Het jaar 1962 begint turbulent met betrekking tot Radio Veronica. In de eerste weken raast er een orkaan over Nederland met windkracht 11 vlak daarna gevolgd op 17 februari door een rel omdat diverse omroepmedewerkers en bekende Nederlanders blijken te werken voor Radio Veronica. Onder hen, Rijk de Gooijer, Johnny Kraaijkamp, Mies Bouwman, Karin Kraaykamp, Netty Rosenfeld. En dat was kennelijk tegen het zere been van diverse Hilversumse Omroep bestuurders! Hier wat kranten berichten over de “affaire”.
pijl
Mies Bouwman

kranten artikel over bijverdiensten 1962

kranten artikel van 17 februari 1962

Mies Bouwman presenteerde een programma van Bayer aspirine met de titel; “leve het leven
Luister hier naar een fragment van de laatste aflevering die op 20 augustus 1962 om 18.15 uur werd uitgezonden.

Op 7 maart besluiten de Hilversumse Omroepbestuurders de medewerking van hun mensen aan te pakken!het programmaschema van januari 1962 met daarin een paar van de de hierboven vermelde medewerkers

kranten artikel van 7 maart 1962

kranten artikel nav het KWF

KWF-spotprent uit een krant uit die dagen

Pauze pingel Tony Vos
Terug naar februari, op de 19e, blijkt dat twee medewerkers van de NCRV, Johan Bodegraven en Gerard Hoek erg kwaad zijn op het KWF ( Koningin Wilhelmina Fonds) omdat die organisatie besloten heeft om via Veronica reklame te maken voor de aanschaf van “KWF lucifers”. Zij dreigden bovendien dat ze hun lintje dat zij in 1952 kregen n.a.v. een aktie tbv het KWF terug te zullen geven!

Op 1 maart wordt besloten de uitzendingen elke dag een uur eerder te beginnen,
In plaats van 09.00 uur nu om 08.00 uur! Dit om de adverteerders meer mogelijkheden te geven om te adverteren. Om 08.00 uur begint Cees van Zijtveld de dag met het programma “Ook Goeiemorgen”.
Ondertussen was er ook een pauzemuziekje gemaakt dat een paar minuten voordat de uitzendingen begonnen ten gehore werd gebracht. Het werd gemaakt door Tony Vos op een electronisch apparaat dat hij de “Tony Tone” noemde.


Vervolg 1962 >>>