Radio Veronica 1959 - 1974

[3]

Het debat werd door het ANP (Algemeen Nederlands Persburo) verslagen en naar de diverse kranten redacties gestuurd met de telex. Hier een paar van die telexberichten.

Het ANP nieuws en het NOS journaal berichtte als volgt over de behandeling in de Eerste Kamer.

Rob Out was samen met Oom Bull natuurlijk tijdens de behandeling in de Eerste Kamer aanwezig.

foto Veronica foto Veronica foto Veronica foto Veronica foto Veronica
loep negatief advies VOS loep ANP telex 1e kamer 1
loep ANP telex 1e kamer 2 loep toegang 1e kamer loep Rob en Bull


Voor een compleet overzicht van de gebeurtenissen in de Eerste Kamer op 15 januari kun je hier het programma van Tom Collins beluisteren dat de 23e januari werd uitgezonden.

Op 16 januari, de dag na het debat in de Eerste Kamer, was er in het AD (Algemeen Dagblad) het volgende redactionele stuk te lezen.

Op 21 januari, aan de vooravond dus van de stemming in de Eerste Kamer, werd er een 6 uur durende documentaire uitgezonden met de titel “Veronica – Speelbal van politieke golven”. De Telegraaf schreef een aankondiging.

Een korte impressie van de documentaire die tussen 12.00 en 18.00 uur werd uitgezonden. Hierbij een afbeelding van de montageband met verschillende items voor de eerste twee uren.

In het laatste uur van de documentaire legde Rob Out nog eens een keer de verschillen tussen de aanvragen van de VOS en VOO uit.

Uiteindelijk viel de stemming op 22 januari in het nadeel van Veronica uit. Wel was er dus de toezegging dat Veronica pas hoefde te verdwijnen als de minister een beslissing had genomen over de zendtijdaanvraag van de VOO.

Die beslissing, over de zendtijdaanvraag van de VOO zou, weten we nu, op 19 juli openbaar gemaakt worden. Daarover later meer.

Het stond op 23 januari in de Leeuwarder Courant.

foto Veronica
pijl
Tom Collins 23 januari
  loep AD 16 januari

foto Veronica

pijl
Speelbal
loep Telegraaf 18 januari  

foto Veronica

pijl
uitleg Rob Out
loep montageband 21 januari  

Vervolg 1974 >>> pagina 4

 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers

 

Norderney192 op Facebook 192 Radio op Twitter