Radio Veronica 1959 - 1974

vervolg

Inmiddels waren er nog steeds bekende Nederlanders via Veronica te horen. Volgens een krantenbericht zou Pia Beck beginnen op 4 maart en ze presenteerde het programma 'Echt Amerikaans'. Hoewel het in de programmering van maart nog niet terug te vinden is.

27 maart, Goede Vrijdag, zou de start betekenen van Radio Caroline voor de Engelse kust.

Luister naar Ronan O'Rahilly, de oprichter van Caroline, hij verteld waarom hij tot oprichting besloot en hoe hij aan de naam Caroline kwam.

Ronan O'Rahilly
© TROS radio

Pia Beck
bij Radio Veronica

Op 28 maart om 12.00 begint Caroline officieel, Simon Dee sprak de historische woorden; 'This is radio Caroline on 199, your all day music station' gevolgd door de eerste plaat; 'Not fade away' van The Rolling Stones (en niet zoals veel publicaties vermelden 'Can't buy me love' van The Beatles (bron: POP went the pirates – Keith Skues)).

Radio Caroline zou gevolgd worden door een hele reeks zeezenders voor de Engelse kust.

In maart kwam technicus André de Vries uit Groningen bij Veronica werken.

Audiomontage Uk stations

Caroline voor de Engelse kust

Op 1 april 1964 wordt het Veronica schip 'overvallen' door Nederlandse artiesten waaronder Willy Alberti, Rob de Nijs, Johnny Lion en Anneke Gronlöh. Er wordt ook nog vanaf het schip uitgezonden. De 'overval' op het Veronica schip haalt bijna alle kranten.

Naar aanleiding van de 1 april overval worden er een paar Hilversumse omroepmedewerkers die betrokken waren geschorst. Want het was nu eenmaal 'verboden' medewerking te verlenen aan uitzendingen van de 'piraat' Veronica.

Na afloop zetten alle artiesten die aan de "kaping" hadden mee gedaan hun handtekeing in het logboek van de Veronica.
loep
1 april schorsing

1 april grap artiesten
foto
loep
handtekeningen

Vervolg 1964 >>> 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers

 

Norderney192 op Facebook 192 Radio op Twitter