Radio Veronica 1959 - 1974

[2]


Op 1 januari maakte Dick Klees, die tijdens de jaarwisseling aan boord zat, een programma met de boordcollega’s die de beste wensen uitspraken voor 1971. Hij liet tijdens het programma een cassette meelopen, hier een fragment.

Hoe zag de programmering er in januari 1971 uit?

Op zondag 3 januari speelde zich een unieke gebeurtenis af! Rob Out doet koffietijd. Tineke ging nl. verhuizen en heeft daarvoor een weekje vrij gekregen.

audio
Dick Klees 1 januari 1971
Op 4 januari meld Lex dat het met de 3 in 1tjes in de Lex Harding Show voortaan anders gaat. Juul komt voor de mikrofoon om het te vertellen: Je kunt iedere maand één 3 in 1tje inzenden (er telt er tenminste maar één mee) en dan wordt het een wedstrijd, wie het beste 3 in 1tje van de maand maakt, die krijgt een prijs, ze wisten nog niet wat. De 3 in 1tjes worden bekeken op inhoud en originaliteit en of ’t goeie platen zijn. De jury bestaat uit de heren Klaas Vaak, Juul Geleick en Atze Veenstra. En iedereen waarvan z’n 3 in 1 werd uitgezonden kreeg een kaartje van Lex.

De tipparade van 9 januari werd aangevoerd door Lynn Anderson met Rose Garden. En zo zag de Top 40 eruit op 9 januari.
blad kaart tipparade top40
programmering 3 in 1 kaartje Lex tipparade 9 januari top 40 9 januari
audio
Chiel

Het kon op de gang bij de studio’s wel eens ‘rumoerig’ zijn. Ach ja, we waren allemaal jonge honden en er gebeurde altijd wel wat. Zo ook tijdens een voormontage van de tipparade door Chiel Montagne. Gedurende de montage was het dermate rumoerig dat Chiel de studio uitliep en vroeg......enfin, luister maar.

De Lex Hardingshow begon zoals gebruikelijk om twee uur. Het was een gewoonte geworden om in het begin een plaatfragment te laten horen dat later in het programma zou terug komen. Hier een stukje uit de Lex Hardingshow van 5 januari om 14.00 uur.

audio
lex Harding Show
Lex Harding
 

audio
Tom, Sytze en Ruud
Op 13 januari was er voor het eerst Fop Out in de Rob Out Show. Het Fop Out produktieteam bestond uit: Daniël Klijzing, Robbie Ombach, Will Luikinga en Sytze Gardenier. Deze keer twieptwiep ons gevederde vriendje en de kattenbakcentrale.

Henk van Dorp
maakte nadat “Help, er zit een olifant in de tram” in augustus 1970 was gestopt vanaf september 1970 een programma met de intrigerende naam “Ik weet het niet”. Het werd uitgezonden elke zondag tussen 24.00 en 02.00 uur . Op 31 januari zat er in “Ik weet het niet” een aardig item dat gemaakt werd door technicus Ruud Westbroek. Hij interviewde Tom Collins en technicus Sytze Gardenier en vroeg hen hoe hun dagindeling eruit zag.
foto
  loeptechnicus Ruud Westbroek


 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers

 

Norderney192 op Facebook 192 Radio op Twitter

 

 

 

1967 1968 1969 1959 t/m 1961 1962 1964 1965 1966 1970