Radio Veronica 1959 - 1974

[5]

Ondertussen mogen we niet vergeten dat de zeevarende collega’s door ‘weer en wind’ de programma’s in waterdichte tonnen met de pendelboot de Ger Anna naar de Norderney probeerden te brengen. Dat dat niet altijd gemakkelijk ging bewijst bijgaande foto.

Op 6 maart liep de Ger Anna schade op tijdens de bevoorrading. Er werd schade opgelopen aan het achterschip. Kapitein Arie de Ruiter beschreef de schade in het logboek. Dat het inderdaad soms tekeer kon gaan tijdens het aflossen van de bemanning bewijzen de volgende foto’s. Op de volgende foto zien we nieuwslezer Dick Klees overstappen vanaf de Norderney op de Ger Anna.

foto
foto
foto
foto
pijl
Pendelboot de Ger Anna
loep
pijl
Schade aan de Ger Anna
mrt 1970 in het logboek
loep
pijl
Ger Anna met storm
loep
pijl
Overstappen van de Norderney
op de Ger Anna
loep

Maar de werkzaamheden aan dek van het schip gingen ook gewoon door.


foto
foto
foto
pijl
Storm!
loep
pijl
Werkzaamheden loep
pijl
Naam op het schip
loep

Hoewel er ook wel tijd was voor andere zaken, kok Maarten Kleijn in de kombuis en aan dek. De technici Cees Manintveld, José van Groningen en Hans van Velzen leggen een kaartje (Cees zou later nieuwslezer worden).

foto
foto
foto
pijl
Maarten Kleijn
loep
pijl
Maarten aan dek loep
pijl
Cees, José en Hans
loep

Natuurlijk viel ook in politiek Den Haag de naam Veronica weer veelvuldig. Op 26 februari stond er in de Volkskrant dat ‘een overgrote meerderheid er niet over piekert om maatregelen tegen Veronica te nemen’. Hoewel minister Klompé (CRM) anders beweerde. Dat was overigens een paar dagen nadat RNI (Radio Northsea International) zich gemeld had met uitzendingen.

Het Handelsblad (nu het NRC) wijdde zelfs een redactioneel aan Veronica op 26 februari.

In het land waren er ook de nodige activiteiten n.a.v. krantenberichten, zoals die van dhr. Van Hensbergen uit Hapert. Hij legde in een aantal grammofoonplaten winkels formulieren neer waarop mensen hun sympathie konden betuigen met Veronica
!!

krant
krant
krant
pijl
Kabinet 26/2/1970
loep
pijl
NRC 26/2/1970 loep
pijl
actie mrt'70
loep
pijl
Klaas Vaak

Radio Veronica volgde de meest belangrijke hitlijsten uit het buitenland op de voet, elke zaterdagavond om 7 uur presenteerde Klaas Vaak de Engelse top 30 volgens het Engelse weekblad New Musical Express. Zoals hierboven op 11 april.

 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers

 

Norderney192 op Facebook 192 Radio op Twitter