Radio Veronica 1959 - 1974

[4]

In februari werd ook besloten een actie te starten t.b.v. de Nierstichting Nederland, als voorloper op het 10 jarig bestaan van Veronica. De directie bracht dat ’s middags in de Rob Out show naar buiten. Veronica schenkt 100.000 (€ 45.450). Men hoopt met de verdere actie tevens enkele tonnen (guldens) binnen te halen. De luisteraars werd gevraagd bij elke verzoekplaat fl. 2,50 (€ 1,13) aan postzegels bij te plakken. Dat extra geld ging naar de Nierstichting Nederland. Er kwam een geweldige hoeveelheid kaarten binnen, de vloer van de serre in Lapershoek lag bijna vol.

kaart
krant
krant
pijl
Nieractie kaarten
loep
pijl
Krantenartikel loep
pijl
Krantenartikel loep

foto
pijl
Dank u! lp'sloep

De actie startte op zondag 1 maart om 13.15 uur en duurde tot 1 april.
Er werden 2 LP’s uitgebracht waarvan de baten ten goede kwamen aan de Nierstichting.

1 LP bevatte popmuziek en de andere meer het levenslied.


Omdat er besloten werd een actie te gaan voeren t.b.v. de Nierstichting werd het 10 jarig bestaan niet uitbundig gevierd. Het geld dat daarmee uitgespaard werd kwam ten goede aan de actie. De directie stuurde de aandeelhouders over die geste de volgende brief.

brief
foto
krant
krant
pijl
Brief aan aandeelhouders loep
pijl
Borrelglas loep
pijl
Brief Nierstichting opbrengst loep
pijl
Krantenartikel loep

Wel werd besloten om de aandeelhouders en het personeel een aandenken te geven in de vorm van een borrelglas met inscriptie.

Op 28 augustus kon de directie van Veronica de totale opbrengst van de actie bekend maken. Meer dan 1 miljoen gulden!!
foto
pijl
Barend Blankenstein
loep

Begin 1970 kwam Barend Blankenstein de gelederen versterken. Eerst als assistent van hoofdtechnicus Karel van der Woerd en later zou Barend als technicus z’n intrek nemen in studio 5.

Een anekdote bij het in dienst treden van Barend; ” Ik zal de opmerking van Bull nooit vergeten: "Nou Barend, als jij hier zo graag bij ons wilt komen werken, hoef je ook geen salaris te hebben toch?" en eerlijk, ik had het gedaan, zo graag wilde ik als broekie van 22.

Toch begon ik met een vergoeding/salaris van FL 250,- (€ 113,-) per maand, jawel! Echter na 3 maanden werd dat al FL. 750.- (€ 340,-) en zo steeg je met grote stappen”.

Op 25 februari werden de Beatles en Stones show voor het laatst in de Lexjo uitgezonden.

Op maandag 2 maart kwam naar buiten dat Rob enkele dagen eerder met teveel drank op tegen een lantaarnpaal was geknald. (Rob schrijft in z’n boek “Veronica een jaar later” abusievelijk dat het 2 mei was). Z’n programma’s worden gedaan door Klaas Vaak en Hans Mondt neemt het Radio drama over. Een maand later, 3 april, is Rob weer te horen
. 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers

 

Norderney192 op Facebook 192 Radio op Twitter