Radio Veronica 1959 - 1974

 

Eind december 1963 komt Muziek Express weer met de populariteits verkiezingen over het jaar 1963 en daar staat Joost de Draaijer weer op nummer 1! Gevolgd door Jos Brink (AVRO) en Herman Stok (VARA).

Bij de radioprogramma's staat 'Veronica's teenager muziek express' op de eerste plaats gevolgd door 'Tussen 10+ en 20-' (AVRO) en 'Tijd voor teenagers' (VARA) beiden op de eerste plaats.

In februari 1964 start Chiel Montagne, ware naam Bert van Rheenen, bij Veronica. Chiel is verre familie van de directieleden van Veronica en had al radio-ervaring opgedaan in o.a. hoorspelen bij de KRO.

Hij speelde in een hoorspelstrip, 'Suske en Wiske', die elke doordeweekse ochtend om 07.30 uur werd uitgezonden bij de KRO de rol van Suske. Dat werd later ook z'n bijnaam bij Veronica; 'Suske'.

foto
loep
Ruud Westbroek (L) en
Chiel Montagne in studio 1
 
Op 15 februari vertrekt programmaleider Tony Vos. Hij werd platenproducer bij platenmaatschappij Phonogram.

Tony zou later verantwoordelijk worden voor talloze Nederpop hits w.o. die van Boudewijn de Groot, Cuby & The Blizzards, Rob Hoeke, Ria Valk e.v.a

Tony werd opgevolgd door Hans Oosterhof (Suhandi). Hans Oosterhof was al radiomaker in Nederlands Indié en Nieuw Guinea.

Suhandi wilde van Veronica een 'echt radiostation' maken en was een radiomaker van 'de oude stempel'. Hij ging kinderprogramma's maken en programma's voor en over mensen uit Indonesië. Daartoe kwam er in maart al een programma met de naam 'Musik disinara sang suraya'.

Ook bedacht Suhandi dat Veronica kinderprogramma's moest gaan uitzenden. In de maand april treffen we 'Veronica's programma voor de jeugd' aan, waarin opgenomen 'Pietje vitamine' een creatie van Suhandi die hij maakte met behulp van het op dubbele snelheid afdraaien van z'n eigen stem.

Later zou blijken dat die programma's verre van succesvol zouden zijn.
Tijdens de
opname van
'Uit de koers',
vlnr: Tineke,
Tony Vos en
Joost de Draaijer

loep
Chiel Montagne

Station ID Suhandi

Pietje Vitamine


Vervolg 1964 >>> 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers

 

Norderney192 op Facebook 192 Radio op Twitter