"...Kijk, we hebben maar één doel voor ogen:
Veronica een station met een happy-sound voor iedereen..."

Rob Out

Rob Out
1939 - 2003

Eerste Kerstdag 2003 zal voor de oud collega’s van Robert Simon Out, of te wel Rob Out, te boek staan als de dag van het overlijden van een ‘geboren leider’. Het was namelijk Rob die ons tijdens de beginjaren ’70, toen Veronica het steeds moeilijker kreeg, iedere keer opnieuw door het diepe dal sleepte. Wij zeiden wel eens als we het niet meer zagen zitten: ” Nou vaar die schuit maar binnen”. Steevast pakte Rob dan z’n kleine typemachine, sigaretten en veel koffie en begon als een bezetene te typen en hup na een velletje A4 rolde er weer een actie uit de typemachine.

Fragment Rob Out Show

Zo kun je met gemak stellen dat alle Veronica acties uit die tijd zijn ontsproten uit zijn brein. En zo wist hij ons met geweldig enthousiasme zo te motiveren dat we er weer tegen aan gingen. Maar dezelfde Rob ‘ontsloeg’ je ook zo maar een paar maal in de week, omdat hij vond dat je je niet genoeg inzette! Maar dat was geen probleem, de volgende dag was ‘ie het alweer vergeten. Ja, Rob was een echte vis (sterrenbeeld): Grote mond, maar o zo gevoelig.

Rob zette z’n eerste schreden voor de microfoon van Radio Veronica al eind 1960 toen hij samen met Brenda (Freda Keuker) op zondagmiddag het programma Muziek Expres presenteerde. Daarvoor was Rob ook al actief geweest bij de jeugdomroep Minjon van de AVRO. Via omzwervingen bij de VARA en de NCRV ontdekte Willem van Kooten hem en dat resulteerde in een baan als dj bij Radio Veronica.
Hij maakte veel programma’s waaronder: Hits a GoGo, Sad Mood, Dinsdagmiddag Speciaal en natuurlijk Goud van Out.

Rob was ook een levensgenieter, maar was altijd (vooral de laatste jaren) met ‘zijn Veronica’ bezig. Hij was danwel niet de perfecte dj, want hij was wel eens slordig: ”Ach, laat maar zitten, dat hoort toch niemand” zei hij dan. Maar veel meer droeg Rob op een andere wijze bij tot het succes van Radio Veronica. Maar ook Rob kon uiteindelijk niet voorkomen dat Veronica het zwijgen werd opgelegd.
Een geweldige woede, en tegelijkertijd verdriet, kwam over hem heen. En zo is het vaak verguisde laatste uur tot stand gekomen in de nacht van 30 op 31 augustus 1974.

Opname Fiatreklame

Weer met dezelfde typemachine die hem altijd trouw vergezelde en waar al die ideeën en acties uit rolden.
Tegen mij zei hij een keer: ”In Den Haag zijn ze nog niet van me af !!”.

Dat is gebleken, hij wist de door hem opgerichte Veronica Omroep Organisatie binnen no time tot de grootste Omroep van Nederland te maken. En Rob werd ingekapseld in het grote vergadercircus dat Hilversum heet. Hij heeft daar volgens mij nooit aan meegedaan, want een gevleugelde uitspraak van Rob was: ”Een vergadering mag nooit langer duren als een velletje A4, anders wordt het gelul”.

De laatste jaren ging het contact met Rob wat moeizaam, hij trok zich steeds meer terug.
En hoewel ingewijden wisten dat het leven hem steeds zwaarder begon te vallen, kwam het bericht toch nog onverwacht.
We hebben weer een collega verloren en dat doet pijn!

Namens de oud collega's van Radio Veronica, (1960 – 1974)

Juul Geleick 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers

 

Norderney192 op Facebook 192 Radio op Twitter