Radio Veronica 1959 - 1974

vervolg

Al geruime tijd voordat de Veronica drive-in show echt van start ging, (zie stuk van Ad Bouman over de drive-in show), produceerde Dick Debois een zogeheten 'Veronica’s danstoernee'. Een avond met veel muziek van artiesten en er trad zelfs een clown op!

Advertentie van de 'Veronica’s danstoernee' op 16 januari in Eindhoven en op 24 april in Volendam

Toen bleek dat de nieuwsuitzendingen een succes waren werd Hans Mondt aangetrokken als vaste nieuwslezer afgewisseld met iemand uit de studio. Hans was als voormalige steward op de grote vaart uitermate geschikt om te kunnen werken op een schip, dacht hij. Op de kleine Norderney was hij echter vaak zeeziek!

Hans Mondt aan boord van de Ger Anna op weg naar de Norderney: v.l.n.r; Ed Terpstra (zendertechnicus), Hans Mondt, Ko van Ieperen, Maarten Kleijn en Maarten van der Harst (technicus)


In het voorjaar van 1966 komt ook Rob Out het Veronica team versterken. Eigenlijk kwam Rob de plek van de op 1 maart naar de AVRO vertrokken Cees van Zijtveld opvullen.

Cees van Zijtveld naar de AVROVoor Rob was het een hernieuwde kennismaking want hij presenteerde in september 1960 al een aantal maanden Veronica Teenager Muziek Express. Hoewel Rob in het boek Veronica een jaar later de suggestie wekt dat hij enkele weken later dan Ad Bouman kwam (november 1965) blijkt uit de archieven en gesprekken met betrokkenen dat dat op een misverstand moet berusten.
Rob Out begon het programma Hits a GoGo en Dinsdagmiddag speciaal pas in maart 1966 te presenteren. Dat blijkt uit de programma schema’s van o.a. januari en maart 1966. Jan van Veen presenteerde n.l. eerst Hits a GoGo op zondagmiddag en Cees van Zijtveld presenteerde Dinsdagmiddag speciaal. Totdat Rob de programma’s in maart overnam. Zie hiernaast de programmaschema’s.Hier 2 fragmenten; Jan van Veen met Hits a GoGo (links) van 12 oktober 1966 en Rob Out met Dinsdagmiddag speciaal en Hits a GoGo (rechts). De GoGo jingle is oorspronkelijk gemaakt door The Four Seasons voor dj Cousin Brucie van het New Yorkse radiostation WABC (het origineel van de GoGo jingle is te vinden op de CD Frankie Valli & the 4 seasons – rarities vol. 1 Rhino-r270973). Joost de Draaijer bracht de jingle mee uit Amerika na z’n werkbezoek bij WABC (website WABC). 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers

 

Norderney192 op Facebook 192 Radio op Twitter