Radio Veronica 1959 - 1974

[1]

1969 werd wederom een belangrijk jaar. Er werd een nieuwe studio betrokken, de alarmschijf werd ‘geboren’, Eddie Becker verliet Veronica maar Stan Haag en Klaas Vaak kwamen de gelederen versterken. Verder zette de mens voet op de maan en de popmuziek kreeg z’n Woodstock festival.


Veronica
ongemoeid

Het gaat begin 1969 goed met Veronica en vooral het vooruitzicht over niet al te lange tijd in een gloednieuw gebouw te kunnen werken zorgde voor een zekere opwinding bij het personeel.
En er circuleerden berichten dat Veronica van regeringswege voorlopig ongemoeid zou worden gelaten.

En wat wel eens vergeten wordt is dat er vele mensen op de achtergrond werkzaam waren in de studio die zorgden dat alles op rolletjes liep. Een volgende keer zullen we een aantal mensen laten zien die aan boord van het trouwe schip werkten.

De vele postzakken die iedere dag in de studio binnen kwamen werden altijd netjes verwerkt door oom Piet (z’n achternaam zijn we kwijt). Later werd z’n werk overgenomen door Hilda Vastenburg.

In de keuken hadden we tante Erna van den Heuvel. Ze zorgde dat de koffie altijd klaar stond en ruimde onze geweldige rotzooi op die we altijd in “haar” keuken achterlieten.Oom Piet - Postkamer

Tante Erna

Han Vastenburg

Ellen Daams


Directiekantoor

Wie we ook niet mogen vergeten is onze eigen man van de huishoudelijke dienst Han Vastenburg. Hij wist overal raad op.

Er was ook een afdeling die bijvoorbeeld de reklame contracten behandelde en de zendschema’s maakte. Op die afdeling werkte al vanaf de begin 60-er jaren Ellen Daams.

Eind 1968 was besloten de kantoren en studio’s te verplaatsen naar een prachtige villa met de naam Lapershoek aan de uitvalsweg van Hilversum naar Utrecht.

De dagelijkse leiding van Radio Veronica was in handen van directeur Bull Verweij samen met z’n broer Jaap. Ze deden dat vanuit het directiekantoor op de benedenverdieping van Lapershoek. Dirk Verweij was op de achtergrond aanwezig. Hier een doorkijkje van het directiekantoor vanaf de achterkant van Lapershoek.Lapershoek

Lapershoek

Lies Timmermans

Odiel van Deuren


 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers

 

Norderney192 op Facebook 192 Radio op Twitter