Radio Veronica 1959 - 1974


In januari 1963 bedragen de reclametarieven fl.12,- (€5,45) per sec. Een programma van een kwartier, de zogenaamde sponsorprogramma's, kost fl. 500,- (€227,-). In het weekend was dat fl.600,- (€272,-).
Alle reclame's stonden in die tijd op kleine 15 cm spoelen die op een aparte Telefunken M24 bandrecorder werden afgespeeld. Hiernaast een foto van technicus Jos Hogen in de oude studio op de Zeedijk in Hilversum.

De bandrecorder in het midden is de recorder waar de reklamebandjes op werden afgedraaid. De recorder daarboven is de eigenlijke opname recorder waar het programma op werd opgenomen.
Technicus Jos Hogen in de oude Zeedijk studio loep
De reclame's stonden alle op nummer gesorteerd in een bijbehorend doosje op de gang in de studio. In dit geval, zoals hierna te zien is, was dit een 7–up frisdrank reclame die het nummer 4779 had.
pijl 7-up reclame OK
loep 7-up tape  

Ook in 1963 ging het voorspoedig met Radio Veronica, maar de programmering was nog niet 'je dat'. Hoewel het blad Muziek Express in januari de populariteits poll over 1962 publiceerde waar diverse Veronica-programma's in stonden, w.o.; Muziek Express, Joost mag het weten, Jukebox en de Teen beat club.

Joost de Draaijer werd gekozen tot populairste disc jockey van 1962, gevolgd door Dick Duster (Tijd voor Teenagers - VARA) en Fred van Amstel (Veronica). Een paar opvallende programma's in februari waren bijvoorbeeld; Zaterdagavond, 'It's Lexington time', gepresenteerd door moppentapper Max Tailleur.

Max Tailleur - Lexington
  Teenbeat Club advertentie

Vervolg 1963 >>>


 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers

 

Norderney192 op Facebook 192 Radio op Twitter