter uit en in november 1960 wordt de hele organisatie overgenomen door de Hilversumse broers Dirk, Bull en Jaap Verweij. Zij zullen vanaf nu leiding geven aan de dagelijkse gang van zaken. En daarmee zetten zij zonder het direct te beseffen, de bijl in de wortels van het verzuilde Nederlandse omroepbestel.

In januari 1961 waren er plannen om Engelse uitzendingen te gaan plegen met de naam CNBC (Commercial Neutral Broadcasting Corporation). Maar die werden al gauw wegens gebrek aan succes gestaakt.


Leiding Verweij

De Engelse uitzendingen

Engelse uitzending
stop
pijl
Een promo van 23 november 1960 voor de Engelse uitzendingen die later zouden starten.

Muziek Express programmering
eerste radio Veronica
programmering uit Muziek Express
In het december nummer van 1960 van het maandblad Muziek Express werd voor het eerst de programmering van Radio Veronica gepubliceerd. Het zou het begin van een lange samenwerking worden!

Volgens een NIPO enquête trekt Veronica tegen het eind van 1960 zo’n vijf miljoen luisteraars. Nu gaat het Radio Veronica ook commercieel en organisatorisch goed. De Veronica formule was even sinmpel als doeltreffend, prettige en pretentieloze muziek. Maar de programmering bestaat nog uit kwartiertjes en half uurtjes en verschilt niet echt veel van wat Hilversum brengt. Ook kunnen we veel bekende Nederlandse artiesten horen via Radio Veronica. Ze verlenen hun medewerking veelal aan gesponsorde programma’s. Een paar namen; Mies Bouwman, Ko van Dijk, Hetty Blok, Rijk de Gooyer, Kees Brusse, Eli Asser.Vervolg 1959-1961 >>>