Radio Veronica 1959 - 1974

[1]

1974 – “Zo te sterven op het water ...”
pijl
Top 100 fragment

1974 was het jaar dat er een einde kwam aan de uitzendingen van de zeezender Radio Veronica. Maar voor het zover was gebeurde er nog heel wat. Op 1 januari werd weer de gebruikelijke top 100 over het afgelopen jaar uitgezonden. De top 100 in gedrukte vorm was in het Veronicablad te vinden.

Hoe zag de programmering van januari eruit?

Er kwamen weer veel nieuwe platen uit en die kregen we als eerste, zo uit de platen perserij. Hier een zogenaamde “white label copy” van een LP van de Amerikaanse groep “Jo Jo Gunne”.

foto Veronica foto Veronica foto Veronica foto Veronica
loep Top 100 - 1973 loep Programma januari 1974
loep Jo Jo Gunne loep vlnr: Kees Helleman, Bob Bernards
en Lex Harding

En die allernieuwste platen werden dan meestal gebracht door de zogenaamde “pluggers”. Dat zijn promotie mensen van de platenmaatschappijen, zoals dat hierboven te zien is. Kees Helleman en Bob Bernards (vlnr), beiden van EMI-Bovema, “bepraten” Lex Harding die dus nauwelijks aan z’n lunch toekomt.

Op 8 januari werd de Elvis Presley middag gehouden. Er werden tussen 12.00 en 18.00 uur alleen maar Elvis platen gedraaid. En natuurlijk ontbraken de speciale jingles ook niet, ze werden ingezongen door Jack Jersey.

Een wel heel bijzondere plaat kregen we op 10 januari aangereikt. Het was er één van het tweede kamerlid Boer Koekoek van de Boerenpartij en Vader Abraham. Zij maakten een lied over minister president Joop Den Uyl. Het was de tijd van de oliecrisis die het jaar daarvoor was opgetreden. Rob Out vond dat ie iets terug moest doen voor de steun van Boer Koekoek tijdens de tweede kamerdebatten in 1973 en Vader Abraham spande zich ook steeds in voor het behoud van radio Veronica. Rob stuurde de single als primeur naar boord vergezeld van het volgende memo aan Cees Manintveld.

foto Veronica foto Veronica
pijl
Elvis spots
pijl
boer Koekoek en
vader Abraham

  loep memo Out boer Koekoek jan.'74
loep boer Koekoek

Vervolg 1974 >>> pagina 2

 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers

 

Norderney192 op Facebook 192 Radio op Twitter