Radio Veronica 1959 - 1974

[2]

In dit nieuwe jaar werd ook besloten om voetbalclub Volendam te gaan sponsoren. De Telegraaf van 20 januari maakte daar melding van.

En het Veronicablad kostte in de losse verkoop nog steeds Fl. 0,95 (€ 0,43). Lex maakte daar een spot voor in december 1972.

Er waren een paar Hilversumse omroepen die hun verbazing uitspraken over het uitblijven van maatregelen tegen zoals ze dat uitdrukten de piraten zenders. Dat waren de zogeheten “oude omroepen” te weten de NCRV, KRO en de VARA. Van de AVRO was het niet duidelijk of ze dit standpunt deelden.
Het AD (Algemeen Dagblad) berichtte daar op 10 januari over.

Om toch maar zo min mogelijk storing te veroorzaken was in december 1972 door onze Belgische adviseur een memo naar chef zendertechnicus José van Groningen gestuurd met de instructies voor het vermogen van de zender en de toe te passen modulatie diepte (de modulatiediepte is de hoeveelheid geluid die in de zender gestuurd wordt).
Het zou ook voor januari en de daarop volgende maanden gaan gelden.

krantenartikel Veronica
krantenartikel Veronica
vermogen van de zender programma Veronica
pijl
spot Veronicablad
loep sponsor Volendam   loep KRO, NCRV en Vara loep zendervermogen loep Programma A

Hoe zag de programmering van januari 1973 er uit?


In januari circuleerden er berichten dat Veronica de officiële Engelse gebruikers van dezelfde golflengte 538 meter (zie 1972) wel eens zou kunnen gaan storen. Dat werd met klem ontkend door de directie van Radio Veronica, getuige dit krantenbericht van 20 januari.

krantenartikel Veronica
loep golflengte
Met de ontvangst op 538 meter ging het ook de goede kant op getuige dit stukje uit de NOS knipselkrant met daarin een artikel uit het Limburgs dagblad van 5 februari.

Maar langzamerhand werd het ook in de buitenwereld duidelijk dat de politiek maatregelen aan het voorbereiden was. Journalist Hans Wensveen van het Brabants dagblad wijdde daar een halve pagina aan op 18 februari met de kop “Einde piratentijdperk nadert”.


programma Veronica
loep Programma B 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers

 

Norderney192 op Facebook 192 Radio op Twitter