shop download
 
 

Verslag 4 juli 2008

Al een paar weken geleden had ik met een vriend afgesproken om op vrijdag 4 juli naar Antwerpen te gaan...
De laatste dagen stond het bol van berichten over al of niet vertrek van de boot/schuit/schip (haal door wat niet van toepassing is).
Wij zijn met de internationale trein naar Antwerpen centraal gegaan, door de nieuwe tunnel en misten zo de stations als Antwerpen Dam en Luchtbal. Het was aan te lopen vanaf het station en toen we bij het Kempisch dok aankwamen viel de stilte daar op. Het was overigens de eerste keer dat ik er was en ik vond het schip er aan de buitenkant nog wel redelijk uit zien, maar het gebrek aan masten vond ik een verschrikkelijk gezicht. Er was niemand in de buurt om vragen aan te stellen en ik zag echt geen sleepboot in de buurt. Ik zag trouwens ook nergens masten liggen.

Ik hoop oprecht dat de Norderney een nieuwe goede bestemming krijgt als museum of iets dergelijks....en dan in Schevingen o.i.d. Zondag ga ik mijn nostalgische weekend vervolgen met een reis naar...... Hoek van Holland om voor de eerste keer de studioapparatuur met eigen ogen te zien. Misschien is er binnenkort aanleiding om binnenkort mijn radio-documentaire over de Norderney in Dordrecht van 10 jaar geleden nog eens uit te zenden. Want daar is helaas de "afbraak" zo'n dertig jaar geleden al begonnen.

Hans Marijs

foto's: Hans Marijs

foto's: Hans Marijs

Terug naar nieuws >
 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers

 

Norderney192 op Facebook 192 Radio op Twitter