- vervolg


In de zomer van 1961 werd voor de studio op de Hilversumse Zeedijk een groepsfoto gemaakt. Niet iedereen staat erop, maar hij geeft toch een aardig beeld van “de pioniers”.

loep
Achterste rij, vlnr:

Karel v.d. Woerd,
Peter v.d. Wild,
Cees van Zijtveld,
Ger-An Verweij,
Ernie Keulers,
Tony Vos,
Willem van Kooten.

Eerste rij:
Wil Hogenbirk,
Ans Seppen,
Jurg van Beem,
Tineke,
Emile Kat.

In het zendschema van de maand augustus 1961 treffen we ook al het programma “Men vraagt en wij draaien” aan van de legendarische Frans Nienhuys. Het programma werd al vanaf 19 februari elke zondag uitgezonden en Frans zou dat tot 25 augustus 1974 blijven presenteren!


Programmering met MVEWD

Artikel Familie Doorsnee

'Ingeburgerd', begin 1961

Reclamefolder 1961geluidsfragment
Reklame uit de winter van 1961

In september 1961 verschijnen er in de kranten berichten dat het razend populaire radioprogramma de familie Doorsnee, dat eerder door de VARA werd uitgezonden nu ook door Veronica zal worden uitgezonden. Het gaat steeds beter met Veronica en ze raakt al aardig “ingeburgerd”. En bij reclamebureaus raakt men steeds meer geïnteresseerd in adverteren bij Veronica, het waren vriendelijke tarieven getuige een folder uit september 1961.

1961 was ook het jaar dat José van Groningen als chef zendertechnicus bij Veronica kwam werken. Hij zou er verantwoordelijk voor worden dat de zender(s) a/b/ van de Norderney keurig netjes in de lucht bleven. Hij zou dat doen met de zendertechnici Jan van Bers en Ed Terpstra. Zij werden ondersteund door programma technici, w.o. Ruud Doets, en Jaap Borst, die verantwoordelijk waren voor de bandprogramma’s en in een later stadium de nieuwsuitzendingen.José van Groningen
(† 3 maart 2001)
bij de zender.
kerstkaart In december stuurt Radio Veronica voor de 2e keer in haar bestaan haar relaties een mooie kerstkaart. kerstkaart

loep