Radio Veronica 1959 - 1974

[3]

krant
pijl
Krantenartikel
loep

Er werd besloten dat Lex Harding de top 40 zou gaan presenteren, de eerste keer gebeurde dat op 14 februari. Het was vreemd voor de buitenwereld, want zoals luisteraar Sanne Benjamin in haar dagboek schreef op 13 februari; ”Candlelight is opeens weg, Jan van Veen is weg, het programma is veranderd”.

Het al eerder genoemde VARA programma Dit is het begin leverde toch nog nieuws op. Diverse politici werden geïnterviewd en het bleek dat bij het eventuele verdwijnen van Veronica er geen kamermeerderheid tegen zou zijn. De VVD, altijd een voorstander van Veronica, zou er geen kabinets crisis voor over willen hebben.

De leuke sfeer in het Veronica gebouw kwam weer langzaam terug ondanks het feit dat we het soms ook wel jammer vonden dat Jan weg was, per slot van rekening was ie “één van ons”.
Dat de sfeer weer beter werd was soms te merken in de programma’s, Rob Out presteerde het om in de Rob Out show van 16 februari een plaat die hij geweldig vond, A song of joy van Miguel Rios, 3x !!! achter elkaar te draaien!. Bij een beetje “normaal” radiostation een doodzonde, maar bij Veronica kon dat.
De nieuwe programmering, zonder Jan van Veen, verscheen in maart.

programma
foto
foto
foto
pijl
Programma mrt'70
loep
pijl
Rob Out loep
pijl
Coby Veerkamp
de secretaresse van Rob
loep
pijl
Coby gedurende
de jaren 1970 – 1971
loep

foto
pijl Harry Knipschild loep
Als vervanging werd er een z.g. programmaraad benoemd die alle belangrijke beslissingen zou gaan nemen. Hij bestond o.a. uit Klaas Vaak, Rob Out, Gerard de Vries en Tom Collins.

Maar al gauw bleek dat het toch Rob was die alle belangrijke beslissingen nam. Het was een natuurlijk proces waar tegen de anderen geen bezwaar hadden. Het was alsof de natuurlijke leider opstond. En dat is later wel gebleken.
Rob werd na Nico de Jong, Tony Vos, Hans Oosterhof, Willem van Kooten en Jan van Veen de volgende programmaleider!

Het vertrek van Jan van Veen zou gevolgen hebben, Harry Knipschild bijvoorbeeld zou vanaf maart Meet the beat ook zonder Jan presenteren. Het werd z’n debuut als d.j.! Hier een foto van Harry uit die tijd.

foto
pijl
Man of action
loep
pijl
Man of action, uit het archief van Hans Knot.
We zouden bijna vergeten dat er in januari een nieuwe zeezender voor de Nederlandse kust was verschenen: Radio Northsea.

Op vrijdag 23 januari konden we een testuitzending op de FM band horen. Als officiële tune draaide RNI steeds Man of action van het Les Reed Orchestra.

krant
brief
foto
pijl
RNI test
pijl
Mebo (foto:Jelle Boonstra) loep
pijl
Zendbereik RNI loep
pijl
Krantenartikel RNI loep
 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers

 

Norderney192 op Facebook 192 Radio op Twitter